Το εγκαταλελειμμένο γήπεδο και οι κερκίδες της ντροπής ….

IMG_0089 παγκος1.Εικόνα που παρουσιάζει ο πάγκος της ομάδας

Γράφει η Λένα Μαρκή

Αύριο ξεκινά το 8ο τουρνουά βόλλεϋ που διοργανώνει η ΑΕΑΠ. Γειτονικές ομάδες αλλά και ομάδες από μακρινά σημεία της Αττικής, όπως οι «ΑΟΝΝΕ Αμαζόνες» και οι «Θρακομακεδώνες», θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση που θα γίνει στο Δημοτικό Γυμναστήριο της οδού Νότου.

Η πείρα μου λέει πως όταν έχεις καλεσμένους στο σπίτι σου φροντίζεις να είναι καθαρό και τακτοποιημένο και τα πάντα στην εντέλεια. Αναρωτιέμαι επομένως, με τι μούτρα θα ανοίξουμε τις πόρτες του δημοτικού γυμναστηρίου για να υποδεχθούμε τους φιλοξενούμενους αθλητές και τους οπαδούς των ομάδων …

Μια ήρεμη βόλτα στο χώρο, μια μέρα πριν το τουρνουά, αρκεί για να μας ανεβάσει την πίεση και να μας ρίξει σε κατάθλιψη! Στο καλογυαλισμένο παρκέ αντικατοπτρίζεται η αδιαφορία των υπευθύνων. Μια ματιά στα δεξιά, προς την πλευρά των κερκίδων, φτάνει για να αντιληφθεί κάποιος ότι έχει εγκαταλειφτεί στην τύχη του. Τα περισσότερα καθίσματα απουσιάζουν και από αυτά που υπάρχουν τα μισά είναι σπασμένα και σε άθλια κατάσταση.

IMG_0079 κερκίδες

Μυτερές άκρες προεξέχουν και τα καθιστούν άκρως επικίνδυνα για όποιον σκεφτεί και μόνο να περάσει από μπρος τους. Στο κενό που αφήνουν τα εξαφανισμένα καθίσματα προβάλει το κρύο ανάγλυφο μέταλλο στο οποίο καλούνται να καθίσουν οι οπαδοί …

IMG_0087

Αποστρέφεις λοιπόν το βλέμμα και κοιτάς αριστερά στην πλευρά των πάγκων των ομάδων. Μια ακόμα τραγική εικόνα σε περιμένει. Σιδηροκατασκευές ημίγυμνες! Κι εδώ σπασμένα ή απόντα καθίσματα, όπου προπονητές και αθλητές καλούνται να κάνουν το φακίρη.

IMG_0083 πάγκος2.Εικόνα που παρουσιάζει ο πάγκος της ομάδας

Σηκώνεις τότε το κεφάλι προς τα πάνω και χαίρεσαι που υπάρχει τουλάχιστον δυνατός φωτισμός. Όχι όμως για πολύ, γιατί το μάτι πέφτει στα κλιματιστικά που είναι σκεπασμένα από σκόνη και που ολοκάθαρα φαίνεται ότι έχει περάσει μεγάλο διάστημα από την τελευταία συντήρηση. Σκέφτεσαι πως μόλις ξεκινήσουν να λειτουργούν μικροσκοπικά σωματίδια σκόνης μαζί με διάφορα μικρόβια θα αρχίσουν να κυκλοφορούν στον αέρα και θα γίνουν αυτοκόλλητοι φίλοι σου. Χώρια την ύπαρξη σπασμένων τζαμιών που συμπληρώνουν το ντεκόρ και αποτελούν νέα μέθοδο εξαερισμού!

IMG_0078 σπασμένο τζάμι

Εξοργίζεσαι και σκέφτεσαι ότι είναι ντροπή ένα γήπεδο που υποδέχεται αγώνες της Κυπελλούχου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο σάλας να παρουσιάζει τέτοια εικόνα. Αγανακτείς όταν σκέφτεσαι ότι αυτό το χώρο τον χρησιμοποιούν ομάδες βόλλεϋ ανδρών και γυναικών της Β΄ Εθνικής κατηγορίας. Ότι στο χώρο αυτό έρχονται ομάδες από διάφορα μέρη της Ελλάδας και μεταφέρουν μετά αυτό το χάλι στις πατρίδες τους, ξεφτιλίζοντας έτσι μια ολόκληρη πόλη και με το δίκιο τους.

