Έφη Καψοκεφάλου – κράτησε επάξια το τιμόνι των Παιδικών Σταθμών για τριάμισι χρόνια

Της Λένας Μαρκή

Το να αναλάβει κανείς μια πολύ σημαντική ηγετική θέση, είναι σίγουρα επιτυχία αλλά και ευθύνη. Όταν δε η χρονική στιγμή είναι ευνοϊκή, δηλαδή υπάρχουν και οι απαραίτητες προϋποθέσεις όπως οικονομική ευμάρεια, επαρκές ανθρώπινο δυναμικό, και όλες οι κατάλληλες υλικο-τεχνικές υποδομές, είναι ότι καλύτερο μπορεί να ζητήσει κανείς.

Αυτά θα μπορούσαν να ισχύουν για αλλοτινές εποχές του παρελθόντος, γιατί τα τελευταία χρόνια η θέση αυτή λειτουργεί ενίοτε και ως ηλεκτρική καρέκλα.

Για να έρθουμε στο ζουμί της υπόθεσης, με την εφαρμογή του Καλλικράτη τα Νομικά Πρόσωπα των Δήμων που δημιουργήθηκαν χρειάστηκαν «γερές πλάτες» και έξυπνα μυαλά για να αντέξουν.

Καψοκεφάλου-παισδαπΣτο τιμόνι ενός από αυτά, στους Παιδικούς Σταθμούς της Αγίας Παρασκευής, βρέθηκε τα τριάμισι προηγούμενα χρόνια η δημοτική σύμβουλος κ. Ευπρέπεια (Έφη) Καψοκεφάλου.

Η κ. Καψοκεφάλου αναλαμβάνοντας πρόεδρος συνέχισε την υψηλή και ποιοτική πορεία των παιδικών σταθμών της Αγίας Παρασκευής ανάμεσα στους καλύτερους της Ελλάδας. Κατά την προεδρία της αυξήθηκε ο αριθμός των φιλοξενούμενων παιδιών από το πρώτο κιόλας 18μηνο. Φρόντισε σε συνεργασία με το ΔΣ και το προσωπικό για την βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των διοικητικών υπηρεσιών. Συμβαδίζοντας με τις ανάγκες της εποχής προχώρησε, πάντα σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Δήμου, σε μειώσεις των τροφείων, χωρίς αυτό να έχει επιπτώσεις στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Εξασφάλισε την ασφάλεια και τη σταθερότητα του σχολικού περιβάλλοντος των παιδιών και την ηρεμία των γονέων με την επανεγγραφή κάθε χρόνο όλων των παιδιών των εργαζόμενων μητέρων της πόλης (γεγονός που ανετράπη και προξένησε αναστάτωση με την αλλαγή της Δημοτικής Αρχής φέτος) και την εφαρμογή κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων.

Αφοσιώθηκε και σεβάστηκε το Ν.Π. και στο τέλος όπως όλοι οι ικανοί ηγέτες «προδόθηκε εκ των έσω». Ο αγώνας για την φιλοξενία όλων των βρεφών και των παιδιών, για την πρόσληψη προσωπικού με κάθε νόμιμο τρόπο για την κάλυψη των αναγκών, θυσιάστηκαν από κάποιους στο βωμό της πολιτικής.

Και στο τέλος μέσα στην πολιτική ίντριγκα δέχεται άυλα χτυπήματα για πράγματα που δεν ευσταθούν και δεν έχουν νόημα πια.

Η κ. Καψοκεφάλου αναμφισβήτητα σε όλο αυτό το διάστημα κράτησε χαμηλούς τόνους και όταν χρειάστηκε να μιλήσει, το έκανε απευθυνόμενη στους γονείς που της εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους και μόνο για να φανερώσει πράγματα που αυτοί έπρεπε να γνωρίζουν. Πρόκειται για μία δυναμική επιχειρηματία που γεννήθηκε και ζει στην Αγία Παρασκευή. Πολιτεύεται σε τοπικό επίπεδο από το 2002. Πρόσφερε αξιόλογο έργο στους Παιδικούς Σταθμούς και συνεχίζει να αγωνίζεται ως μέλος του ΔΣ του ΠΑΟΔΑΠ. Το να γίνεται προσπάθεια να ακυρωθεί το έργο της, πιστεύω ότι δεν της αξίζει.

 

lena1

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.