«Εβδομάδα Κυκλοφοριακής Αγωγής» στο Δήμο Αγίας Παρασκευής

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Εβδομάδα Κυκλοφοριακής Αγωγής», το οποίο διοργανώνει ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (πρώην Σύνδεσμος 21 ΟΤΑ), σε συνεργασία με τους Δήμους- μέλη, , την ΙΟΑΣτη ΦΛΥΑ Α.Ε. και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το Σάββατο 30 Μαρτίου 2013,στην Κεντρική Πλατεία Αγίας Παρασκευής, πραγματοποιήθηκε Βιωματική εκπαίδευση μαθητών με τη χρήση προσομοιωτών(ανατροπής, πρόσκρουσης, οδήγησης). Το πρόγραμμα παρακολούθησαν 600 περίπου μαθητές.
Την εκπαίδευση παρακολούθησε από κοντά και ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Μαζί για την Αγία Παρασκευή» κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος.
Επιπλέον, όπως προέβλεπε το πρόγραμμα, την Τρίτη 26 Μαρτίου και την Τετάρτη 27 Μαρτίου έγιναν ομιλίες και προβολή οπτικοακουστικού υλικού στα 1ο, 2ο,3ο και 4ο Λύκεια του Δήμου μας.
Το βράδυ της Παρασκευής 29 Μαρτίου , με σύνθημα: «Ένας από την παρέα οδηγεί και δεν επιτρέπεται να πίνει, οι άλλοι επιτρέπεται να πιούν με μέτρο», πραγματοποιήθηκε δειγματοληπτικός έλεγχος ανίχνευσης επιπέδων αλκοόλ σε νεαρά άτομα-εθελοντές που επιθυμούσαν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ανίχνευσης.
Την Κυριακή 31 Μαρτίου, οι μαθητές συμμετείχαν με ενθουσιασμό στον καθαρισμό πινακίδων κυκλοφορίας στη Μεσογείων, σε συνεργασία μα τους προσκόπους του Δήμου Αγίας Παρασκευής(Βαθμοφόροι 2ης Αγέλης Λυκοπούλων Αγίας Παρασκευής και Λυκόπουλα).
Επίσης, πραγματοποιήθηκαν οι δωρεάν επισκέψεις των μαθητών των Δημοτικών μας Σχολείων στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Πάτημα Χαλανδρίου.
Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής επιθυμεί να ευχαριστήσει για την πολύτιμη συμβολή και συνεργασία τους, τους Διευθυντές των Λυκείων και Δημοτικών μας Σχολείων, τη Δημοτική Αστυνομία Αγίας Παρασκευής και ειδικότερα τον Αναπληρωτή Διευθυντή της κ. Λιόφαγο Ταξιάρχη και το 2ο Σύστημα Προσκόπων Αγίας Παρασκευής.
Την ευθύνη συντονισμού εφαρμογής του προγράμματος έχει ο εκπρόσωπος του Δήμου Αγίας Παρασκευής στο Δ.Σ. του Συνδέσμου, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Μανώλης Κωνσταντακόπουλος.