Αυτή κι αν είναι πραγματική νίκη! (video)

parataxi zorba 16-3-14 copy

Χαρά, ικανοποίηση και διεθνής αίγλη έντυσαν την χθεσινοβραδινή συγκέντρωση της παράταξης “Αγία Παρασκευή, η πόλη μας”, γιατί η πόλη μας ήταν εκεί!

Παρότι το ραντεβού ήταν για τις 6μμ στο αμφιθέατρο του 2ου Γυμνασίου η προσέλευση του κόσμου είχε αρχίσει πολύ νωρίτερα και σύντομα δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο. Ήταν η βραδιά όπου η παράταξη θα έκανε την προγραμματική της διακήρυξη και θα ανακοίνωνε τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, όπερ και εγένετο.

Η αίθουσα αποδείχτηκε πολύ μικρή για τα 700 περίπου άτομα, ο αύλιος χώρος γέμιζε συγχρόνως με το εσωτερικό και τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα της εκδήλωσης έφτασαν κάποια στιγμή έως το Χολαργό! Ο επικεφαλής της παράταξης και νυν Δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς υποδεχόταν τους καλεσμένους με ένα πλατύ χαμόγελο. Το καρδιοχτύπι των υποψηφίων σύντομα αντικαταστάθηκε με την ικανοποίηση βλέποντας τους πολίτες της Αγίας Παρασκευής να τους τιμάνε με την παρουσία τους, τις ευχές και τα ενθαρρυντικά λόγια. Έτσι η εκδήλωση ξεκίνησε με τον αέρα της νίκης.

IMG_4407 copyΠρώτος ομιλητής ήταν ο εκπαιδευτικός, αρθρογράφος και συγγραφέας κ. Δημήτρης Φωτόπουλος ο οποίος μίλησε για το φίλο Ζορμπά και την γνωριμία τους πριν 13 χρόνια. Μίλησε για έναν φιλόξενο άνθρωπο, άξιο γιατρό που ανέδειξε την επιστήμη του ως λειτούργημα για τους ανθρώπους του μόχθου με μόνο ελάττωμα να μην δέχεται αμοιβή, έναν ανοιχτό, καλόκαρδο, ευθύ, χωρίς φτιασιδώματα και με το χαμόγελο στα χείλη Βασίλη Ζορμπά. Βασικό του προτέρημα είναι να ακούει μετά προσοχής χωρίς ίχνος αλαζονείας τον συνομιλητή του και μετά ενώπιος ενωπίο λαμβάνει τις αποφάσεις του.

Ο μεγάλος Ζορμπάς απέδειξε ότι είναι μαχητής, διέψευσε όλες τις προβλέψεις και ανακηρύχθηκε νικητής. Τέλος κάλεσε τους συνδημότες του να παλέψουν μαζί στο πλευρό του Βασίλη Ζορμπά.

IMG_4417 copyΟ επόμενος ομιλητής ήρθε από μίλια μακριά από την Αμερική και αναφερόμαστε στον πρόεδρο της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης κ. Κρις Σπύρου.

Ο κ. Σπύρου με το δικό του ευχάριστο και δυναμικό τρόπο αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για τον κ. Ζορμπά και τον νυν Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Κωστόπουλο. Αφού αναφέρθηκε στην πολυετή εμπειρία του στο χώρο της πολιτικής και έδωσε μια συμβουλή στο φίλο του Βασίλη Ζορμπά, την ίδια που είχε δώσει στον πρόεδρο του Παναμά (πριν εκλεγεί). Όπως είπε δεν χρειάζεται ο κ. Ζορμπάς να μιλήσει για το έργο του, αυτό είναι γνωστό. Αυτό που έχει να κάνει από τώρα μέχρι τις εκλογές είναι να βρίσκει τους συμπολίτες του και να τους λέει I need you (σε χρειάζομαι). Στις εκλογές δεν μετράνε ευχές ούτε δοξολογίες, μετράνε μόνο οι ψήφοι και αυτούς καλούνται να φέρουν στο τριπλάσιο όλοι οι φίλοι που ήταν εκεί εχθές. Κλείνοντας είπε χαριτολογώντας ότι αποφάσισε να έρθει για να τον στηρίξει για έναν ακόμα λόγο, “η μάνα μου όταν ήμουνα μικρό παιδί στο χωριό μ’ έλεγε Ζορμπά, όταν τον γνώρισα είπα μήπως είναι συγγενής;”

IMG_4434 copyΟ επικεφαλής της παράταξης και Δήμαρχος κ. Ζορμπάς αφού ευχαρίστησε όλους τους συμπολίτες που ήταν εκεί, μίλησε για την σκληρή καθημερινή μάχη που δόθηκε αυτά τα τρία χρόνια για να παραμείνει η Αγία Παρασκευή ζωντανή μέσα στην κρίση. Μίλησε για ένα σύστημα Δημαρχοκεντρικό όπου την πλήρη ευθύνη έχει ο Δήμαρχος και όχι οι συνεργάτες του που εκτελούν τις εντολές του. Μίλησε για άξιους συνεργάτες που όλοι μαζί στάθηκαν απέναντι στον κομματισμό και τις πελατειακές σχέσεις.

