Δήλωση Δημάρχου Αγ. Παρασκευής κ. Β. Ζορμπά για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Αγία Παρασκευή, 12 / 6/ 2013

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής-της πόλης που φιλοξενεί την ΕΡΤ– κ. Βασίλης Ζορμπάς, έδωσε το «παρών» στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων της ΕΡΤ, το βράδυ της Τρίτης 11 Ιουνίου 2013.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ ο κ. Ζορμπάς εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η αντικειμενική και πλουραλιστική ενημέρωση είναι αναγκαίο προαπαιτούμενο για τη διασφάλιση της Δημοκρατίας.

Η ΕΡΤ, τόνισε, είναι ένα ιστορικό μέσο ενημέρωσης με αποδέκτη τον απανταχού Ελληνισμό εντός και εκτός συνόρων. Η διαχρονική συνεισφορά της στην ενημέρωση , στον πολιτισμό και στον αθλητισμό δεν είναι δυνατόν να αγνοηθεί.

Οι όποιες αδυναμίες και παθογένειες στη λειτουργία της απαιτούν μεθοδική αντιμετώπιση από την Ελληνική Πολιτεία με σοβαρότητα, ευθυκρισία και κοινωνική ευαισθησία.

Ήμουν ανέκαθεν και εξακολουθώ να είμαι  υπέρμαχος του εξορθολογισμού των δαπανών, της διαφάνειας και της εξυγίανσης του δημοσίου τομέα.

Εκφράζω την αντίθεση μου στο κλείσιμο της ΕΡΤ. Γιατί η ΕΡΤ είναι ένα δημόσιο αγαθό που αντικατοπτρίζει την Ιστορία της ενημέρωσης στη χώρα και ανήκει σε όλους τους Έλληνες.

Εκφράζω επίσης την αμέριστη συμπαράστασή μου προς τους εκατοντάδες εργαζόμενους που από σήμερα προστίθενται στις ατέλειωτες λίστες των ανέργων της χώρας και τις οικογένειές τους, και καλώ την Κυβέρνηση , να επανεξετάσει αυτή την απόφαση και να εργαστεί συντονισμένα έτσι ώστε να δοθεί μια βιώσιμη και αποτελεσματική λύση που θα εξασφαλίζει την λειτουργία της ΕΡΤ με όρους αξιοκρατίας, ανεξαρτησίας  και σεβασμού στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος.