Μια επιτυχημένη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία & η συμβολική κίνηση του Δημάρχου

IMG_1522 copy

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα του Αμερικάνικου Κολλεγίου Ελλάδας, η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία τπου οργάνωσε ο Δήμος Αγίας Παρασκευής με τη στήριξη των εθνικοτοπικών συλλόγων της πόλης. Τα τρόφημα που συγκεντρώθηκαν ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Εντύπωση έκανε η συμβολική κίνηση του Δημάρχου κ. Βασίλη Ζορμπά,  ο οποίος προσφέροντας  ένα κουτί γάλα είπε πως “αν όλοι προσφέραμε από ένα γάλα δεν θα πεινούσε κανείς”!

IMG_1473 copy

Η ιστοσελίδα μας ήταν παρούσα σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης και σας την παρουσιάζει μεσα από τις φωτογραφίες.

Ακολουθεί το αναλυτικό δελτίο τύπου του Δήμου με στοιχεία για την εκδήλωση.

*******************************

Με κέφι , σε κλίμα  αλληλεγγύης και προσφοράς προς το συνάνθρωπο και με μεγάλη προσέλευση πολιτών παρά το τσουχτερό κρύο, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 11 Δεκεμβρίου 2013 , στο Θέατρο του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, η Χριστουγεννιάτικη φιλανθρωπική συναυλία, που διοργάνωσε ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, υπό την αιγίδα του Δημάρχου κ. Βασίλη Ζορμπά και  με τη στήριξη οκτώ  εθνικοτοπικών Συλλόγων της πόλης.

Στόχος της εκδήλωσης η ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης με την εθελοντική προσφορά τροφίμων , για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Μαγειρείου του Δήμου αλλά και η ποιοτική ψυχαγωγία των πολιτών ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.

Η ποσότητα των τροφίμων που συγκεντρώθηκαν ξεπέρασε κάθε προσδοκία!

Συμπολίτες μας όλων των ηλικιών, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του κ. Δημάρχου, γέμισαν το θέατρο, και παρέμειναν  μέχρι αργά το βράδυ για να απολαύσουν  εξαιρετικές ερμηνείες από την Μεικτή Χορωδία (υπό την Διεύθυνση του κ. Χρήστου Κουτσονίκα), το Δημοτικό Ωδείο (υπό την Διεύθυνση του κ. Αντώνη Καρατζίκη) και την Φιλαρμονική του Δήμου Αγίας Παρασκευής (υπό την Διεύθυνση του κ. Ξενοφώντα Τζανίνη), οι οποίοι αφιλοκερδώς στελέχωσαν αριστοτεχνικά  το μουσικό τμήμα της εκδήλωσης.

 

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς , στο σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε από καρδιάς τους Προέδρους και τα μέλη των οκτώ εθνικοτοπικών συλλόγων που στήριξαν αυτή τη προσπάθεια ,τα μέλη της Μεικτής Χορωδίας, του Δημοτικού Ωδείου και της Φιλαρμονικής για την αφιλοκερδή συμμετοχή τους στη συναυλία και κάλεσε όλους τους πολίτες να σταθούν αρωγοί στις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου.

 Τους προέτρεψε επίσης να ενημερώνουν το Δήμο για κάθε περιστατικό συμπολίτη μας που αντιμετωπίζει προβλήματα διαβίωσης και χρειάζεται στήριξη τόσο για το θέμα της αποτροπής διακοπής ηλεκτροδότησης όσο και σε θέματα καθημερινής επιβίωσης.

Τόνισε  επίσης εκ νέου ότι λόγω των διαρκώς αυξανόμενων αναγκών του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Μαγειρείου και δεδομένου του ζωηρού ενδιαφέροντος όλων των συλλόγων της πόλης να βοηθήσουν, απόφασή του είναι τέτοιες εκδηλώσεις να πραγματοποιούνται πλέον σε τακτά χρονικά διαστήματα και σε συνεργασία με διαφορετικές κάθε φορά ομάδες συλλόγων (πολιτιστικοί, αθλητικοί κ. λ. π.)  

Χαιρετισμό εκ μέρους των  εθνικοτοπικών Συλλόγων απηύθηνε ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Κρητών & φίλων Κρήτης Αγ. Παρασκευής» κ. Κρασανάκης.

