Σύλλογος “Περικλής” ψήφισμα συμπαράστασης στη Ν. Ορφανοπούλου

ορφανοπουλου1

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας υλοποιώντας σχετική απόφασή του κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίας Παρασκευής κατά τη συνεδρίαση της 15/12/14, ψήφισμα ενάντια στην πειθαρχική δίωξη της συναδέλφισσας Ν. Ορφανοπούλου, ζητώντας από τη Δημοτική Αρχή να το εγκρίνει και να συμμετάσχει σε παράστασης επίδοσής του στον ΓΕΔΔ κ. Λέανδρο Ρακιντζή από κοινού με τον Σύλλογο μας.

Η αναμονή για την εκδίκαση της παραπομπής της συναδέλφου μας στο Πειθαρχικό Συμβούλιο συμπληρώνει ήδη 9 μήνες, κατά τους οποίους βρίσκεται σε αργία, στερούμενη του 1/3 του μισθού της αλλά και της δυνατότητας να δρομολογηθεί η διαδικασία συνταξιοδότησής της.

Ο Σύλλογός μας αντιμετώπισε εξ αρχής τη δίωξη της συναδέλφου μας, ως δίωξη εναντίον όλου του Συλλόγου μας, εναντίον ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Κατά τη μεγάλη κινητοποίηση που διοργανώθηκε τον περασμένο Μάιο στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Παρασκευής εκτός από τη συμμετοχή σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητας, των μελών των τριών συλλόγων της Β’  Αθήνας και εκπροσώπων της ΔΟΕ και της ΑΔΕΔΥ, αλληλέγγυα στάθηκε και η τοπική κοινωνία με την ενεργή συμμετοχή  μελών δημοτικών παρατάξεων αλλά και την εντυπωσιακή απουσία  των εκπροσώπων της τότε Δημοτικής πλειοψηφίας.

Η Νατάσα Ορφανοπούλου διώκεται επειδή με εξώδικη επιστολή προς τη Διοίκηση και τον ΓΕΔΔ ζήτησε να την προστατεύσουν απέναντι σε κάθε άδικες και ανυπόστατες καταγγελίες  και το αίτημα της αυτό χαρακτηρίστηκε ως πειθαρχικό αδίκημα ενταγμένο στο πλαίσιο της « ανάρμοστης συμπεριφοράς υπαλλήλου εντός και εκτός υπηρεσίας »!

Το ψήφισμα που κατέθεσε ο Σύλλογός  μας  στο Δημοτικό Συμβούλιο υιοθετήθηκε κατά πλειοψηφία από τη νέα Δημοτική  Αρχή, η οποία δεσμεύθηκε για την από κοινού με το Σύλλογό μας επίδοσή του στον ΓΕΔΔ.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η στάση του πρώην Δημάρχου κ. Ζορμπά ο οποίος εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά του Συλλόγου μας χαρακτηρίζοντας ως ΄΄θράσος΄΄ την πρωτοβουλία του ψηφίσματος και χρησιμοποιώντας στοιχεία της δικογραφίας της συναδέλφου Ν. Ορφανοπούλου, για τα οποία η προανακριτική διαδικασία  έχει εκδώσει απαλλακτικό πόρισμα.

 

Είναι άξιον απορίας και θέτει πολλά ερωτηματικά το γεγονός ότι στην κατοχή του πρώην Δημάρχου βρίσκονται στοιχεία μιας προανακριτικής διαδικασίας τρίτου προσώπου χωρίς ο ίδιος να έχει  έννομο σύμφορον.

Ο πρώην Δήμαρχος επιχείρησε με αυτόν τον τρόπο να αποπροσανατολίσει τα μέλη του Δημοτικού  Συμβουλίου από την αιτία της πειθαρχικής δίωξης, η οποία διενεργείται στο πλαίσιο του πνεύματος και του γράμματος του Νέου Πειθαρχικού Δικαίου που καταστρατηγεί το τεκμήριο της αθωότητας και ενοχοποιεί συλλήβδην δημόσιους λειτουργούς υπό την επίκληση τα ‘’ανάρμοστης συμπεριφοράς εντός και εκτός υπηρεσίας.’’

Πρέπει να αναφέρουμε ότι υπήρξαν και Δημοτικοί Σύμβουλοι των Παρατάξεων ‘’ Συμμαχία Ευθύνης’’ και ‘’ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, μια γενιά μπροστά’’ οι οποίοι καταψήφισαν το ψήφισμα υποστηρίζοντας ότι η δίωξη της συναδέλφου δεν σχετίζεται με το πολιτικό σκεπτικό του ψηφίσματος, το οποίο οι ίδιοι αρνούνται να υιοθετήσουν.

Ο Σύλλογός μας δηλώνει  ότι θα  συνεχίσει τον αγώνα για την παύση της πειθαρχικής δίωξης και τη δικαίωση της συναδέλφισσάς μας και θα ανακοινώσει σύντομα το χρόνο συνάντησης με τον ΓΕΔΔ.

Επισυνάπτεται το ψήφισμα που κατατέθηκε

 

                  Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

 

          Η Πρόεδρος                                                      Η Γεν. Γραμματέας                                               

Μαρία Κολόζη                                                     Άννα Μάγια Σταυροπούλου

http://www.syllogosperiklis.gr

 

——

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.