Β.Γιαννακόπουλος:Τα εκμηδενίζει όλα η κυρία Μαργαρίτα Δημητρίου

Με αφορμή τις δημόσιες, προσβλητικές και μηδενιστικές , αναφορές της κ.Μαργαρίτας Δημητρίου τόσο προς το πρόσωπό μου όσο και για τη παράταξη «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ», της οποίας έχω τη τιμή να είμαι επικεφαλής, οφείλω να ενημερώσω τους πολίτες που αγωνιούν για το μέλλον της πόλης μας τα παρακάτω:

1. Σε κάθε περίπτωση τιμώ τους συνεργάτες μου και δημόσια επαινώ το πράγματι αξιόλογο έργο που επετέλεσαν είτε ως αντιδήμαρχοι είτε ως πρόεδροι των νομικών προσώπων , επί δημαρχιακής μου θητείας. Το ίδιο έπραξα και θα πράξω για την θητεία της κ.Δημητρίου ως προέδρου στον ΠΑΙΣΔΑΠ .
2. Η παράταξή μας, πρόσφατα αποφάσισε να αποσύρει για το επόμενο διάστημα όλους τους δημοτικούς συμβούλους από τη διοίκηση των νομικών προσώπων, ώστε να αξιοποιήσει όλα τα στελέχη της , παλαιότερα και νέα . Θεωρήσαμε και θεωρούμε ότι όλοι, όταν είναι άξιοι και ικανοί, έχουν το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση να προσφέρουν στη πόλη μας και μπορούν να χειριστούν τα θέματα και να προβάλουν το πρόσωπο της παράταξης. Φαίνεται ότι η κ.Δημητρίου διαφωνεί σε αυτή τη πολιτική επιλογή και θέλει μια παράταξη κλειστής ομάδας στελεχών που θα την απαρτίζουν μόνο οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι.
3. Αποφασίσαμε να αξιοποιήσουμε τους δημοτικούς συμβούλους με συμμετοχή στα όργανα διοίκησης του Δήμου. Η κ. Δημητρίου τοποθετήθηκε στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής . Από πότε η συμμετοχή σε κορυφαία Δημοτική επιτροπή αποτελεί υποβάθμιση του ρόλου του Δημοτικού Συμβούλου?
4. Σεβόμενος τα 40 χρόνια προσωπικής μας φιλίας και την προσφορά τόσο της ίδιας όσο και της οικογένειάς της στα κοινά της πόλης , δεν επιβεβαίωσα ποτέ τα όσα απαράδεκτα ζήτησε από τη δημοτική ομάδα. Το έκανε η ίδια με τη συνέντευξή της. Θεωρήσαμε για όσα ζήτησε ότι εκείνη τη στιγμή κατέθετε την αγωνία της , όμως την ίδια αγωνία περνούν όλες οι ελληνικές οικογένειες. Για μας είναι θέση αρχής ότι η προσφορά στα κοινά πρέπει να είναι ανιδιοτελής και δεν υποκύπτουμε σε προσωπικές διαπραγματεύσεις. Φαίνεται ότι εννοούσε απολύτως όσα είπε.
5. Δεν θα την ακολουθήσω στα όσα προσβλητικά υπονόησε με τις αναφορές της. Γνωρίζει πολύ καλά ότι οποτεδήποτε ρωτούσε θα μάθαινε, όπως γνωρίζει ότι οι παρατάξεις δεν χρηματοδοτούνται ούτε από το κράτος ούτε από το δήμο. Η δική μας παράταξη , και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά, στηρίζεται, αποκλειστικά, στη συνδρομή των μελών και των στελεχών της
6. Εάν υπήρχαν όλα αυτά τα ζητήματα , γιατί εκφράστηκε με τόσο θερμά λόγια ,μόλις ένα μήνα πριν, τόσο για μένα όσο και για τη παράταξη μπροστά σε 400 περίπου συμμετέχοντες στην εκδήλωση της παράταξης στο κατάστημά της;

Η παράταξη αυτή με τις όποιες αδυναμίες της ήταν και είναι μια μεγάλη οικογένεια για όλη τη πόλη. Είναι το σπίτι μας. Οι πόρτες της ήταν, είναι και θα είναι ανοικτές για όλους όσους ήταν κοντά μας , για όλες τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας με σκοπό την ανατροπή της αρνητικής πορείας της πόλης.

Βασίλης Γιαννακόπουλος
π. Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής
Επικεφαλής «ΜΑΖΙ για την Αγία Παρασκευή»