Η συναυλία απέσπασε τα θετικότερα σχόλια από τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι τραγούδησαν μαζί με τους καλλιτέχνες, διασκέδασαν σαν  μια όμορφη και ζεστή παρέα και τους επιβράβευσαν με τις επευφημίες και  το παρατεταμένο χειροκρότημά τους.

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βουτσινάς, οι επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων κ. Γιαννακόπουλος και Σταθόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ. κ. Τσιαμπάς, Παναγόπουλος, Κωστόπουλος, Μουχτούρη και Παπαδοπούλου, ο Πρόεδρος ΠΑΟΔΑΠ κ. Σάρκουλας, ο Αντιπρόεδρος κ. Παύλου και το μέλος Δ.Σ. κ. Παπασπύρος, η Πρόεδρος ΠΑΙΣΔΑΠ κα. Καψοκεφάλου και ο Αντιπρόεδρος κ. Λέκκας, ο Αντιπρόεδρος Δημοτικής Βιβλιοθήκης κ. Καζάκος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κκ. Ησαΐας, Γάκη, Γαβράς και Μουστόγιαννης.

Παρόντες επίσης ο Πρόεδρος Οικονομικών Διευθυντών Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Κωστόπουλος, εκ μέρους του Κλήρου  ο  Πατέρας Σταύρος Τρικαλιώτης και ο Πατέρας Ιωάννης Μπούτσης καθώς και πλήθος εκπροσώπων και μελών τοπικών Συλλόγων και Φορέων.

Ευχαριστούμε τους εθνικοτοπικούς συλλόγους που στήριξαν αυτή την προσπάθεια του Δήμου και προσέφεραν προϊόντα:

  • Εθνικοτοπικός  Όμιλος Αιτωλοακαρνάνων Αγίας Παρασκευής «Χαρίλαος Τρικούπης»   
  • Πολιτιστικός Σύλλογος Αρκάδων Αγίας Παρασκευής «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»  
  • Πολιτιστικός Σύλλογος  Επτανησίων Αγίας Παρασκευής «Τα ΙΟΝΙΑ» 
  • Πολιτιστικός Σύλλογος Ηπειρωτών Αγίας Παρασκευής «ο Πύρρος»                        
  • Πολιτιστικός Σύλλογος «Κρητών & φίλων Κρήτης Αγ. Παρασκευής»  
  • Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσαγωνιατών Θήρας Αγίας Παρασκευής. 
  • Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσσηνίων Αγίας Παρασκευής «Ο Αριστομένης»
  • Πολιτιστικός Σύλλογος  Μικρασιατών  Ανατολικής Αττικής

Ευχαριστούμε επίσης τους Συλλόγους «Ελληνική Εστία», Ζωοφίλων Αγίας Παρασκευής, Κατοίκων Τσακού, την Ένωση Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής, το Σώμα Ελλήνων Οδηγών, το Σύλλογο Γονέων 5ου Γυμνασίου, το 2ο Λύκειο, την Ελληνογαλλική Σχολή, τους  Ι.Ν Αγίων Αναργύρων και Αγίου Δημητρίου ,τις επιχειρήσεις Σκλαβενίτης, Βερόπουλος, Βασιλόπουλος, Μarketin  και Σκουριάς, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου , καθώς και όλους τους τοπικούς συλλόγους και φορείς, τους εθελοντές των κοινωνικών δομών αλλά  και κάθε έναν από τους απλούς πολίτες για την προσφορά προϊόντων χάρις στην οποία συγκεντρώθηκε μια τεράστια ποσότητα ειδών διατροφής, τα οποία θα διατεθούν στους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας ,μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Μαγειρείου του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Αξιοσημείωτη και η συμβολή των εργαζομένων της Κοινωνικής πολιτικής και των κοινωνικών δομών του Δήμου στα προγράμματα δράσεων αντιμετώπισης της φτώχειας.  

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής επιθυμεί επίσης να ευχαριστήσει τον Πρόεδρο του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος κ.Horner για την παραχώρηση του Θεάτρου και για την εξαιρετική διαχρονικά συνεργασία και θετική ανταπόκριση.