Πρέπει να ασχοληθώ με τα κοινά; Του Αθανάσιου Αναστασίου

Ένα μεγάλο ερώτημα απασχολούσε τον άνθρωπο από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Πρέπει να ασχοληθώ με τα κοινά; Πρέπει να συμμετέχω στα κοινωνικοπολιτικά δρώμενα ή να αφήνω τους ειδικούς να αποφασίζουν για μένα; Το ερώτημα παραμένει μέχρι σήμερα και βασανίζει όλους εμάς που θέλουμε να είμαστε ενεργοί πολίτες. Ο Αριστοφάνης παρουσίαζε τον Κλέονα , το διάδοχο του Περικλή, να ζητά από τους Αθηναίους να του επιτρέψουν να τους κυβερνήσει, μιας και το επιθυμεί διακαώς, αν και αισθάνεται ότι είναι ένας απλός βυρσοδέψης και αγράμματος. Οι Αθηναίοι δια στόματος Αριστοφάνη απαντούν συνοπτικά ως εξής: «δε θέλουμε να ξέρεις πολλά πράγματα για να μας κυβερνήσεις , απλά να ξέρεις να κλέβεις. Αν ξέρεις να κλέβεις, μας κάνεις». Άλλαξε τίποτα από τότε.

IMG_7226-copy

Στο δημόσιο βίο επικρατούν οι κηφήνες, τα λαμόγια και οι σύγχρονοί Κλέονες, που όπως τότε κατέστρεψε την Αθήνα μαζί με τον Αλκιβιάδη, έτσι κι αυτοί σήμερα οδήγησαν το κράτος και τους δήμους στα χάλια που έχουν. Δυστυχώς, οι αριβίστες στην πολιτική πλεονάζουν. Είναι έτοιμοι να κατασπαράξουν ό,τι απόμεινε. Όμως, είναι έτσι όλοι όσοι ασχολούνται με τα δημόσια πράγματα; Θέλω να πιστεύω, πως όχι. Τι πρέπει να γίνει λοιπόν στις αυτοδιοικητικές εκλογές που έρχονται; Αρχικά, να μη διστάσουν , όσοι ενδιαφέρονται πραγματικά για το καλό της πόλης τους, να εκτεθούν με όποια παράταξη δημοκρατική θεωρούν ότι μπορούν να προσφέρουν. Ακολούθως, να ενεργοποιήσουν στον κύκλο τους φίλους, συνεργάτες συνοδοιπόρους στο να συμμετέχουν κι αυτοί ενεργά και να επιλέξουν τους καλύτερους. Όλοι έχουμε δώσει δείγματα γραφής για το τι πιστεύουμε και το τι πράττουμε. Άρα, η επιλογή δε θα είναι δύσκολη. Τα τρωκτικά και τους «επαγγελματίες» μπορούμε να τους επισημάνουμε από μακριά και εύκολα.

Έχοντας αυτή τη λογική και συμμετέχοντας στα κοινά ενεργά και διαχρονικά, αποφάσισα να εκτεθώ κι αυτή τη φορά στην πόλη μου , στο Χαλάνδρι με την παράταξη Χαλάνδρι σε δράση, της οποίας ηγείται ο νυν δήμαρχος Γιώργος Κουράσης.

Αθανάσιος Αναστασίου

Δ/ντής 2ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook