Λήξη για το Θερινό σχολείο του “Δημοκρίτου” με ευκαιρίες για μεταπτυχιακές σπουδές & υποτροφίες

Με παρουσίαση των ευκαιριών για μεταπτυχιακές σπουδές και υποτροφίες έκλεισε τις εργασίες του το φετινό Θερινό Σχολείο του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»

EKEFE 8erino 2014

Το Θερινό Σχολείο 2014 ολοκλήρωσε τις εργασίες του με την ημερίδα «Υποτροφίες και Μεταπτυχιακές Σπουδές» που πραγματοποιήθηκε στις 18 Ιουλίου, στο Αμφιθέατρο «Θέμις Κανελλόπουλος» του Κέντρου.

Οι φοιτητές του Θερινού είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις ευκαιρίες που ανοίγονται μετά το Πανεπιστήμιο τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό.

Στις σύντομες ομιλίες τους ο Δ/ντής & Πρόεδρος Δ.Σ. του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», Δρ Ν. Κανελλόπουλος, και ο Υπεύθυνος Εκπαίδευσης, Δρ Γ. Φανουράκης, αναφέρθηκαν στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Κέντρου και ανέδειξαν νέες δράσεις αναφορικά με την μεταπτυχιακή εκπαίδευση, όπως τα προγράμματα από κοινού εκπόνησης διδακτορικής διατριβής σε συνεργασία με επιλεγμένα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ (2+2 Programs). Οι υπεύθυνοι εκπαίδευσης των πέντε Ινστιτούτων του Κέντρου εστίασαν με τη σειρά τους σε συγκεκριμένα προγράμματα και δράσεις.

Επίσης, εκπρόσωποι από διεθνείς οργανισμούς και ιδρύματα με έδρα την Ελλάδα έδωσαν σύντομα και περιεκτικά τις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι φοιτητές, ώστε να εξασφαλίσουν μία θέση σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα της αρεσκείας τους αλλά και να έχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στην αναζήτηση υποτροφίας. Συμμετείχαν εκπρόσωποι από το γαλλικό Ινστιτούτο, το Ίδρυμα Ωνάση, τη Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD), το Βρετανικό Συμβούλιο και το Ίδρυμα Fulbright.

EKEFE 8erino 2014a

Την ημερίδα έκλεισε συζήτηση μέσω skype σχετικά με τις μεταπτυχιακές σπουδές στο Texas A&M University (TAMU). Δύο έλληνες υποψήφιοι διδάκτορες στο συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο δέχτηκαν τις ερωτήσεις των φοιτητών του Θερινού Σχολείου για τη διαδικασία εισαγωγής και παρακολούθησης μεταπτυχιακού προγράμματος, τις δυνατότητες χρηματοδότησης, τη ζωή στο Τέξας αλλά και τις προοπτικές μετά από το διδακτορικό. Η τηλε-διάσκεψη αυτή ήρθε σε συνέχεια πρόσφατης επίσκεψης αντιπροσωπείας από το TAMU στον «Δημόκριτο», στην οποία συμμετείχε και η Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Prof. M. Katherine Banks, όπου τέθηκαν οι βάσεις συνεργασίας σε θέματα εκπαίδευσης ως επιστέγασμα των επιτυχημένων συνεργασιών σε ερευνητικό επίπεδο. Έτσι, το TAMU θα γίνει το δεύτερο Πανεπιστήμιο, μετά από το University of Texas at Arlington, που σε συνεργασία με τον «Δημόκριτο» θα προσφέρει τη δυνατότητα εκπόνησης διατριβής με παραμονή δυο χρόνων σε καθένα από τα δύο αυτά ιδρύματα και τον διδακτορικό τίτλο να χορηγείται από το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο.

EKEFE 8erino 2014b

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter