Το 5ο (Χέλμειο) Δημοτικό υποδέχτηκε με χορούς & τραγούδια μαθητές που συμμετέχουν στο Comenius

Five senses festivals copy

Είναι πραγματικά μεγάλη τιμή για το 5ο (Χέλμειο) Δημοτικό σχολείο της Αγίας Παρασκευής η συμμετοχή του στο «FESTIVALS: FivE senSes To lIVe unforgettAbLe adventureS».

Για να καταλάβετε τι εννοούμε διαβάστε λίγα λόγια για το πρόγραμμα:

Πρόκειται για ένα Πρόγραμμα Πολυμερούς Σχολικής Σύμπραξης Comenius που αποβλέπει στην ενεργό συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών διαφορετικών ευρωπαικών χωρών με σκοπό την ανάπτυξη επικοινωνιακών, συνεργατικών και οργανωτικών δεξιοτήτων.

FESTIVALS: Εκπαιδευτικοί και μαθητές έχουν την ευκαιρία, συμμετέχοντας σε ποικίλες εκπαιδευτικές δράσεις μέσα από ένα Κοινό Σχέδιο Μάθησης  (Project),  να αλληλεπιδράσουν με διαφορετικές ευρωπαικές κουλτούρες και εκπαιδευτικά συστήματα. Η βαθιά εμπλοκή στην διαδικασία αυτή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα διασφαλίζεται με δραστηριότητες που εμπλέκουν όλες τις αισθήσεις μας … την αφή (Χορός), τη γεύση (παραδοσιακά εδέσματα), την ακοή (Μουσική), την όραση (αξιοθέατα – φυσικές ομορφιές), την όσφρηση (ο φυτικός κόσμος)…

Οι χώρες που συμμετέχουν είναι οι: η Ισπανία (συντονίστρια χώρα), η Ελλάδα, η Γαλλία, η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Τουρκία, η Βουλγαρία και η Πολωνία.

Ήταν λοιπόν η σειρά της Ελλάδας να υποδεχτεί μαθητές και γονείς από τις υπόλοιπες χώρες που συμμετέχουν με οικοδεσπότη το 5ο (Χέλμειο) Δημοτικό. Η εκδήλωση υποδοχής έγινε σήμερα το πρωί (4-3-2014) στο αμφιθέατρο του Αμερικάνικου Κολλεγίου Ελλάδος, όπου οι αποστολές από όλες τις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, πήραν μια πρώτη ιδέα από δρώμενα της χώρας μας. Οι μαθητές του Χέλμειου χόρεψαν παραδοσιακά τραγούδια και τραγούδησαν Θεοδωράκη, Βαμβακάρη, Λοΐζο και άλλους Έλληνες συνθέτες. Επίσης παρουσίασαν χορευτικά σε χορογραφία των Βασίλω Ιωάννου και Δημήτρη Μαριζά.

Την εκδήλωση άνοιξε η Διευθύντρια του Χέλμειου κ. Χαρά Μπούτα και χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς, ο Διευθυντής της Α΄Βάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας κ. Πάρις Βεντήρης, ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Γαλάνης,  η Γεν. Διευθύντρια του Αμερικάνικου Κολλεγίου κ. Olga Julius και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Χέλμειου  κ. Δήμητρα Γεωργούση. Παρόντες ήταν επίσης ο πρώην Δήμαρχος κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος και ο Αντιδήμαρχος κ. Μανώλης Κωνσταντακόπουλος.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook