Μια ακόμα ευγενική χειρονομία από τον Δήμαρχο Β. Ζορμπά σε Δημοτικό σχολειό τις Εύβοιας

29112013

Ο Δήμαρχος Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς, συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίας Παρασκευής «Μουσείο Αλέκος Κοντόπουλος»
κ. Γιώργο Καζάκο, επισκέφθηκε την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013 το ορεινό χωριό Κοινότητα Παπάδων, Δήμου Λιμναίων στη Β. Εύβοια.

Προορισμός της επίσκεψης ήταν το Δημοτικό Σχολείο του χωριού στο οποίο παραδόθηκαν έξι κούτες με παιδικά βιβλία για την ενίσχυση της βιβλιοθήκης του. Τα βιβλία παραχωρήθηκαν από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής.
Αξιοσημείωτο είναι ότι το σχολείο παρέμενε επί δώδεκα έτη κλειστό και ξεκίνησε να επαναλειτουργεί φέτος ως μονοθέσιο με δέκα μαθητές.

Τα βιβλία παρέλαβαν ο Πρόεδρος της Κοινότητας και η δασκάλα του σχολείου, οι οποίοι ευχαρίστησαν και συνεχάρησαν τον Δήμαρχο και τον Αντιπρόεδρο για την πρωτοβουλία τους. Παρόντες στην παράδοση ήταν και αρκετοί γονείς.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και την εκπαιδευτικό για την θερμή υποδοχή και τόνισε ότι θεωρεί αυτονόητη την πρωτοβουλία αυτή δεδομένου ότι πεποίθησή του αποτελεί το ότι είναι μεγίστης εθνικής σημασίας να ξανανοίξουν κλειστά σχολεία της επαρχίας.
Επικαλέστηκε μάλιστα τη ρήση του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού ο οποίος χαρακτηριστικὰ έλεγε: «…καλύτερα ἀδελφέ μου, νὰ ἔχεις ἑλληνικὸ σχολεῖο στὴν χώρα σου, παρὰ νὰ ἔχεις βρύσες καὶ ποτάμια, διότι οἱ βρύσες ποτίζουν τὸ σῶμα, τὰ δὲ σχολεῖα ποτίζουν τὴν ψυχή»!