Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου η Γενική Συνέλευση Συλλόγου Κατοίκων Τσακού

sullogos Tsakou

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής η ετήσια γενική συνέλευση του Συλλόγου κατοίκων Τσακού με κύρια θέματα την ενημέρωση των πολιτών για τα πεπραγμένα του Συλλόγου, την συζήτηση γύρω από τα καίρια προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή και τέλος τη στοχοθέτηση για το άμεσο μέλλον.

 

Τις εργασίες τις συνέλευσης άνοιξε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κος Βασίλειος Σαββίδης ο οποίος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όχι μόνο οι πολίτες και ο Σύλλογος αλλά και ολόκληρη η κοινωνία ενώ ευχήθηκε τη νέα χρονιά να είναι τα πράγματα καλύτερα ώστε να μπορούν να λυθούν κάποια από τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή του Τσακού. Στο τέλος της ομιλίας του ενημέρωσε για το μέλλον του Συλλόγου, τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει και για τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα.

 

Τα πεπραγμένα του Συλλόγου παρουσιάστηκαν από τον Γραμματέα του Συλλόγου, κο Τάσο Μίχα, ο οποίος και υπογράμμισε επιγραμματικά τα εξής:

  • Ο Σύλλογος συμμετείχε ενεργά στο βάψιμο του Β΄ΚΑΠΗ όπου προσέφερε και προσωπική εργασία και υλικά.
  • Οργανώθηκε συζήτηση με τους επαγγελματίες της περιοχής με στόχο την ανάδειξη και ανάπτυξη της τοπικής αγοράς.
  • Έστησε μαζί με τους επαγγελματίες δυο χριστουγεννιάτικα δέντρα για να πάρει η αγορά ένα πιο εορταστικό χαρακτήρα.
  • Αναδείχθηκαν μέσα από συνεχείς παρεμβάσεις διάφορα καθημερινά προβλήματα που αντιμετώπισαν οι κάτοικοι ορισμένα εκ των οποίων είναι: η προβληματική λειτουργία των ΕΛΤΑ, ο καθαρισμός των φρεατίων, η δυσοσμία των ομβρίων, ο περιορισμένος φωτισμός των πεζοδρομίων ιδιαίτερα στα σημεία που έχουν τοποθετηθεί φωτιστικά ηλιακής ενέργειας κ.α.
  • Είναι σε εξέλιξη η συνεργασία με τον Δήμο σε θέματα Πολιτικής Προστασίας.
  • Ενώ στις πολιτιστικές δραστηριότητες συνεχίζονται τόσο τα μαθήματα του θεατρικού τμήματος όσο και του χορού (δυο φορά την εβδομάδα).
  • Τέλος συνεχίζει αδιάκοπα το φιλανθρωπικό της έργο η ομάδα «Αλληλεγγύη»του Συλλόγου.

 

Στη συνέχεια έγινε αναφορά στα ζητήματα που απασχολούν χρόνια την  περιοχή του Τσακού όπως π.χ. το Ο.Τ. 118, το κτίριο Μακρή και Μπαρμπίκα, τα προβλήματα της περιοχής γύρω από το μετρό (Διδασκαλικά), το «Κολυμβητήριο», το Κοιμητήριο, το Πάρκο Νεαπόλεως, την ασφάλεια και την ανάδειξη του Λόφου Τσακού, θέματα ασφάλειας των πολιτών, τοποθέτηση ΑΤΜ στη πλατεία Τσακού κ.ά.

 

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος της πόλης κος Γιάννης Σταθόπουλος ο οποίος απάντησε διεξοδικά σε όλα τα παραπάνω θέματα, ορισμένα από τα οποία είναι δύσκολο να επιλυθούν ενώ κάποια άλλα βρίσκονται σε διαδικασία επίλυσης. Ακολούθως τον λόγο πήραν ο κος Κώστας Κρητικίδης εκ μέρους της «Συμμαχίας Ευθύνης», ο κος Ανδρέας Γκιζιώτης επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και ο κος Ησαΐας Σωτήρης εκ μέρους της παράταξης «Αγία Παρασκευή, η πόλη μας».

Τοποθετήσεις επίσης έκαναν κατά σειρά η πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης κα Τερψιχόρη Γκιόκα, η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής κα Αύρα Καράμπελα, ο πρόεδρος του γυναικείου μπάσκετ (ΓΣΑΠ) κος Γιώργος Καράμπελας και η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Τσακού κα Ιωάννα Κουτσουρά.

Πέρα από τους προαναφερθέντες στην συνέλευση παρεβρέθησαν και οι αντιδήμαρχοι Περιβάλλοντος κος Σιδέρης και Τεχνικών Υπηρεσιών κα Πετσατώδη, ο δημοτικός σύμβουλος κος Λογοθέτης, ο κος Δημητροπουλος από τον Σύλλογο Πευκακίων «Η Αναγέννηση», ο πρώην δημοτικός σύμβουλος κος Φωτόπουλος.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.