Πρωταρχικός στόχος ήταν και θα παραμείνει να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των δοκιμαζόμενων συμπολιτών τους. στον τομέα της Κοινωνικής πολιτικής δημιουργήθηκαν το κοινωνικό παντοπωλείο, το κοινωνικό μαγειρείο, ο χώρος  “Γυναίκα & Δημιουργία”, το κοινωνικό φαρμακείο, το ανταλλακτήριο ρούχων, δόθηκαν επιδόματα σε απόρους, συμμετέχουμε στο Κέντρο Πρόληψης Υγείας (1 από τους 14 Δήμους), επανασυνδέθηκε το ρεύμα σε νοικοκυριά με ευθύνη Δημάρχου, εκχωρήθηκε οικόπεδο για την Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, μειώθηκαν τα Δημοτικά Τέλη (και θα μειωθούν πάλι το 2014), υπήρξαν δράσεις για διάθεση φθηνών αγροτικών προϊόντων και εφαρμόστηκε το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων.

Εξήρε τη συμβολή της Εκκλησίας στη στήριξη των απόρων της πόλης.

Αναφέρθηκε στα μεγάλα τεχνικά έργα που τελούνται στο Δήμο με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ ύψους 21εκ. €. Είμαστε από τους λίγους Δήμους όπου λειτουργεί ο Συμπαραστάτης του Δημότη & της Επιχείρησης. Όσον αφορά τους παιδικούς σταθμούς λειτουργούν άψογα και δήλωσε ότι θα μειωθούν ξανά τα τροφεία. Τα σχολεία διατηρούνται σε καλή κατάσταση και εξασφαλίζονται οι απαραίτητοι οικονομικοί ποροι, υπάρχουν βέβαια προβλήματα αλλά θα αντιμετωπιστούν. Αναφέρθηκε στον ΠΑΟΔΑΠ και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη ευχαριστώντας τον Αλέκο Κοντόπουλο για τη δωρεά του χώρου, στη νομιμοποίηση των αθλητικών χώρων, στα Εργαστήρια Τέχνης και το Ωδείο και στη μεγαλειώδη Συναυλία την ημέρα της Γυναίκας με ποιοτικό περιεχόμενο και την μεγάλη απήχηση που είχε.

Στο πρόγραμμα για την επόμενη θητεία είναι η κατασκευή του βιοκλιματικού  Δημαρχείου -για το οποίο έχει βρει τρόπο χρηματοδότησης αλλά δεν θέλησε να τον αποκαλύψει- την ανάπλαση οδών, την αξιοποίηση των 23 στρ. στα Πευκάκια με αθλητικούς χώρους, η κατασκευή δύο βρεφονηπιακών σταθμών, πολυθεματικό πάρκο στο χώρο του κολυμβητηρίου, την κατασκευή του 6ου Γυμνασίου, του 14ου Νηπιαγωγείου & Δημοτικού και την αποπεράτωση του Μπαρμπίκα. Συγκεκριμένα για το 3ο Δημοτικό, είπε, μακάρι να γινόταν να γκρεμιστεί και να χτιστεί από την αρχή! Όμως θα επισκευαστεί σταδιακά.

“Γνωρίζεται, είπε, ότι έχω επιτελέσει τις υποχρεώσεις μου ως Πατέρας και Ιατρός με απόλυτη ευαισθησία και υπευθυνότητα …. το μεγαλύτερο χρέος και διοικητικό καθήκον που έχω αναλάβει είναι η Αγία Παρασκευή, η πόλη μας”.

“Η στήριξή σας είναι η Δύναμή μας!

I Need You – Σας χρειάζομαι”

Βασίλης Ζορμπάς, Κρις Σπύρου

Είδαμε ένα Ζορμπά δυναμικό όπως τον γνωρίζουμε τα τελευταία τρία χρόνια, σίγουρο για τον εαυτό του και τολμηρό. Δεν δίστασε δημόσια να καλέσει τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο κ. Μιχάλη Γαβρά να συνεργαστεί μαζί του. Με συγκεκριμένο πρόγραμμα, να μην φοβάται να παραδεχτεί τις δυσκολίες αλλά να τις αντιμετωπίζει κατά μέτωπο. Έχει προγραμματίσει ακριβώς τις δράσεις και τα έργα που σκοπεύει μαζί με τους συνεργάτες του να προσφέρουν στην πόλη. Χωρίς αοριστολογίες και υπεκφυγές, χωρίς να προσπαθεί ν’ αποφύγει τις ευθύνες. Δεν δίστασε ούτε στιγμή να πει: ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ!

Κλείνοντας κάλεσε κοντά του 46 συνεργάτες να τον πλαισιώσουν και να προχωρήσουν μαζί. Αναμένεται να συμπληρωθούν μερικοί ακόμη και όλοι μαζί να διεκδικήσουν την εκλογή τον Μάιο του 2014.