Οχι στις Απολύσεις-Μόνιμη Δουλειά σε όλους Οχι στην Απαξίωση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου

Η Δημοτική Παράταξη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ έθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις                                                                         26 Ιούνη 2013 θέματα:

1. Την άμεση ανανέωση της σύμβασης έργου των καθαριστριών στα σχολεία μπροστά στο ενδεχόμενο εισβολής εταιρειών, (έγινε δεκτή ομόφωνα) και

2. Την μονιμοποίηση όλων των 42 εργαζόμενων που εργάζονται με τους πίνακες του ΑΣΕΠ, πρόταση που δεν αποδέχθηκε καμμιά άλλη παράταξη (θετικοί ψήφοι Γκιζιώτης, Τσιμπουκάκης, Καζάκος, Αλεξόπουλος). Ενδεχόμενη απόλυση τους, σημαίνει κλείσιμο παιδικών σταθμών, συρρίκνωση της Τεχνικής Υπηρεσίας και των αθλητικών προγραμμάτων.

Κάτω από την πίεση των εργαζόμενων που παρακολουθούσαν το ΔΣ, των επιχειρημάτων των συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης και της τοποθέτησης του εκπροσώπου του σωματείου και της επιτροπής Αγιοβλασίτη Ζαχαρία, οι παρατάξεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ- ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από θεωρίες περί ‘’νομιμότητας’’ έως και ’’εθνικής ανάγκης’’, πιστοί στον Καλλικράτη που υποστήριξαν, υιοθέτησαν τη θέση ‘’πάγιες και διαρκείς ανάγκες’’…

Καμμιά απόλυση, μονιμοποίηση, νόμος είναι το δίκιο του εργαζόμενου

Κυβέρνηση (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ), ΕΕ και ΔΝΤ προχωρούν σε χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων στους Δήμους, καταργώντας εκατοντάδες οργανισμούς και υπηρεσίες που θα έχουν αρνητικές συνέπειες στους ίδιους τους εργαζόμενους, αλλά και συνολικά στη λαϊκή οικογένεια προκειμένου να στηρίξει και να εξασφαλίσει την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Σειρά έχουν, μετά τους εκπαιδευτικούς, οι δημοτικοί αστυνομικοί και έπονται οι σχολικοί φύλακες, οι καθαρίστριες δημοσίων σχολείων, καθώς και οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές, την καθαριότητα.

Σχεδιάζει απολύσεις από τους συμβασιούχους που δουλεύουν με ασφαλιστικά μέτρα και δικαστικές αποφάσεις, τους εργαζόμενους που δουλεύουν με προσωρινούς πίνακες, τους εργαζόμενους που η κρατική επιχορήγηση δεν επαρκεί για την μισθοδοσία τους και άρα θεωρούνται πλεονάζοντες.

Σχεδιάζουν αλλού την ιδιωτικοποίηση μέσω των ‘’κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων’’, αλλού την συρρίκνωση έως και κατάργηση των δομών κοινωνικής πολιτικής, όπως παιδικοί σταθμοί, πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι, αθλητικές και πολιτιστικές δομές. Η αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων δίνονται μέσω ΣΔΙΤ στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Οι αναδιαρθρώσεις στη Δημόσια διοίκηση μαζί με το τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων συρρικνώνουν τις δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες, υποβαθμίζουν το επίπεδο παροχής κοινωνικών υπηρεσιών στα λαϊκά στρώματα, δημιουργούν νέους τομείς κερδοφορίας στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Καμιά θυσία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία.

Οργανώνουμε τον αγώνα όλοι οι εργαζόμενοι μαζί, πλάι στα ταξικά συνδικάτα, σε ένα κίνημα που θα αντιπαλεύει τα προβλήματα, θα αγωνίζεται για την ανατροπή της αντιλαϊκής, βάρβαρης πολιτικής, θα στοχεύει σε μια φιλολαϊκή ανάπτυξη που ο λαός θα είναι κυρίαρχος του πλούτου που παράγει.

  Οι δημοτικοί σύμβουλοι της

 Λαικής Συσπείρωσης:

Ανδρέας Γκιζιώτης.                                             Γιώργος Τσιμπουκάκης.