Καλοκαίρι χωρίς κουνούπια πέτυχε, Φθινόπωρο χωρίς πλημμύρες

αυτοψια -ρεματα

Καλοκαίρι με μειωμένο πληθυσμό κουνουπιών ήταν το εφετινό για την Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα, έπειτα από ένα εντατικό πρόγραμμα οικολογικών ψεκασμών που προηγήθηκε.

Η έγκαιρη έναρξη του προγράμματος -που ξεκίνησε νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά- (Μεγάλη Πέμπτη 9 Απριλίου 2015) σε συνδυασμό με τις τακτικές εφαρμογές προνυμφοκτονίας απέτρεψαν τη δημιουργία εστιών, σύμφωνα με τους επιστημονικά υπευθύνους των προγραμμάτων ψεκασμού, που πραγματοποιήθηκαν σε έντεκα κύκλους (9 Απριλίου- 11 Σεπτεμβρίου 2015).
Εντωμεταξύ, συνεχίζεται η ενεργοποίηση της Περιφέρειας Αττικής για τον καθαρισμό των ρεμάτων με σκοπό τόσο την υγιεινή όσο και την αποφυγή υπερχείλισης ενόψει επερχόμενων βροχοπτώσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε αυτοψία σε ρέματα του Δήμου Αμαρουσίου από τον Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αττικής Γ. Καραμέρο και την Προϊσταμένη Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αμαρουσίου Ε. Μπαϊρακτάρη, παρουσία τεχνικού κλιμακίου της Περιφέρειας.

Ειδικότερα, έγινε αυτοψία στο ρέμα Βύρωνος, στο ύψος της οδού Κυρίλλου όπου αποφασίστηκαν τα σημεία που χρήζουν καθαρισμού καθώς και τα σημεία αποκατάστασης των πρανών του ρέματος.

Αυτοψία έγινε και στο ρέμα Σαπφούς, βορειοανατολικά της Λ. Κηφισίας στο ύψος της οδού Μεσογείων. Στο εν λόγω ρέμα αναμένεται η ολοκλήρωση της οριστικής οριοθέτησης από πλευράς του Δ. Αμαρουσίου, ώστε στη συνέχεια να ενταχθούν στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής οι τεχνικές παρεμβάσεις που είναι απαραίτητες.

—–

Το aparaskevi-images.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των

φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.