Άμεση απάντηση του Αθλητικού Συλλόγου ΠΗΓΑΣΟΣ Αγ.Παρασκευής

 pigasos

Τις τελευταίες ημέρες διαβάζουμε στα μέσα ηλεκτρονικής ενημέρωσης  f/bκαι ιστοσελίδες « κριτικές» για την απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (Δ.Ε.Π) σχετικά με την παραχώρηση κάποιων  σχολικών χώρων στους κοινωνικούς φορείς που τους ζήτησαν. Τη συζήτηση αυτή την ξεκίνησε η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Αγ. Παρασκευής , αλλά πριν λίγες ημέρες ακολούθησε και ο πρώην Δήμαρχος Βασίλης Γιαννακόπουλος.  Από την στιγμή που αναφέρεται το όνομα του συλλόγου μας και επιπλέον και το όνομα του προπονητή μας κ . Γιάννη Παύλου θεωρούμε ότι πρέπει να απαντήσουμε και να δώσουμε την δική μας την άποψη :

  1. 1.       Ο Αθλητικός Όμιλος Πήγασος  Αγ. Παρασκευής είναι ένα σωματείο που ιδρύθηκε το 2007.  Όταν ιδρύθηκε και ζήτησε έδρα στην Αγ. Παρασκευή,  η τότε Δημοτική Αρχή του κ. Βασίλη Γιαννακόπουλου δεν μας  παραχώρησε ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο  ανοικτού ή κλειστού αθλητικού δημοτικού  χώρου για να προπονήσουμε  τα παιδιά που είχαν γραφτεί στο σύλλογο μας . Τότε αντί να διαλυθούμε ,όπως περίμεναν όλοι, εμείς μαζί με τους γονείς που μας ακολούθησαν πήγαμε στο Δήμο του Γέρακα και νοικιάσαμε ιδιωτικό αθλητικό κέντρο και δημιουργήσαμε το πρώτο τμήμα του συλλόγου μας , το ποδόσφαιρο 5Χ5.
  2. 2.      Το 2009 ό τότε Δήμαρχος Βασίλης Γιαννακόπουλος αναγνωρίζοντας το δίκαιο αίτημα μας « ότι έχουμε και εμείς δικαίωμα στα γήπεδα της Αγ. Παρασκευής» μας παραχώρησε ώρες προπόνησης στο Στρατόπεδο Σπυρούδη και στο ανοικτό γήπεδο του σχολείου Κωφών και Βαρηκόων. Τότε δημιουργήσαμε τα τμήματα του Μπάσκετ και του Βόλεϊ. Από τότε μέχρι και στο τέλος της θητείας του οι παραπάνω χώροι μας παραχωρούνταν κανονικά . Για τις ενέργειές του αυτές τον ευχαριστήσαμε προσωπικά αλλά και δημόσια , γιατί πιστεύουμε ότι έπραξε το σωστό,  που έδωσε την δυνατότητα και την ευκαιρία σε  πολλά παιδιά να αθληθούν δίπλα στο σπίτι τους.
  3. 3.      Το ίδιο συνέχισε  και ο σημερινός Δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς και  μάλιστα όταν διαπίστωσε ότι τα παιδιά του ΠΗΓΑΣΟΥ ήταν αποκλεισμένα από τα κλειστά Γυμναστήρια , έδωσε και  σε μας λίγες ώρες  προπόνησης αποκαθιστώντας, εν μέρει , την αδικία σε  βάρος μας .

Εμείς , κύριε  Γιαννακόπουλε ,απευθυνόμαστε σε εσάς,  γιατί εκπροσωπείτε τον θεσμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μόνο με αυτήν σας την ιδιότητα « μπαίνουμε» σε διάλογο μαζί σας . Εσείς είχατε και ίσως να έχετε και στο μέλλον την αρμοδιότητα να αποφασίζετε για την γύμναση των νέων  της πόλης  μας . Η  παραχώρηση  αθλητικών χώρων στους  συλλόγους είναι δουλειά της Δημοτικής Αρχής και μόνο.

Εμείς  ζητάμε από την εκάστοτε δημοτική αρχή αθλητικούς χώρους,  για να μπορέσουμε να γυμνάσουμε τους αθλητές μας , όπως δηλ.  κάνουν και οι άλλοι αθλητικοί σύλλογοι .

 Δυστυχώς,  όλες οι προηγούμενες Δημοτικές αρχές,  εδώ και 25 περίπου χρόνια, δεν είχαν φροντίσει να φτιάξουν ούτε ένα νέο κλειστό ή ανοιχτό γήπεδο,  ώστε να μπορέσουν οι νέοι μας να αθληθούν . Η αύξηση όμως του πληθυσμού της πόλης  κάνει επιτακτική την ανάγκη να βρεθούν και άλλοι αθλητικοί χώροι για την γύμναση των παιδιών μας  και οι μόνοι χώροι που υπάρχουν είναι τα γήπεδα στα σχολεία.

