Τα Κάλαντα του Λαζάρου από τα παιδιά του ΣΤ΄ νηπιακού σταθμού Αγ. Παρασκευής

 

Την Δευτέρα 29 Απριλίου 2013 στις 10:30 το πρωί, τα παιδιά του ΣΤ’ Νηπιακού Σταθμού Αγίας Παρασκευής (επί της οδού Αγ. Γεωργίου) , επισκέφθηκαν το Δημαρχείο και τραγούδησαν στο Δήμαρχο και στα μέλη της Δημοτικής Αρχής, «Τα κάλαντα του Λαζάρου», αναβιώνοντας με τον πιο χαρούμενο και μελωδικό τρόπο ένα παραδοσιακό έθιμο που τείνει να σβηστεί από τη μνήμη μας.

Τα παιδιά προσέφεραν σε όλους χειροποίητες καλλιτεχνικές δημιουργίες τους και τα παραδοσιακά τσουρεκάκια «λαζαράκια».

Τα χαμόγελα, τα αστεία και η παιδική τους αθωότητα έφεραν έναν αέρα αισιοδοξίας και θετικής διάθεσης που τόσο έχουμε ανάγκη όλοι προκειμένου να οπλιστούμε με κουράγιο και δύναμη για να αντιμετωπίσουμε τις καθημερινές δυσκολίες.

Ο Δήμαρχος κ. Βασίλη Ζορμπάς, υποδέχτηκε με χαρά τα προνήπια, τραγούδησε μαζί τους τα Κάλαντα, ευχήθηκε Καλή Ανάσταση και  τους προσέφερε σοκολατένια αυγά και δωράκια.

Στην επίσκεψή τους αυτή τα παιδιά συνοδεύονταν από την Πρόεδρο των Παιδικών Σταθμών Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΙΣΔΑΠ ) κα. Καψοκεφάλου, τον Αντιπρόεδρο  κ. Λέκκα, την Προϊσταμένη Διεύθυνσης κα. Μαρία Ντουντούμη , την Προϊσταμένη του Σταθμού κα. Σπανού και τις Παιδαγωγούς κυρίες Παραλίκα και Σκούρα.

Και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά !