«ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ» – Παρουσιάστηκε η νεα παράταξη του Βασίλη Γιαννακόπουλου

Και το όνομα αυτής:

Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ»,

Δίνουμε αξία στην Αγία Παρασκευή.

 

Σε γεμάτο αμφιθέατρο στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος παρουσιάστηκε χτές το βράδυ (24/2/14) η νέα παράταξη με επικεφαλής τον Βασίλη Γιαννακόπουλο και «σύμμαχο» τον Δημήτρη Αλεφαντή. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή video όπου παρουσιάζονταν το σήμα και το πλάνο της παράταξης.

Συμμαχία Ευθύνης copy

Το πάνελ απαρτίζονταν από τον Βασίλη Γιαννακόπουλο πρ. Δήμαρχο και νυν δημοτικό σύμβουλο, τον Δημήτρη Αλεφαντή πρ. αντιδήμαρχο Διοίκησης και νυν δημοτικό σύμβουλο, τον Γιάννη Μυλωνάκη πρ. πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού, την Χρυσούλα Θεοδώρου-Χλύκα πρ. πρόεδρο της Ένωσης Γονέων και τον Χρήστο Κωστόπουλο. Προλόγισε η δημοσιογράφος Γιάννα Αναστασιάδου πρ. εργαζόμενη της ΕΡΤ.

Πρώτος ομιλητής ο κ. Κωστόπουλος που δήλωσε φίλος του κ. Αλεφαντή και προερχόμενος από τη ΝΔ, είπε ότι η κίνηση αυτή ήταν μια ιδέα του 2006 όταν με τον κ. Αλεφαντή αναζητούσαν τρόπο να βάλουν τον πήχη ψηλά, να βάλουν αυστηρά κριτήρια ώστε να φανεί κάτι καινούργιο, να φανεί αυτό που απαιτεί η κοινωνία.

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ logo

Ο κ. Μυλωνάκης μίλησε για μια νέα γενιά όχι απαραίτητα στην ηλικία αλλά στη νοοτροπία. Μίλησε για έναν κοιμισμένο και παρηκμασμένο Δήμο, που δεν παίρνει ρίσκα. Ζήτησε να γίνει υπέρβαση και να τεθεί ως στόχος το 2020 και οι μεγάλοι οραματιστές των μεγάλων έργων να περιμένουν να σταθεί η πόλη στα πόδια της, γιατί, είπε, η μεγάλη αλλαγή έρχεται από τα μικρά και καθημερινά. Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ δημιουργήθηκε με όρεξη για σκληρή δουλειά και έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να κάνει τη διαφορά και να αντιμετωπίσει την κρίση που περνάει η κοινωνία και η πόλη μας με σύνεση, προτάσεις και έργο. Έθεσε τη νέα παράταξη μακριά από μνημόνια και κομματικά χρώματα.

IMG_3454 copy

Η κ. Θεοδώρου απεύθυνε μήνυμα ενότητας, δημιουργίας, συμμαχίας, ευθύνης και προοπτικής. Παρουσίασε μια πόλη με πολλά πλεονεκτήματα που αποτελεί την είσοδο στα Μεσόγεια, έχει τον Υμηττό, τον Δημόκριτο, την πρώην ΕΡΤ, με ωραία κτίρια και όμορφους κήπους αλλά και μικρές επιχειρήσεις με μειωμένη αγοραστική κίνηση πλέον λόγω της κρίσης, που της λείπουν πολιτιστικές υποδομές και δράσεις. Στρατηγικός στόχος της παράταξης είναι  να οδηγήσει την πόλη από την αφάνεια στην καταξίωση και να την κάνει πόλη πρότυπο πέρα από κόμματα και χρωματισμούς. Δύναμη της παράταξης είναι όλοι οι πολίτες.

Ένας από τους βασικούς δημιουργούς της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΕΥΘΥΝΗΣ είναι ο Δημήτρης Αλεφαντής. Κατ’ αυτόν αποτελεί τη νέα αυτοδιοικητική πρόταση υγιών δυνάμεων στην πόλη. Στηρίζεται σε 3 πυλώνες: Ευθύνη, κυβερνησιμότητα, συνεργασία. Δεν αποποιήθηκε το παρελθόν και την κομματική προέλευση του καθενός μέσα στην παράταξη αλλά δήλωσε ότι άτομα από διαφορετικές προελεύσεις μπορούν να συνεργαστούν για το καλό της πόλης. Ο Δήμος μπορεί να είναι κοντά στους πολίτες και να προσφέρει αυτά που δεν μπορεί η κεντρική διοίκηση. Κατά τον κ. Αλεφαντή όσοι συμμετέχουν έχουν δημιουργήσει δομές συνεργασίας και ελέγχου  που αποτρέπουν προσωπικές στρατηγικές. Αναφέρθηκε στην θέση του ως αντιδήμαρχος Διοίκησης όπου εργάστηκε εντατικά με τους υπαλλήλους του Δήμου όπως εργάστηκε και για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του Δήμου. Η ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΕΥΘΥΝΗΣ προέκυψε κατόπιν πολλών συζητήσεων και οδήγησε μεν σε όσμωση όχι όμως ομογενοποίηση. Αναφερόμενος στον Δήμαρχο κ. Ζορμπά είπε μόνο ότι έχει αναπτύξει τις θέσεις του σε κείνον και ότι κανείς δεν μπορεί να θεωρεί την στασιμότητα και την ευθυνοφοβία αρετές. Κλείνοντας κάλεσε τον συνοδοιπόρο σ’ αυτές τις εκλογές και επικεφαλή της παράταξης κ. Βασίλη Γιαννακόπουλο να παρουσιάσει την Πολιτική Διακήρυξη της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΕΥΘΥΝΗΣ.

