Μετρήσεις ακτινοβολίας σε σχολεία και παιδικές χαρές του Δήμου Αγίας Παρασκευής

_ni1

Κατόπιν αιτήματος (20ή Ιανουαρίου) της Ένωσης Συλλόγων Γονέων για έλεγχο – μέτρηση προσλαμβανόμενης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στα σχολεία της Αγίας Παρασκευής, ο Δήμαρχος Ι. Σταθόπουλος αντάλλαξε σειρά επιστολών με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη Πόλεων (ΣΒΑΠ) Γ. Κουράση και στις 22/1/2015 ο Σύνδεσμος επανέλαβε παρουσία εκπροσώπων της Ένωσης μετρήσεις στα σχολεία*:


1.  3ο Λύκειο Χρ. Σμύρνης και Πλαταιών
2.  3ο Γυμνάσιο Δερβενακίων και Σ. Καράγιωργα
3.  4ο Δημοτικό Χίου και Τσιμισκή
4.  5ο – 11ο Δημοτικά Ψαρών 11

Είμαστε σήμερα σε θέση να έχουμε επίσημη ενημέρωση των τιμών που κατεγράφησαν στα συγκεκριμένα σχολεία, όπως επίσης και των μετρήσεων που πραγματοποιήθηκαν το Μάιο και τον Ιούνιο του 2014 από το Σύνδεσμο σε όλα τα Σχολεία και τις Παιδικές Χαρές του Δήμου Αγ. Παρασκευής. Παράλληλα, ο Δήμος Αγ. Παρασκευής προγραμματίζει ειδική εκδήλωση για το θέμα της κινητής τηλεφωνίας, όπως και στήριξη νομικών προσφυγών κατά παρανομιών εκ μέρους εταιρειών.

Ακολουθούν οι Εκθέσεις Αποτελεσμάτων Μετρήσεων του ΣΒΑΠ
(3 επισυναπτόμενα αρχεία).

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΒΑΠ μετρήσεις σχολείων 2013-2014

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ

4 ΣΧΟΛΕΙΑ

 * AgiaParaskevi-images: Να σημειώσουμε ότι μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην Αγία Παρασκευή είχαν πραγματοποιηθεί και στις 29 Ιανουαρίου 2013 υπό την επίβλεψη του τότε Εντεταλμένου για θέματα Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης κ. Μανώλη Κωνσταντακόπουλου και τα αποτελέσματα, που μπορείτε να δείτε στη σελίδα του Δήμου www.agiaparaskevi.gr, έδειξαν ότι τα επίπεδα της ακτινοβολίας βρίσκονταν “εντός των ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού”.

 

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.