Ιωάννης Σιδέρης: Έχει πάρει… ζεστά τη διαχείριση απορριμμάτων

sideris-aporrimmata

Ο αντιδήμαρχος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίας Παρασκευής δείχνει να έχει πάρει… ζεστά το θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων, όπως δείχνουν οι μέχρι σήμερα παρεμβάσεις του. Μάλιστα, στην πρόσφατη συζήτηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του Δήμου για το 2015, ο κ. Ιωάννης Σιδέρης προέβη σε μία συνοπτική, αλλά αρκετά «συμπυκνωμένη» παρουσίαση (Εισήγηση Ιωάννη Σιδέρη) για τον τρόπου με τον οποίο σκοπεύει να αντιμετωπίσει το μείζον θέμα των αστικών απορριμμάτων.

Το ελπιδοφόρο είναι ότι έχει κατανοήσει πως για να υπάρξει ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος, πέραν των άλλων ενεργειών, απαιτείται η ενημέρωση-ευαισθητοποίηση-συμμετοχή των δημοτών της Αγίας Παρασκευής. Γι΄ αυτό και η ενημέρωση αποτελεί ήδη έναν από τους τρεις πυλώνες της στρατηγικής κατεύθυνσης για τη Δ/νση Περιβάλλοντος στην οποία ηγείται.

Βέβαια, θα οφείλει να γνωρίζει τη λαϊκή ρήση «πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι», το οποίο στην εξεταζόμενη περίπτωση έχει να κάνει με την αλλαγή νοοτροπίας όλων εμάς που μάθαμε (ή μας μάθανε) να διαχειριζόμαστε τα απορρίμματα με τρόπο κοστοβόρο και μη περιβαλλοντικό. Ας ελπίσουμε, ότι ο νέος αντιδήμαρχος θα ρίξει όντως μεγάλο βάρος στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, μέσω στοχευμένων δράσεων, που θα διαθέτουν και συνέπεια και συνέχεια. Γιατί είναι αλήθεια ότι πολλές φορές ξεκινούν προσπάθειες με ενθουσιασμό, αλλά στη συνέχεια «ξεφουσκώνουν» και καταλήγουν να έχουν… επετειακό χαρακτήρα.

ΑΡΧΙΚΗ

 

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.