IMG_3546 copy

Ο κ. Γιαννακόπουλος χαιρέτησε τους παραβρισκόμενους και ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης που θέλησαν να τον τιμήσουν με την παρουσία τους. Τον Δήμαρχο Πεύκης κ. Καρπετά, του Ιλίου κ. Ζενέτο, των Καλαβρύτων κ. Λαζουρά, από το Χολαργό τον κ. Σκούρτη και τον κ. Νικολάου, από τη Σταμνίτσα τον Γιώργο Μπαρούτσα, από την Καλλιθέα τον Κυριόπουλο, τον κ. Θωμά από το Χαλάνδρι, τον αντιδ/ρχο Χολαργού κ. Ροκόφυλο, τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ κ. Γρυβαλά,  τον προπονητή Τάκη Λεμονή κ.α.

Την ομιλία του ξεκίνησε με τη φράση: Σήμερα ξεκινάμε κάτι νέο.

Δεν δόθηκε τυχαία ο τίτλος στην παράταξη αλλά ξεκινάει μια συμμαχία ανθρώπων από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους. Μια συμμαχία με συλλογικότητες της πόλης, με ενεργούς πολίτες. Παρουσίασε την σημερινή κατάσταση στην κεντρική πολιτική σκηνή και μίλησε για το νέο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Να βρίσκεται κοντά στον πολίτη, να δημιουργεί προϋποθέσεις σωστής λειτουργίας, να βοηθήσει ανέργους, οικογένειες, ευπαθείς ομάδες, ΑΜΕΑ, την Τρίτη ηλικία. Ακολούθησε κριτική για την νυν δημοτική αρχή, αναφορικά με τα έργα, την απευθείας ανάθεση (όπως είπε) του Γιαβασείου, κλπ. Κατόπιν παρουσίασε τι έχει προσφέρει ο ίδιος στα οικονομικά και στα έργα που έχει κατασκευάσει επί Δημαρχίας του.

Η απόφασή του να κατέβει ως υποψήφιος είναι συνειδητή, η Αγία Παρασκευή χρειάζεται εφαρμόσιμα πλάνα για την καθημερινότητά της. Η ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΕΥΘΥΝΗΣ είναι η μόνη πραγματικά ανεξάρτητη πρόταση απέναντι σε δύο συνδυασμούς που έτρεξαν να ζητήσουν το χρίσμα. Οι συμπολίτες μας χρειάζονται ένα όραμα και τους κάλεσε να συνταχθούν μαζί τους, να συμμετέχουν, να δώσουν αξία στις περιουσίες, τις γειτονιές, τους ανθρώπους. Να δημιουργήσουν όλοι μαζί μια Αγία Παρασκευή αντάξια των κατοίκων της.

IMG_3549 copy

Σε γενικές γραμμές παρουσιάστηκε μια συμμαχία με άτομα από διάφορους πολιτικούς χώρους, δηλώνοντας μια ανεξάρτητη κίνηση, που σκοπό έχει να φέρει κάτι νέο στην πόλη. Αντιληφθήκαμε ότι προτεραιότητα είναι η καθημερινότητα και όχι τα μεγάλα έργα. Την μεγάλη ανάπτυξη της πόλης, αν αντιληφθήκαμε καλά, δεν θα τη δούμε άμεσα αλλά όταν η πόλη σταθεί γερά στα πόδια της. Είναι μια παράταξη με στόχο την άμεση επαφή της δημοτικής αρχής με τους πολίτες.

Από τους πρώτους ομιλητές υπήρξαν αιχμές για τη σημερινή διοίκηση και τον τρόπο που διοικεί την πόλη. Ο κ. Γιαννακόπουλος ήταν αυτός που έκανε τη μεγάλη επίθεση προς τη δημοτική αρχή αναφέροντας όλα όσα έχουμε ακούσει πολλάκις σε διάφορες εκδηλώσεις και σε δημοτικά συμβούλια. Ας μας επιτρέψει να πούμε ότι μάλλον δεν ήταν τόσο καλή κίνηση (που συζητήθηκε και μέσα στην αίθουσα) από την άποψη ότι όταν ξεκινάς κάτι νέο δεν το συνδέεις με τα παλιά, όχι τουλάχιστον από το πρώτο κιόλας βήμα.

Αιχμές αφέθηκαν και μάλιστα σκληρές, για πρώην μέλη που αποσπάστηκαν από το πλευρό του κ. Γιαννακόπουλου από ομιλητή που δεν ήταν στο πρόγραμμα αλλά ζήτησε την άδεια να πει δυο κουβέντες και του παραχωρήθηκε από τον κ. Γιαννακόπουλο.

Στο αμφιθέατρο του Δημοκρίτου παρουσιάστηκαν μέλη από πολιτιστικές και αθλητικές συλλογικότητες της πόλης, ήταν εκεί νυν και πρώην δημοτικοί σύμβουλοι  της πρ. παράταξης ΜΑΖΙ για την Αγ. Παρασκευή, φίλοι των ομιλούντων και απλοί πολίτες. Ήταν άνθρωποι που είναι γνωστό ότι ανήκουν αλλού πολιτικά, αλλά ήθελαν να ακούσουν την Πολιτική Διακήρυξη της νέας παράταξης.

Το αμφιθέατρο ήταν πραγματικά κατάμεστο, αλλά αυτό είναι αρκετό για να εξασφαλιστεί η νίκη;

 IMG_3492 copy

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook