Οι περισσότερες διασταυρώσεις στα Πευκάκια χωρίς σήματα κυκλοφορίας

Αντιγόνης & Ιουστινιανού copyΑντιγόνης & Ιουστινιανού

Συνεχίζοντας το οδοιπορικό μας στα Πευκάκια Αγίας Παρασκευής ήρθαμε αντιμέτωποι με ένα ακόμα πρόβλημα της περιοχής.
Σε πολλούς δρόμους, με συχνή κίνηση οχημάτων μάλιστα, δεν υπάρχει καθόλου οδοσήμανση.

Αγαπήνορος & Πανουργιά copyΑγαπήνορος & Πανουργιά

Καταμετρήσαμε περίπου 25 διασταυρώσεις χωρίς ούτε ένα σήμα ρύθμισης της κυκλοφορίας. Οπότε αυτονόητα όλοι αυτοί οι δρόμοι είναι διπλής κατεύθυνσης, οι στροφές επιτρέπονται και δεξιά και αριστερά, επιτρέπεται η αναστροφή, το παρκάρισμα επιτρέπεται παντού, κ.ο.κ. δημιουργώντας έτσι ένα κυκλοφοριακό αλαλούμ.
Παράλληλα όμως δημιουργείται μια επικίνδυνη κατάσταση για πεζούς και οχήματα. Το ότι δεν είχαμε θύματα πιθανόν να οφείλεται στην εξοικείωση των ντόπιων που οδηγούν ή βαδίζουν εκεί. Όμως για έναν ξένο στην περιοχή σίγουρα θα υπάρξει δυσκολία στη διέλευση.

Αγελάου copyοδός Αγελάου

Θα πρέπει όσοι κυκλοφορούν στις οδούς Κρήτης, Σάμου, Κάδμου, Μυκόνου, Αγαπήνορος, Πανουργιά, Μακεδονομάχων, Θερισσού, Φιλικής Εταιρείας, Άνδρου, Κοζάνης, Αντιγόνης και Ιουστινιανού να είναι άριστοι γνώστες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και φυσικά να τον εφαρμόζουν.
Μιλάμε για μια αναπτυσσόμενη περιοχή, που χρειάζεται όμως να συμβαδίζει με την εποχή της.

Κρήτης & Σάμου copyΚρήτης & Σάμου

Εμείς εξερευνήσαμε το τρίγωνο που περικλείεται από τη Λ. Μεσογείων, την Αττική Οδό και την οδό Παπαρρηγοπούλου.

τρίγωνο Πευκάκια οδοσήμανση

Είμαστε σίγουροι ότι αν ψάξουμε και τις άλλες περιοχές των Πευκακίων σε λίγες διασταυρώσεις θα υπάρχουν πινακίδες ρύθμισης της κυκλοφορίας. Επί Δημαρχίας Ζορμπά είχαν τοποθετηθεί σήματα κυκλοφορίας στα Πευκάκια από την άλλη πλευρά της Αττικής οδού.
Πιστεύουμε ότι η νυν Δημοτική Αρχή θα πρέπει να συνεχίσει αυτό το έργο για να διασφαλίσει την ασφάλεια των κατοίκων και των διερχόμενων, και μάλιστα άμεσα.

Άνδρου copyοδός Άνδρου

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται είναι ένα μικρό δείγμα για να αντιληφθείτε την κατάσταση, μια βόλτα από εκεί θα σας πείσει για το αυτονόητο.

Κρήτης & Κάδμου copyΚρήτης & Κάδμου

Κρήτης copyοδός Κρήτης

Μακεδονομάχων & Θερισσού copyΜακεδονομάχων & Θερισσού

Μακεδονομάχων & Φιλικής Εταιρείας copyΜακεδονομάχων & Φιλικής Εταιρείας

20150515_143845

simata

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.