Ο ιδρυτής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, κ. Zαν Ζάκ Λεσουέρ, επισκέφθηκε το PIERCE

“Στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο εδώ και χρόνια προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε, να μορφώσουμε και να ψυχαγωγήσουμε τους μικρούς και μεγάλους φίλους μας, μέσω της γνωριμίας με μερικά από τα πιο όμορφα και σπάνια είδη που κατοικούν στον πλανήτη μας”.

LESOUER_ZAN_ZAK_PARKΤην Τρίτη 2 Δεκεμβρίου επισκέφθηκε το PIERCE ο ιδρυτής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, κ. Zαν Ζάκ Λεσουέρ, για να μιλήσει για το έργο του. Ο κ. Λεσουέρ έφτασε στην Ελλάδα πριν από περίπου 60 χρόνια και με τη γοητευτική και δυναμική του προσωπικότητα κατάφερε να καινοτομήσει, δημιουργώντας το πρώτο και σπουδαιότερο Πάρκο στην Ελλάδα.

Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, που τελικά υλοποιήθηκε στις αρχές της νέας χιλιετίας, είναι ένα αυτοχρηματοδοτούμενο ίδρυμα, εκτείνεται σε μια έκταση 200 στρεμμάτων και φιλοξενεί περισσότερα από 2.000 ζώα, από 350 διαφορετικά είδη. Ο κ. Λεσουέρ μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στη διαδικασία δημιουργίας ενός τόσο μεγάλου έργου καθώς και για την ιστορία του ιδίου αλλά και του Πάρκου, ως τώρα. Περιέγραψε το παρασκήνιο πίσω από την πλήρως οργανωμένη καθημερινή ρουτίνα, όπως π.χ. τις απίστευτες ποσότητες τροφής που καταναλώνουν τα ζώα. Συγκεκριμένα, η ετήσια κατανάλωση τροφίμων είναι 180 τόνοι φρούτων, 40 τόνοι κρέατος, 53 τόνοι ψάρια, 750 κιλά έντομα, 2.400 ποντίκια και 156.000 κοτοπουλάκια.

Με την ομιλία του κ. Λεσουέρ οι μαθητές συνειδητοποίησαν πόσο σημαντική είναι η παρουσία τέτοιων, φιλικών προς το περιβάλλον και παράλληλα τεχνολογικά εξελιγμένων, ζωολογικών πάρκων στον κόσμο, για την προστασία των ζώων και την προώθηση της αξίας και της ομορφιάς της άγριας ζωής.

 

 

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.