Λαϊκή Συσπείρωση: Απάντηση στις εθνικιστικές απόψεις του Κ. Κουβόπουλου

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ Κ. ΚΟΥΒΟΠΟΥΛΟΥ.

laiki-sispeirwsi

ΕΠΙΚΑΙΡΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΧΟΥΝΤΙΚΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 18 Σεπτέμβρη 2013 κατατέθηκε από την Δημοτική παράταξη Λαική Συσπείρωση ψήφισμα καταδίκης της Χρυσής Αυγής με αφορμή τα τελευταία γεγονότα και ειδικά την εν ψυχρώ μεθοδευμένη δολοφονία του Παύλου Φύσα. Το ψήφισμα με μικρές τροποποιήσεις υπερψηφίστηκε από τα μέλη του Δ.Σ. εκτός από τους Γ. Παναγόπουλο και Φ. Αλεξόπουλο που απείχαν και του Κ. Κουβόπουλου που απεχώρησε.

Ο Κ. Κουβόπουλος με δύο επιστολές του στο site agia Paraskevi images συνεχίζει τις εθνικιστικές του αναλύσεις μέσα από έναν ‘’αντιμνημονιακό λόγο’’ αγανακτισμένου πολίτη κάνοντας μερικά βήματα παραπέρα. Γίνεται κριτής και κατατάσει εκτός και εντός του ‘’συνταγματικού τόξου’’ κόμματα, υιοθετεί την θεωρία των δύο άκρων που βολεύει το σύστημα, αναρωτιέται αμφιβάλλοντας πως «… ίσως είναι δυνατόν και μπορεί η Χρυσή Αυγή να είναι νεοναζιστικό μόρφωμα όπως το αποκαλούν, αν όντως είναι έτσι…» αμφισβητεί αναφέροντας «…ασχολούνται με την άγρια δολοφονία χωρίς καν να περιμένουν την δικαιοσύνη να αποφανθεί…», κινδυνολογεί αναφέροντας εμφύλιο, 3ο γύρο…

Στο ψήφισμα που καταθέσαμε με σαφήνεια αναφέραμε: «Απέναντι στο φόβο και την υποταγή που θέλουν να σπείρουν στα λαϊκά στρώματα, μέσα στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία πρέπει και μπορούμε να μην αφήσουμε χώρο για να δρουν και να δηλητηριάζουν τη συνείδηση του λαού και της νεολαίας. Ο λαός και η νεολαία έχουν τη δύναμη να σταματήσουν τη δολοφονική δράση των ναζιστών, των υμνητών του Χίτλερ. Τα σωματεία των εργαζομένων, οι μαζικοί φορείς οι λαϊκές επιτροπές μπορούν να απομονώσουν τους θρασύδειλους δολοφόνους της Χ.Α. και να προστατεύσουν το λαό από το δηλητήριο και τη δράση τους.»

Θεωρούμε υποχρέωσή μας να αναφέρουμε:

1.      Ο λαός έχει αναφαίρετο δικαίωμα αλλά και υποχρέωση να αντιπαλεύει αντεργατικούς – αντιλαϊκούς νόμους, να διαμορφώνει τις προϋποθέσεις με μαζικούς όρους για την ανατροπή τους. Η λαϊκή πλειοψηφία έχει το δικαίωμα να αλλάζει και νόμους και θεσμούς με άλλους, που θα υπηρετούν μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, χωρίς φασισμό, κρίσεις και πολέμους.

2.      Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Βιβλιοθήκης η πρόεδρος κ. Πανουσοπούλου δεν αποδέχτηκε ούτε καν την εισαγωγή του ψηφίσματος για συζήτηση που πρότεινε η εκπρόσωπός μας…

3.      Θα πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους  για τις υπηρεσίες που πρόσφεραν στην αντιφασιστική μνήμη και στάση του λαού και της νέας γενιάς, όσοι για ιδεολογικούς ή μικροπολιτικούς ή για δήθεν ιστορικούς λόγους ψήφισαν την ανάρτηση του πορτραίτου του δοτού, χουντικού Γ. Παπαγιάννη στη θέση του Δημάρχου της πόλης μας στη διάρκεια της δικτατορίας, την ίδια ώρα που καταργούνταν το εκλεγμένο Δημοτικό Συμβούλιο και μάλιστα οι κομμουνιστές Δημοτικοί Σύμβουλοι Κώστας Μαστρογιάννης και Βασίλης Θανόπουλος έπαιρναν το δρόμο της εξορίας. Για την ιστορία και τη γνώση αναφερόμαστε στη συνεδρίαση της 11. 01. 2012 όπου με την ανάρτηση συμφώνησαν οι παρατάξεις του Β. Ζορμπά, του Β. Γιαννακόπουλου, του Ι. Σταθόπουλου, ο Κ. Κουβόπουλος και οι ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μ. Γαβράς, Μ. Δημητρίου, Α. Μουστόγιαννης, Φ. Αλεξόπουλος ο οποίος επιπλέον έχει τοποθετηθεί σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου υπέρ του δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλου…

Καταψηφίσαμε και καταγγείλαμε οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαικής Συσπείρωσης Ανδρέας Γκιζιώτης και Γιώργος Τσιμπουκάκης. Ο λαός οφείλει να γνωρίζει, να κρίνει και να μην ξεχνά.

 

           Αγία Παρασκευή  1 Οκτωβρίου 2013

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαικής Συσπείρωσης

Ανδρέας Γκιζιώτης και Γιώργος Τσιμπουκάκης.