Όμως το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι ότι σε έναν χώρο τόσο επικίνδυνο για τραυματισμούς και μολύνσεις οι «υπεύθυνοι»  βάζουν τα παιδιά μας να αθληθούν! Μικρές ψυχές του δημοτικού και ευαίσθητα παιδιά του γυμνασίου καθημερινά προπονούνται στο γήπεδο της Νότου.

Γονείς, γιαγιάδες και παππούδες που πηγαινοφέρνουν τα παιδιά ή παρακολουθούν τους αγώνες, αντιμετωπίζονται σαν σκουπίδια όταν, ανερυθρίαστα οι «υπεύθυνοι» αυτής της τρισάθλιας εικόνας, τους υποχρεώνουν να καθίσουν στις υποτιθέμενες κερκίδες.

Φυσικά αυτό το κατάντημα δεν προέκυψε εν μία νυκτί, χρειάστηκε χρόνο και κόπο!

Όμως κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να αποκαταστήσει τις ζημιές. Πόσο μεγάλο είναι άραγε το κόστος για μερικά πλαστικά καθίσματα και έναν καλό καθαρισμό των κλιματιστικών; Δεν δέχομαι ως δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Στην τελευταία συνεδρίαση του 2014 εγκρίθηκαν επιχορηγήσεις για τα περισσότερα αθλητικά σωματεία της πόλης. Εγκρίθηκαν έξοδα για τις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων. Τόσο δύσκολο ήταν να εγκριθεί ένα ποσό για την διασφάλιση της ακεραιότητας αθλούμενων και οπαδών;

IMG_0076Τμήμα κλιματιστικού του γηπέδου

Όταν ξεκίνησε η όλη ιστορία των σπασμένων καθισμάτων ειπώθηκε ατύπως ότι υπαίτιοι ήταν οπαδοί μια ομάδας που έσπασαν μερικά καθίσματα. Τα οποία δεν αντικαταστάθηκαν ποτέ και κατόπιν άρχισαν να λιγοστεύουν οι πλαστικές θέσεις που υπήρχαν με σημερινό αποτέλεσμα αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες. Μα καλά μάχες γίνονται κάθε φορά εκεί μέσα; Και γιατί κάποιος δεν προστατεύει το γήπεδο; Δεν μιλάμε δα και για το Maracanã, αλλά για ένα μικρό χώρο άθλησης ολίγων θέσεων. Αν λοιπόν γίνονται αντιληπτές έκτροπες κινήσεις υπάρχει και η νομική οδός για την αντιμετώπισή τους.

Αυτό το Σαββατοκύριακο ας χαρούμε τις αναμετρήσεις του τουρνουά και ας απαιτήσουμε αυτό που μας αξίζει, αυτό που πληρώνουμε ως δημότες, αυτό που αξίζει για την Αγία Παρασκευή. Έναν αξιοπρεπή αθλητικό χώρο με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας και μιας και στο άμεσο μέλλον δεν προβλέπεται η κατασκευή νέου χώρου, ας φροντίσουμε τη λεπτομέρεια στον ήδη υπάρχοντα.

Υ.Γ. 1     Για την άθλια κατάσταση των αθλητικών χώρων του Δήμου έχουμε αναφερθεί ξανά με άρθρο έπειτα από καταγγελία συνδημότη μας.

Υ.Γ. 2    Κύριοι της Δημοτικής Αρχής κοιτάχτε λίγο την ασφάλεια των παιδιών μας και των δημοτών και αφήστε τις φωτογραφίσεις, τα πανηγυράκια και τις συναυλιούλες (όσο γι’ αυτές θα επανέλθουμε με νέο άρθρο).

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.