Συνάντηση με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκη ειχε ο Δήμαρχος Β .Ζορμπάς

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς επισκέφθηκε το απόγευμα της Τρίτης 23 Ιουλίου 2013, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, στο πλαίσιο προκαθορισμένης συνάντησης με τον Υπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του Υπουργού για τα διοικητικά θέματα του Δήμου μας ,ενόψει των προβλεπομένων από το πρόσφατα ψηφισθέν πολυνομοσχέδιο εξελίξεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο Δήμαρχος τόνισε στον Υπουργό ότι ο Δήμος μας χρειάζεται άμεσα επιπλέον προσωπικό προκειμένου αυτό να αξιοποιηθεί σε θέσεις αιχμής για την καθημερινότητα του πολίτη.
Ξεκαθάρισε ότι ο Δήμος Αγίας Παρασκευής είναι ένας υγιής οικονομικά δήμος, χάρις στην μεγάλη προσπάθεια για περικοπή των αλόγιστων δαπανών και στην εξυγίανση-«νοικοκύρεμα» των οικονομικών του, επομένως έχει την δυνατότητα να πληρώσει το επιπλέον προσωπικό το οποίο αιτείται.

Πρότεινε μάλιστα η διαδικασία μετακίνησης προσωπικού από Δήμους που έχουν πλεόνασμα και αδυναμία πληρωμής, σε Δήμους που χρειάζονται επιπλέον προσωπικό και παράλληλα έχουν τη δυνατότητα πληρωμής του να γίνεται απευθείας κατόπιν συνεννόησης μεταξύ των Δήμων και εποπτείας της ΚΕΔΕ, με την τελική έγκριση από τα αρμόδια Υπουργεία.

Εξέφρασε παράλληλα την πεποίθηση του ότι μοναδικό κριτήριο και απαράβατος όρος της όλης διαδικασίας οφείλει να είναι η οικονομική κατάσταση του κάθε Δήμου και η αποδεδειγμένη δυνατότητα πληρωμής των εργαζομένων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα ,ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ανταποκρίθηκε με ενδιαφέρον στο αίτημα του Δημάρχου για υποδοχή πλεονάζοντος προσωπικού από άλλους φορείς του Δημοσίου, δεδομένης της δυνατότητας πληρωμής του και της υγιούς οικονομικής κατάστασης του Δήμου Αγίας Παρασκευής και εξέφρασε τη θετική του ανταπόκριση στην πρόταση του Δημάρχου για απευθείας συνεννόηση μεταξύ Δήμων στο θέμα της κινητικότητας υπαλλήλων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων του με Κυβερνητικούς παράγοντες για το θέμα της διαθεσιμότητας- κινητικότητας, ο Δήμαρχος είχε επίσης συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Εσωτερικών, με θέμα αιχμής την εξασφάλιση του απαιτούμενου προσωπικού ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των Βρεφονηπιακών μας Σταθμών για την ερχόμενη σχολική χρονιά.
Για το ίδιο θέμα ο Δήμαρχος έχει ήδη ζητήσει συνάντηση και με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μιχελάκη, για την οποία αναμένεται σύντομα οριστικοποίηση της ημερομηνίας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι αποτέλεσμα της άριστης συνεργασίας του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής κ. Ζορμπά με τον Υπουργό Ανάπτυξης& Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστή Χατζηδάκη ήταν η εξασφάλιση της στήριξης του για την ένταξη έργων ύψιστης προτεραιότητας για το Δήμο μας σε Κοινοτικά Προγράμματα χρηματοδότησης.

Υπενθυμίζεται ότι με συντονισμένη και συστηματική προσπάθεια ,μέχρι σήμερα έχουμε καταφέρει να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ έργα της πόλης μας συνολικού προϋπολογισμού ύψους
9 (εννέα) εκατομμύριων ευρώ, επιτυγχάνοντας τη μέγιστη δυνατή απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των πολιτών της Αγίας Παρασκευής.