Εμείς δεν έχουμε κανένα «φετίχ» με τους σχολικούς χώρους . Μακάρι να είχατε φτιάξει αρκετούς δημοτικούς χώρους και να πηγαίναμε εκεί για προπόνηση . Από την στιγμή όμως που δεν υπάρχουν γήπεδα  έχουμε  δύο επιλογές : Α) Να χρησιμοποιήσουμε κάποια σχολικά γήπεδα προκειμένου να προσφέρουμε αθλητισμό στους νέους μας   ή

Β) να διώξουμε αυτά τα παιδιά από τον Αθλητισμό, να πάνε στο σπίτι τους , στον καναπέ τους και στα κομπιούτερ τους .

Κε Γιαννακόπουλε, όταν ήσαστε Δήμαρχος υποστηρίζατε την παραχώρηση την σχολικών χώρων και στον ΠΗΓΑΣΟ και στα άλλα σωματεία . Πέρυσι είδαμε ότι δεν ψηφίσατε την παραχώρηση . Φέτος  πάλι βλέπουμε με έκπληξη ότι βάζετε κάποια θέματα όπως:  γιατί μας παραχώρησαν τριπλάσιες ώρες χωρίς να τις έχουμε ζητήσει(που είχαμε ζητήσει και παραπάνω) και  γιατί ο προπονητής μας είναι μέλος του  ΠΑΟΔΑΠ και ότι αυτό επηρεάζει την κρίση του υπέρ μας .

Επειδή στις συζητήσεις που είχαμε με τα μέλη μας δεν μπορέσαμε να  καταλάβουμε τι τελικά θέλετε σε σχέση με τον ΠΗΓΑΣΟ , σας ρωτάμε ευθέως .

·         Θέλετε να μας δίνονται ή να μη μας δίνονται  ώρες προπονήσεις στα σχολεία;

·         Αν εσείς είστε ο επόμενος  Δήμαρχος , θα μας διώξετε από τους σχολικούς χώρους που χρησιμοποιούμε ;

·         Όπως είπατε και στο χορό μας , ο ΠΗΓΑΣΟΣ είναι από τους μαζικότερους αθλητικούς συλλόγους  της πόλης μας. Θα μας αυξήσετε λοιπόν  ή θα μας πάρετε πίσω τις ώρες που  μας έχουν παραχωρηθεί στα κλειστά γυμναστήρια;

Όσο για τον προπονητή μας κ. Γιάννη Παύλου , η πρόσληψη του στο σωματείο μας είναι καθ΄ όλα νόμιμη. Γνωρίζετε όμως πολύ καλά ,ότι τα 2-3 τελευταία χρόνια ήταν στην ίδια θέση  του ΠΑΟΔΑΠ έχοντας  όλες αυτές τις ιδιότητες που αναφέρετε εσείς και η Ένωση Γονέων.

Τότε γιατί δεν είχατε θέσει θέμα νομιμότητας ;

Όσο ήταν προπονητής σε άλλο σωματείο της πόλης μας

(ΑΕΑΠ),  δεν υπήρχε θέμα νομιμότητας ,αντικειμενικότητας και επηρεασμού και μόλις έγινε προπονητής στον ΠΗΓΑΣΟ προέκυψε το πρόβλημα ;

 Όταν η ΑΕΑΠ είχε την μερίδα του λέοντος σε ώρες , που παρεμπίπτοντος και σήμερα την έχει και ο ΠΗΓΑΣΟΣ  είχε ελάχιστες  ώρες προπόνησης ,  γιατί ξεχάσατε να βγάλετε «ανακοίνωση» και να καταγγείλετε όλες αυτές τις ενέργειες;  Τότε όλα γινόντουσαν αντικειμενικά ;

Για μας μετράνε πολύ οι απόψεις σας . Γιατί είστε ένας από αυτούς που θα θελήσουν  να διοικήσουν και πάλι το Δήμο .Μας ενδιαφέρουν οι απόψεις αυτών που είναι υπεύθυνοι από τον νόμο να  αποφασίζουν  για την ανάπτυξη του αθλητισμού στη πόλη μας.

