Διευκρινιστική επιστολή από το μέλος του ΔΣ των ΠΑΙΣΔΑΠ κ. I. Αθανασίου

Διευκρινίζουμε ότι το κείμενο και τα συνημμένα που αποτελούν το άρθρο “Έφη Καψοκεφάλου: “Δέν ξεχνούν οι γονείς μας …”” δημοσιεύτηκαν αυτούσια όπως εστάλησαν από τους ΠΑΙΣΔΑΠ.

Ως έγκυρο ΜΜΕ οφείλουμε να αναρτήσουμε την επιστολή που μας εστάλη από τον εκπρόσωπο της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στο Δ.Σ. των ΠΑΙΣΔΑΠ κ. Αθανασίου.

writing-with-pen

                                                                          Προς : Ηλεκτρονική εφημερίδα

                                                                                     Images Αγία Παρασκευή

 

                                                                                 Αγία Παρασκευή  1 Απριλίου 2014

 

Κύριε διευθυντά

Σε δημοσίευμα  σας για τους παιδικούς σταθμούς, τροφεία στο σχόλιο με τίτλο «Εφη Καψοκεφάλου Δεν ξεχνούν οι γονείς μας…»  στην παράθεση της εισήγησης-πρότασης της προέδρου του ΔΣ, περιέχεται η φράση : Το ΔΣ μειοψηφούντος του κ. Αθανασίου που ψήφισε «ΟΧΙ» κατά πλειοψηφία…. Εύκολα κάποιος μπορεί να υποθέσει ότι αρνήθηκα τη μείωση των τροφείων, για αυτό παρακαλώ να δημοσιεύσετε την συνολική άποψη τοποθέτηση μου στο συγκεκριμένο θέμα.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εδώ και πολλά χρόνια με τους παιδικούς σταθμούς οφείλεται στην πολιτική των κυβερνήσεων και όσων πρωτοστάτησαν να αναλάβουν την λειτουργία των παιδικών σταθμών οι δήμοι από το υπουργείο Πρόνοιας, βάζοντας τροφεία για τη λειτουργίας τους, καταργώντας την δωρεάν μέχρι το 2000 συμμετοχή, με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια για όσους έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν, ορθώνοντας φραγμούς από την πιο τρυφερή ηλικία, στην προσχολική αγωγή.

Με ποιο δικαίωμα μένουν εκατοντάδες παιδιά έξω από τους παιδικούς σταθμούς; Με ποιο δικαίωμα εξαιρούνται από την οργανωμένη και ενιαία με επιστημονικά κριτήρια διαπαιδαγώγηση. Αυτό δεν σημαίνει Προσχολική Αγωγή;

Με ποια δικαιολογία η προσχολική αγωγή δεν έχει μέχρι σήμερα θεσμοθετηθεί,  υποχρεωτική με κάλυψη των λειτουργικών δαπανών. Οι δημότες πληρώνουν δυσβάσταχτους  άμεσους, έμμεσους , δημοτικούς φόρους και χαράτσια. Είναι υποχρέωση οι δημόσιοι, δωρεάν, σύγχρονοι και ασφαλείς παιδικοί σταθμοί για όλα τα παιδιά.

Κατάργηση των τροφείων.

Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με σταθερή εργασία, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Έχουν σοβαρές πολιτικές ευθύνες όσοι στηρίζουν και υλοποιούν την αντιλαϊκή πολιτική και σε τοπικό επίπεδο.

 

                                                                        Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

                                                                        Αθανασίου Ιωάννης

                                         Εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης»                                                    

 στο Δ.Σ. των ΠΑΙΣΔΑΠ  

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook