Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού, ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς επισκέφθηκε 1ο Δημοτικό Σχολείο

1o dhmotiko 007

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού, ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς επισκέφθηκε την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013 , το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής προκειμένου να συνομιλήσει με τους μαθητές ,να ενημερωθεί από τους ίδιους για τα θέματα που τους απασχολούν και να ακούσει τις προτάσεις και τις ιδέες τους για τα ζητήματα της πόλης μας.

Η επίσκεψη είχε προκαθοριστεί σε συνεννόηση με τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Σταύρο Δημαράκη.

Ο Δήμαρχος επισκέφθηκε τα τμήματα των δύο τελευταίων τάξεων όπου και παρέμεινε για αρκετή ώρα συζητώντας με τους μαθητές.

Τα θέματα που τέθηκαν ήταν πολλά και στην πλειοψηφία τους σημαντικά, απόδειξη του ζωηρού ενδιαφέροντος των μαθητών για την καθημερινή ποιότητα ζωής στην Αγία Παρασκευή.

Τα περισσότερα ερωτήματα αφορούσαν στην κατάληψη πεζοδρομίων από παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα ,στην συχνά επικίνδυνη οδήγηση η οποία δεν σέβεται τις διαβάσεις πεζών, στην ανεύθυνη συμπεριφορά πολλών ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων οι οποίοι δεν φροντίζουν να διατηρούν καθαρή την πόλη και στην αναγκαιότητα αποτελεσματικότερης φύλαξης των κοινόχρηστων χώρων (πλατείες, χώροι άθλησης κ. λ. π.).
Με μεγάλη έμφαση αναφέρθηκαν επίσης στους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και χρειάζονται τη στήριξη όλων μας.

Τέλος , οι μαθητές ζήτησαν να τους διατεθούν τρείς κάδοι ανακύκλωσης, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν ακόμα πιο δυναμικά στην ανακύκλωση και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Ο Δήμαρχος άκουσε με προσοχή τα παιδιά και απάντησε σε κάθε ένα από τα ερωτήματά τους.
Συμφώνησε μαζί τους ότι τα περισσότερα προβλήματα της πόλης απορρέουν από την έλλειψη ευσυνειδησίας και τόνισε την σημασία του να δρούμε καθημερινά όλοι οι πολίτες με αίσθημα ατομικής ευθύνης.
Στον τομέα της στήριξης των απόρων συμπολιτών μας ενημέρωσε τους μαθητές για τις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου και τους κάλεσε να συμβάλλουν προσφέροντας έστω και το ελάχιστο που ο καθένας μπορεί να προσφέρει.
Τέλος, δεσμεύτηκε ότι θα φροντίσει ώστε άμεσα να τους παρασχεθούν οι κάδοι ανακύκλωσης που ζήτησαν.

«Εσείς τα παιδιά αποτελείτε την ελπίδα αυτού του κόσμου», είπε συγχαίροντας τόσο τους μαθητές όσο και τους δασκάλους τους για την καλλιέργεια, την ευαισθησία και την ωριμότητά τους.

Το ενδιαφέρον όλων των δασκάλων και των μαθητών του 1ου Δημοτικού να συναντηθούν και να συνομιλήσουν με το Δήμαρχο ήταν τόσο έντονο, ώστε ζητήθηκε να επαναληφεί σύντομα η επίσκεψη και να έχουν αυτή τη δυνατότητα όλα τα τμήματα να σχολείου.

Ο Δήμαρχος υποσχέθηκε ότι τις προσεχείς ημέρες θα επισκεφθεί εκ νέου το σχολείο, ευχαρίστησε τον Διευθυντή ,το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους μαθητές για την φιλοξενία και την εποικοδομητική συζήτηση και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά με υγεία και πρόοδο.