1 χρόνος δημοτικής αρχής Σταθόπουλου, συνέχεια χρόνων μνημονιακής διοίκησης

Ο ένας χρόνος διοίκησης του δήμου από την παράταξη Σταθόπουλου συνέπεσε με συγκλονιστικά γεγονότα στην πολιτική ζωή της χώρας που επηρέασαν και επηρεάζουν καταλυτικά και τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Θεωρούμε πως η φιλοσοφία της Δημοτικής Αρχής αποτυπώθηκε ανάγλυφα στην κορυφαία διαδικασία του δήμου, την ψήφιση του Προυπολογισμού, με την περίφημη δήλωση: “ Ο προυπολογισμός του Δήμου είναι απόλυτα εναρμονισμένος με τον Καλλικράτη (βλ. Μνημόνιο) και είναι αναπτυξιακός, οραματικός και κοινωνικά δίκαιος”.

Mε αυτό το πνεύμα πολιτεύτηκε η Δημοτική Αρχή: Μια παράταξη που προεκλογικά έδωσε ένα, θολό, αντιμνημονιακό στίγμα και υποσχέθηκε “συγκρούσεις με τις μνημονιακές λογικές” στην πράξη αντέγραψε ή και προηγήθηκε τη μετάλλαξης του κύριου πολιτικού φορέα που τη στήριξε, του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως κι αυτός μεταλλάχθηκε σε μνημονιακή δύναμη, αντίστοιχα και η Δημοτική Αρχή ταυτίστηκε πλήρως με τις επιλογές που, με τα μνημόνια, επέβαλαν η ΕΕ, το ΔΝΤ και οι τράπεζες.
Στο πλαίσιο αυτό κατήρτισε και εφαρμόζει προυπολογισμό λιτότητας και περιστολής κάθε έννοιας κοινωνικής πολιτικής. Εφαρμόζει όλες τις μορφές ελαστικής εργασίας, του σύγχρονου εργασιακού μεσαίωνα. Σε αγαστή σύμπνοια, παρά τις γραφικές προσωπικές αντιπαραθέσεις, με τις παρατάξεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να παρουσιάσουν ως μονόδρομο την μετατροπή του δήμου σε Τοπικό Κράτος, εχθρικό προς τους πολίτες και απόλυτα ελεγχόμενο από το Παρατηρητήριο της ΕΕ. Η ανάγκη οργάνωσης των πολιτών μέσα από λαικές συνελεύσεις στις γειτονιές αντιμετωπίστηκε με τη λογική επικοινωνιακού σώου και οι ελπιδοφόρες προσπάθειες, όπως η Επιτροπή Κατοίκων Κοντόπευκου, αντιμετωπίστηκαν εχθρικά. Η αλαζονεία και ο αυταρχισμός, με αποκορύφωμα την ανεξέλεγκτη κατάσταση στον ΠΑΟΔΑΠ, συμπληρώνουν την εικόνα.
Οι τελευταίες πράξεις της Δημοτικής Αρχής ήταν και το επισφράγισμα αυτής της πορείας: Ολοκληρώνοντας τη μετάλλαξή της αρνήθηκε να συνταχθεί με το βροντερό, ταξικό ΟΧΙ του ελληνικού λαού. Αντίθετα, δεν είχε κανένα πρόβλημα να υπερασπίσει το βάρβαρο 3ο Μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, προδίδοντας το ΟΧΙ του λαού.
Ως ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ, τον χρόνο αυτό προσπαθήσαμε με τον εκπρόσωπό μας στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά, κυρίως έξω από αυτό να υπηρετήσουμε τις ανάγκες των εργαζομένων και της νεολαίας της πόλης. Παρά τις μικρές δυνάμεις μας σταθήκαμε δίπλα σε κάθε αγώνα των εργαζομένων, στον αγώνα των κατοίκων για το θεμα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, για το κτήμα Ιόλα. Προσπαθήσαμε να συνδέσουμε την τοπική κοινωνία με της ευρύτερες αντιστάσεις στη βαρβαρότητα των μνημονίων. Να δώσουμε το στιγμα των αριστερών, ανατρεπτικών ιδεών σε κάθε πτυχή της ζωής της πόλης, να δώσουμε το μήνυμα πως μόνο στους αγώνες του οργανωμένου λαού υπάρχει ελπίδα. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

Σπύρος Αλεξίου,

εκπρόσωπος του Σχήματος “ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ στην Αγία Παρασκευή”

—–

Το aparaskevi-images.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των

φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.