Απόψεις επιμέρους φορέων , όπως είναι η Ένωση Γονέων ,που θέλει τα σχολεία να δίνονται μόνο στα μέλη της δηλ. μόνο στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και μόνο αυτοί να κάνουν δραστηριότητες  μέσα σε αυτά , δε μας βρίσκουν σύμφωνους . Πολλές από τις δραστηριότητες των συλλόγων γονέων είναι αθλητικές και πολιτιστικές . Τις ίδιες δραστηριότητες κάνουμε όλοι . Γιατί αυτοί να έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τα σχολεία και εμείς όχι; Ο νόμος δίνει το δικαίωμα σε όλους τους Τοπικούς φορείς να ζητήσουν τους σχολικούς  χώρους . Με ποιο δικαίωμα η Ένωση τα θέλει μόνο για τον εαυτό της ;

Τα μέλη τους είναι και μέλη μας ,αφού όλοι οι αθλητές μας είναι και μαθητές σε κάποιο σχολείο. Γιατί όταν ένας μαθητής θελήσει  το απόγευμα να συμμετέχει  στις δραστηριότητες του συλλόγου γονέων,  να μπορεί να αθλείται στο χώρο του σχολείου, ενώ όταν  επιλέξει να αθληθεί σε ένα αθλητικό σύλλογο να μη  μπορεί ; Την ίδια δραστηριότητα δεν κάνουμε ; Η επιλογή δεν πρέπει να είναι ελεύθερη και χωρίς εμπόδια;

Η Ένωση ψήφισε στην ΔΕΠ να παραχωρηθούν οι σχολικοί χώροι ΜΟΝΟ στα μέλη της . Το «Γιάννης κερνάει,  Γιάννης πίνει» εδώ δεν μας ενοχλεί ;

Εμείς πιστεύουμε ότι τα σχολεία ανήκουν σε όλους.  Σε όλη την Ελλάδα οι παραχωρήσεις   προς τα αθλητικά σωματεία γίνονται με μεγάλη ευκολία.  Το γνωρίζουμε γιατί  τους εκτός έδρας αγώνες μας, πολλές φορές  τους δίνουμε σε γήπεδα που βρίσκονται μέσα σε σχολεία και έχουν παραχωρηθεί στους τοπικούς  αθλητικούς συλλόγους . Μπορούμε να σας αναφέρουμε πάρα πολλά τέτοια γυμναστήρια, αλλά μπορείτε να δείτε και μόνοι σας  στο Δια@γεια  πολλές  τέτοιες παραχωρήσεις που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα. 

Γιατί οι άλλες Ενώσεις γονέων ανά την Ελλάδα   δεν έχουν αυτή την άποψη; Γιατί στη πόλη μας αντί να βοηθάμε τον αθλητισμό κάνουμε τα πάντα για να τον στερήσουμε από τα παιδιά μας ; Εμείς πιστεύουμε ότι όταν δεν έχεις αρκετούς αθλητικούς χώρους, μέχρι να φτιάξεις , χρησιμοποιείς ό,τι έχεις . Δεν στερείς τον αθλητισμό από τα παιδιά της πόλης σου.

 Όποιο και να είναι το σκεπτικό τους το αποτέλεσμα είναι καταστροφικό για την άθληση των παιδιών μας . Οι αθλητικοί σύλλογοι πρέπει να βοηθούνται , γιατί επιτελούν  κοινωνικά καταξιωμένο έργο. Στους αθλητικούς συλλόγους η πολιτεία τους έχει αναθέσει το δικαίωμα της εκγύμνασης  των νέων μας .

Το να παραχωρούνται κάποιες ώρες  τα γήπεδα των σχολείων στους αθλητικούς συλλόγους για οργανωμένη και ουσιαστική άθληση δεν στερεί τους χώρους αυτούς  από την ελεύθερη απογευματινή ψυχαγωγία  των παιδιών , που και εμείς συμφωνούμε να υπάρχει. Εξάλλου ο ρόλος των αθλητικών εγκαταστάσεων είναι πρώτα χώρος εκγύμνασης και στη συνέχεια χώρος ψυχαγωγίας. Διαφορετικά  θα ζητούσαμε και από τον Δήμο να αφήσει και τα Δημοτικά Γυμναστήρια ελεύθερα να πηγαίνει  όποιος θέλει και όποτε θέλει  για την ψυχαγωγία του .

Ειλικρινά ,  κε Γιαννακόπουλε , σας ευχαριστούμε που τιμάτε την αθλητική  δράση του συλλόγου μας  και εμείς αναγνωρίζουμε την προσφορά σας προς τον σύλλογο μας .

Θέλουμε όμως να σας δηλώσουμε ότι η άποψη της αξιωματικής αντιπολίτευσης  είναι για τα μέλη μας πολύ σημαντική. Θα είναι ακόμη πιο σημαντική άμα γίνει και ΞΕΚΑΘΑΡΗ.  Το ίδιο σημαντική για εμάς είναι και η άποψη της νυν Δημοτικής  Αρχής καθώς και όλων όσων διεκδικούν την θέση του Δημάρχου της πόλης μας . Αυτοί είναι οι φορείς που διοικούν την πόλη μας και  ΜΟΝΟ αυτοί αποφασίζουν για τον Αθλητισμό της . Με αυτούς κουβεντιάζουμε , με αυτούς συνεργαζόμαστε.

Με  εκτίμηση

Σίμος Αντωνίου

Πρόεδρος  Α.Ο ΠΗΓΑΣΟΥ

Αγ. Παρασκευής