Με τα χρόνια άλλαξε μορφή!!!

Πλησιάζει και φέτος η γιορτή της Πολιούχου μας Αγίας Παρασκευής. Η Εκκλησία μας είναι ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα στο λεκανοπέδιο και συρρέει χιλιάδες κόσμου για να προσκυνήσουν την Εικόνα και το τμήμα της Τιμίας Κάρας της που φυλάσσεται στο Ναό.

Συνυφασμένη με την θρησκευτική πανήγυρι είναι και η εμποροπανήγυρις στους δρόμους γύρω από την πλατεία και στην Αγίου Ιωάννου. Από μαρτυρίες που υπάρχουν, στην περιοχή μας, που συνέδεε το λεκανοπέδιο με τα Μεσόγεια, τα παλιά χρόνια έρχονταν οι κάτοικοι των γύρω χωριών για να πουλήσουν τα ζώα τους ή να τα ανταλλάξουν με άλλα προϊόντα.

Με τα χρόνια άλλαξε μορφή. Κάποιοι παλιότεροι κάτοικοι θυμούνται τον “γύρο του θανάτου”, το “σπίτι του γέλιου”, την “γυναίκα με το μούσι”, τον “γορίλα” και άλλα. Στην κεντρική πλατεία της βρίσκεται και η ομώνυμη εκκλησία, ενώ αποτελεί και ένα από τα πιο καλαίσθητα και επισκέψιμα σημεία εστίασης για τους δημότες των Βορειοανατολικών Προαστίων, αλλά και των Μεσογείων.

Τελικά κατέληξε όπως την βλέπουμε σήμερα. Με εκατοντάδες μικροπωλητές (τα τελευταία χρόνια οι πιό πολλοί έγχρωμοι) να καταλαμβάνουν τους δρόμους δεξιά και αριστερά. Φέτος όμως, λόγω των έργων, η εντολή του Δημάρχου είναι να φτάσουν οι πάγκοι ώς το ύψος της οδού Κοντοπούλου, αφού από εκεί και πάνωπραγματοποιούνται εργασίες στην άνοδο. Αυτό, όπως μάθαμε, το είχε υποσχεθεί ο Δήμαρχος στην ΕΝΕΒΑΠ και φαίνεται ότι κράτησε την υπόσχεσή του.