ΕΚΤΑΚΤΟ: Ανακοίνωση της Κατάληψης Δημαρχείου Αγίας Παρασκευής “ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ”

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση που μας εστάλη από τη Συνέλευση της Κατάληψης του Δημαρχείου Αγίας Παρασκευής.

**************

20141206_κατάληψη 6 copy

Εγώ από την πλευρά μου συνεχίζω, προσπερνάω την οποιονδήποτε πιθανότητα να κάνω πίσω και απαντάω με αγώνα ως τη νίκη, ή αγώνα ως το θάνατο”

Νίκος Ρωμανός

Από την Παρασκευή 5 Δεκέμβρη 2014, το δημαρχείο Αγίας Παρασκευής τελεί υπό κατάληψη, από αγωνιζόμενους ανθρώπους, αλληλέγγυους στον αναρχικό κρατούμενο Νίκο Ρωμανό. Πρόκειται για μια ελάχιστη πράξη συμπαράστασης, και κομμάτι του κινήματος αλληλεγγύης που έχει εξαπλωθεί τις τελευταίες μέρες προς τον αγώνα του Νίκου, από δημόσιες δηλώσεις συμπαράστασης, μέχρι καταλήψεις δημοσίων κτηρίων, διαδηλώσεις, συγκρούσεις σε όλη την Ελλάδα αλλά και διεθνώς.

 

Τα γεγονότα είναι γνωστά. Ο Νίκος Ρωμανός από τις 10/11 έχει ξεκινήσει απεργία πείνας με αίτημα την χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών. Οι μηχανισμοί του κράτους αρνούνται να του παρέχουν αυτό το δικαίωμα, καλύπτοντας με νέες τροπολογίες – παράθυρα, την εκδικητικότητα τους προς το πρόσωπό του. Χαρακτηριστική είναι η απάντηση που έδωσε ο Αθανασίου, υπουργός δικαιοσύνης της κυβέρνησης, όπου πρότεινε την “παρακολούθηση των σπουδών του Ρωμανού, από την φυλακή, μέσω τηλεδιάσκεψης”, πράγμα αδύνατο αφού αντιφάσκει με την υποχρεωτική παρακολούθηση των εργαστηρίων της σχολής του. Σε αυτούς τους μηχανισμούς έρχεται να προστεθεί και ο Άρειος Πάγος, το ανώτατο δικαστικό σώμα, ο οποίος σήμερα έβγαλε επίσης αρνητική προς τα αιτήματα του Νίκου Ρωμανού απόφαση.

 

Ο αγώνας του Ν.Ρωμανού όμως, δεν είναι αγώνας για “καλύτερη πρόσβαση στην εκπαίδευση”, αλλά αγώνας “για μια ανάσα ελευθερίας”, που θα του προσφέρουν οι άδειες που διεκδικεί. Οι άδειες των κρατουμένων, αποτελούν σανίδες σωτηρίας από την σαπίλα της φυλακής, και ακριβώς αυτό είναι που στερεί το καθεστώς από τον Νίκο, την ίδια ώρα που χτίζει νέες, ειδικά διαμορφωμένες φυλακές, υψίστης ασφαλείας.

 

Στο πρόσωπο και τη στάση του Ν. Ρωμανού, εργαζόμενοι, άνεργες, μαθητές, φοιτήτριες συσπειρώνονται για να αντισταθούν στην αυταρχικότητα του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης, που επιβάλλεται σήμερα, μέσα κι έξω από τις φυλακές, στα καταπιεζόμενα κομμάτια της κοινωνίας. Από τις μειώσεις των μισθών των εργαζομένων, μέχρι το τσάκισμα των διαδηλώσεων, από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, μέχρι την διαπόμπευση οροθετικών γυναικών, από το ψήφισμα νέων μνημονίων, μέχρι την ακόμα μεγαλύτερη απαξίωση της ζωής των φυλακισμένων, το νόημα είναι ένα: Για να μπορέσει το καπιταλιστικό σύστημα να επιζήσει από την κρίση του, θα υποτιμήσει ακόμα περισσότερο τις ζωές μας, και θα χρησιμοποιήσει την καταστολή για να πειθαρχήσει όσους και όσες αντιστέκονται.

 

Και η δική μας απάντηση στο καθεστώς, δεν μπορεί μπορεί παρά να είναι ο αγώνας κάθε καταπιεζόμενου κομματιού της κοινωνίας, και η σύνδεση των αγώνων αυτών μεταξύ τους. Σε αυτή την βάση λοιπόν παίρνουμε θέση, και στεκόμαστε δίπλα στον Νίκο Ρωμανό στον αγώνα του για ελευθερία και αξιοπρέπεια. Ή θα αντισταθούμε ή θα μείνουμε απαθείς απέναντι σε ένα καθεστώς μηδενικής ανοχής.

 

Καλούμε κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι να πλαισιώσει τον αγώνα αυτό.

Άμεση ικανοποίηση του αιτήματος του Νίκου Ρωμανού για εκπαιδευτικές άδειες.

Δύναμη και στους συντρόφους του Νίκου, που έχουν ξεκινήσει κι αυτοί απεργία πείνας εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στον αγώνα του. Συγκεκριμένα στον Γ. Μιχαηλίδη απεργό πείνας από 17/11, και τους Α.Δ. Μπουρζούκο και Δ. Πολίτη απεργούς πείνας από 1/12.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

  • Καλούμε: Στην συνέλευση του κατειλημμένου δημαρχείου στις 22:00

Συνέλευση Κατάληψης Δημαρχείου Αγίας Παρασκευής 9/12/2014

 

 

 

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων