Κ. Κουβόπουλος για το ΙΚΑ: “… κινούμεθα σε λάθος πλαίσιο”

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ                                                                Αγία Παρασκευή  30- 9-2013
«ΚΩΣΤΑΣ  ΚΟΥΒΟΠΟΥΛΟΣ                       
ΑΓΙΑ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ –ΝΕΑ  ΕΠΟΧΗ           2
ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ  ΝΕΑ  ΠΟΛΗ>

                                                                                        

 

                                                                                        

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΥΜΠΟΛΙΤΙΣΕΣ – ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ

Ή εγώ στραβά αρμενίζω ή ο γιαλός είναι στραβός . Και το λέω αυτό , διότι τις τελευταίες ημέρες στην Πόλη μας έχει αρχίσει μια ιστορία ανείπωτης τρέλας και παραπληροφόρησης .

Και εξηγούμαι .
Από το πουθενά ξεκίνησε και διαχύθηκε μια φήμη ότι δήθεν το πρώην Ι.Κ.Α. νυν ΕΟΠΥΥ  της Πόλης μας που ευρίσκεται ως γνωστόν στην Λ. Μεσογείων , θα φύγει από εδώ και θα στεγασθεί στον υπό κατάργηση Νοσοκομείο που ευρίσκεται στα Βριλίσια <<Αμαλία Φλέμιγκ>> . Μάλιστα την φήμη αυτήν την υιοθέτησαν και την προώθησαν μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου . Αυτό όπως ήταν φυσικό επέφερα ταραχή και αναβρασμό στους συμπολίτες μας .  Το αποτέλεσμα του αναβρασμού αυτού ήταν ο Δήμαρχος της Πόλης να συγκαλέσει σε κατεπείγουσα Συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο , προκειμένου αυτό να λάβει τις δέουσες αποφάσεις .

Όντως η Συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε και κατά την διάρκεια της συζητήσεως του θέματος μεταξύ άλλων , απεφασίσθει να κληθεί ο Λαός της Αγίας Παρασκευής την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 11π.μ. έξω από τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ στην Λ. Μεσογείων για να  διαμαρτυρηθεί για την απαράδεκτη αυτήν κατάσταση .
Πράγματι γύρω στις 11π.μ. , προσήλθα στον τόπο της συγκεντρώσεως και έκπληκτος βλέπω ότι ήμουν ο πρώτος που είχα προσέλθει από συναδέλφους Δημ. Συμβούλους και κόσμου . Στην αρχή νόμισα ότι είχα κάνει λάθος , όμως σε λίγο άρχισε η <<αθρόα >> προσέλευση των συμπολιτών μας και γύρω στις 12 μ.μ. Περίπου θα είμεθα καμιά ΕΒΔΟΜΗΝΤΑΡΙΑ (70) περίπου μεταξύ αυτών ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ (15) περίπου Μέλη του Δ.Σ. Και ένας αριθμός της τάξεως των ΔΕΚΑ (10) περίπου  ιατρών και νοσοκόμων . Το θέαμα άκρως απογοητευτικό , με δεδομένο ότι η Πόλις μας αριθμεί περίπου  80.000 κατοίκους , είχαν κληθεί δε και οι όμοροι Δήμοι οι οποίοι ανήκουν στον ΕΟΠΥΥ της Πόλης μας .

Πέρα από το απογοητευτικό αυτό θέαμα , πρέπει να δηλώσω κινούμεθα σε λάθος πλαίσιο . Είναι ξεκάθαρο ότι ο ΕΟΠΥΥ της Πόλης μας  , δεν πρόκειται να φύγει από εδώ και να μεταφερθεί στο <<Αμαλία Φλέμιγκ >> , ή αλλού . Η Δικομματική Κυβέρνηση στα πλαίσια της εξόντωσης του μέσου Έλληνα που με ταχύ ρυθμό εφαρμόζει , έχει σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα μετατρέψει τον ΕΟΠΥΥ από πάροχο ιατροφαρμακευτικής σε αγοραστή . Δηλαδή απλά και δικομματικά ο ΕΟΠΥΥ δεν θα παρέχει ΑΜΕΣΑ ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες στους ασφαλισμένους του , όπως μέχρι και σήμερα , αλλά με σύστημα αποδομώντας τις υπηρεσίες που παρείχε , έστω και αυτές τις υποτυπώδεις , θα αγοράζει τις υπηρεσίες αυτές από διάφορες Κλινικές , προφανώς χρεώνοντας με επί πλέον χρήματα τους ασθενείς . Δεν μπορώ να γνωρίζω αν ο <<Καιάδας>> των Σπαρτιατών υπήρξε , ή απλά ήταν ένας μύθος , αυτό όμως που είναι σίγουρο είναι ότι πλέον ο σύγχρονος <<Καιάδας>> είναι γεγονός .

Το συμπέρασμα που εξήχθη από όλην αυτήν παραφιλολογία είναι ότι ο ΕΟΠΥΥ , σύμφωνα με την απόφαση των διεθνών τοκογλύφων , που τυφλά εξυπηρετούν οι εδώ παροικούντες , δεν θα φύγει ειδικά και μόνο από την Πόλη μας , αλλά σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υπαχθεί στους διάφορους κλινικάρχες , δηλαδή θα ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΝ και την ΥΓΕΙΑΝ . Ας ελπίσουμε όλοι μας , ότι σύντομα μα πολύ σύντομα θα έχωμεν απαλλαγεί από αυτούς .

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  Γ  ΚΟΥΒΟΠΟΥΛΟΣ