Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 7η Συνάντηση Μαθητικής Δημιουργίας του Δήμου Αγ. Παρασκευής

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ του Δήμου Αγίας Παρασκευής, το οποίο αποτελεί έναν θεσμό με ιδιαίτερη απήχηση στην  πόλη μας και αντανακλά την ανάγκη των μαθητών μας να εκφραστούν μέσα από τις Τέχνες και τον Πολιτισμό, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Η «γιορτή δημιουργίας»  των παιδιών του Δήμου μας διήρκεσε 8 ημέρες, από τις 14 έως τις 21 Απριλίου 2013.

Στις εκδηλώσεις της «7ης Συνάντησης Μαθητικής Δημιουργίας»,  έλαβαν μέρος όλα τα δημόσια σχολεία της Αγίας Παρασκευής, όλων των βαθμίδων , για τη συμμετοχή των οποίων εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους Διευθυντές Σχολείων , Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων , Εκπαιδευτικοί και δημιουργοί. Παρουσιάστηκαν  στους γονείς και στους δασκάλους ,στους συμμαθητές τους και κυρίως στην τοπική κοινωνία δημιουργίες 1200 περίπου  μαθητών του Δήμου μας.

Τα παιδιά μας παρουσίασαν με κέφι τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες και συμμετείχαν με ενθουσιασμό στην σημαντική αυτή γιορτή του πολιτισμού, με αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις, χορωδίες, μοντέρνους και παραδοσιακούς χορούς, μουσικά συγκροτήματα, ζωγραφική, φωτογραφία, κατασκευές και εικαστικές δημιουργίες.

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής επιθυμεί  να ευχαριστήσει  όλους όσους εργάσθηκαν με ζήλο για την επιτυχία της 7ης Συνάντησης Μαθητικής Δημιουργίας.

Τους  εκπαιδευτές των διαφόρων μαθητικών ομάδων που δούλεψαν με μεράκι και αγάπη καθώς και  τους θεατρολόγους που σκηνοθέτησαν τις σχολικές παραστάσεις .

Την Ένωση Συλλόγων Γονέων  και κάθε  σύλλογο γονέων χωριστά  που στήριξαν και ανέδειξαν τη διοργάνωση.

Τα μέλη της  οργανωτικής επιτροπής που την επιμελήθηκαν.

Τους υπαλλήλους του Δήμου και τους σχολικούς φύλακες που για μια ακόμη φορά βοήθησαν και συνέδραμαν στην άψογη παρουσίαση.

Κυρίως όμως θερμά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλα τα παιδιά μας που με τη συμμετοχή τους έδωσαν αισιοδοξία και ζωντάνια στη σημαντική αυτή γιορτή της μαθητικής δημιουργίας.

Στο μαθητικό φεστιβάλ συμμετείχε επίσης  η χορευτική ομάδα του Μουσικοκινητικού Εργαστηρίου για ΑμεΑ του Τμήματος Κοινωνικής  Πολιτικής  και Αλληλεγγύης του Δήμου μας . Το Σάββατο 20 Απριλίου,  στο θεατράκι της πλατείας του Αι Γιάννη , η ομάδα συνοδευόμενη από την Κοινωνική  Λειτουργό κα. Καρβέλη  χόρεψε παραδοσιακούς χορούς με την δασκάλα χορού κα. Ιωάννου. Τα μαθήματα χορού όλη την διάρκεια της χρονιάς  πραγματοποιούνται από την Παιγνιοθήκη  Αγίας Παρασκευής .

Αναμνηστικοί Έπαινοι δόθηκαν στα μέλη από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής  Προστασίας και Παιδείας κα. Μουχτούρη.

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς , διαβεβαίωσε τα μέλη της μαθητικής κοινότητας και τους γονείς και κηδεμόνες ότι απόφαση και δέσμευση της Δημοτικής Αρχής είναι να διατηρηθούν και -παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες- να ενδυναμωθούν  και να ενθαρρυνθούν με κάθε τρόπο δράσεις με τόσο υψηλό πολιτιστικό και παιδαγωγικό περιεχόμενο.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ!