Δημόσια Δημοτική Διαβούλευση (22/4/13)- Συζήτηση & προτάσεις για το κολυμβητήριο(video)

Για μια ακόμα φορά το “κολυμβητήριο” της Αγίας Παρασκευής γίνεται θέμα συζήτησης, αυτή τη φορά με πιο επικοδομητικό τρόπο. Τη συζήτηση του πρώτου θέματος της Δημόσιας Δημοτικής Διαβούλευσης στις 22/4/2013, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας, των αθλητικών και τοπικών συλλόγων, παρακολούθησε και βιντεοσκόπησε η ιστοσελίδα AgiaParaskevi images και ήταν η μόνη που παρουσιάστηκε σε ένα τόσο σοβαρό θέμα για τον Δήμο μας.

Ξεκίνησε με την εισήγηση του Δημάρχου κ. Ζορμπά που περιελάμβανε αναλυτικά την ιστορία κατασκευής του κολυμβητηρίου (η ντροπή της πόλης όπως το αποκάλεσε), τα οικονομικά που το αφορούν  και τα εμπόδια που σταμάτησαν την ολοκλήρωσή του. Έγινε αναφορά στην τωρινή του κατάσταση και ότι αποτελεί κοινωνικό και περιβαλλοντικό θέμα. Αναφέρθηκε επίσης η συγκέντρωση υπογραφών των κατοίκων τόσο υπέρ όσο και κατά της κατασκευής. Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος υπάρχει ολόκληρη ντουλάπα με έγγραφα για το έργο αυτό και συνεχώς ανακαλύπτουν καινούργια στοιχεία από τα οποία διάβασε έγγραφο “φωτιά” που ανακάλυψαν πρόσφατα. Αναλυτικά την εισήγηση μπορείτε να παρακολουθήσετε στα video που ακολουθούν.

Πρώτος ομιλητής ο κ. Καράμπελας (πρόεδρος ΓΣΑΠ) την εισήγηση του οποίου μπορείτε να διαβάσετε στην ανάρτησή μας   Γεώργιος Καράμπελας: Η θέση μου για το κολυμβητήριο

Ο κ. Μπακογιάννης (πρόεδρος συλλόγου Πευκακίων) έκανε αναφορά στο αθλητικό κέντρο που προτίθεται ο Δήμος να κατασκευάσει στα Πευκάκια (και να περιλαμβάνει πισίνα) αναφερόμενος στις προτάσεις του συλλόγου όσον αφορά τους χώρους που θα περιλαμβάνει.

Επόμενη ομιλήτρια η κ. Σακκά που μεταξύ άλλων είπε ότι το κολυμβητήριο είναι ζήτημα υγείας και πρότεινε να χρησιμοποιηθούν τα προγράμματα του ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση της κατασκευής του.

Η κ. Μπασακίδου – Καράμπελα (πρόεδρος Ένωσης Συλλόγων Γονέων) μίλησε για τις 2000 υπογραφές που είχε συγκεντρώσει η Ένωση υπέρ της κατασκευής, μίλησε για το θέμα που ακούστηκε για την όχληση των κατοίκων της περιοχής από την χρήση του κολυμβητηρίου και είπε ότι το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και τα σχολεία, δηλαδή κατηγορούνται ότι τα παιδιά στο διάλειμμα ενοχλούν με τις φωνές τους και πρότεινε (χαρακτηρίζοντας σκληρή την πρότασή της) μήπως θα εξυπηρετούσε τα σχολεία να μεταφερθούν πίσω από το κοιμητήριο για να μην ενοχλούν κανένα! Είπε επίσης πως η ύπαρξη του κολυμβητηρίου είναι ουσιαστική και πως είναι απαραίτητες οι μικρές πισίνες για τα παιδιά και για όλους μας.

Ο κ. Αντωνίου (πρόεδρος ΑΟ ΠΗΓΑΣΟΥ) είπε ότι προφανώς θα υπάρχουν προβλήματα και το κόστος λετουργίας είναι τεράστιο αλλά και ότι είναι σημαντικός ο αθλητισμός μέσω της κολύμβησης. Πρότασή του το κολυμβητήριο να γίνει στα Πευκάκια ώστε να είναι ένας ενιαίος αθλητικός χώρος και βέβαια να ξεκαθαρίσει ο Δήμος τι θέλει να κάνει.

Ο κ. Αρβανιτάκης (ΑΟ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ) είπε ότι τα επόμενα χρόνια δεν θα γίνει κολυμβητήριο στην Αγία Παρασκευή και θα έπρεπε να γίνουν μικρές κατασκευές που δεν κοστίζουν πολύ. Σημαντική η πρότασή του να γίνει δημοψήφισμα ώστε να δούμε τι θέλουν οι πολίτες.

Δημοψήφισμα πρότεινε και ο κ. Σαββίδης (πρόεδρος συλλόγου Τσακού) και μάλιστα είπε στο Δήμαρχο ότι θα είναι ο πρώτος που θα το κάνει στην πόληη και θα έχει οφέλη.

Ο κ. Σερκεδάκης (πρόεδρος Ομίλου Αντισφαίρισης) μίλησε για το κόστος συντήρησης και να λάβει ο Δήμαρχος  υπόψη του νέα χρηματοοικονομικά εργαλεία που υπάρχουν και να αντλήσει πόρους από την περιουσία του Δήμου.

Ακούστηκαν πολλά και από κατοίκους της περιοχής, για το κόστος κατασκευής, συντήρησης και για τα προβλήματα που ήδη δημιουργούνται στην περιοχή, για την επιθυμία να γράψουν τα παιδιά τους σε αυτό όταν θα γινόταν και πολλά άλλα.

Κλείνοντας ο Δήμαρχος κ. Ζορμπάς τόνισε ότι δεν είναι τίποτα τετελεσμένο, υπάρχουν κάποιες σκέψεις. Η πόλη χρειάζεται ένα κολυμβητήριο όπως και χώρους για άλλα αθλήματα, τα πάντα όμως εξαρτώνται από το τι χρήματα διαθέτονται. Άκουσε τις προτάσεις όλων θα εξετάσει την πρόταση δημοψηφίσματος ώστε να έχει ξεκάθαρες ερωτήσεις και όχι “φτιαγμένες”.

Τα παραπάνω είναι μια μικρή περίληψη, το τι ακριβώς ακούστηκε και ειπώθηκε μπορείτε να το μάθετε από τα video που ακολουθούν.

Video 1o

.

Video 2o

.

Video 3o