Φυσάει Κόντρα: Μαύρο στα κόμματα του 3ου μνημονίου, ΟΧΙ μέχρι το τέλος

 

Η δημοτική παράταξη Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή καλεί τον λαό και κυρίως τη νεολαία, να μην απέχει από τις προσεχείς εκλογές, αλλά να πει και πάλι ΟΧΙ «στα κόμματα του μνημονιακού μπλοκ», που «με αγώνες θα μετασχηματιστεί σε ένα ισχυρό κοινωνικό και πολιτικό κίνημα ανατροπής».

Στην ανακοίνωση της παράταξης αναφέρεται:

Δυο μήνες μόνο έχουν περάσει από τη μεγάλη βραδιά του δημοψηφίσματος. Στην ανακοίνωσή μας λέγαμε: «…Το συντριπτικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος υπέρ του ΟΧΙ στις προσταγές Ε.Ε.. ΔΝΤ, ΕΚΤ αποτελεί έναν θρίαμβο των λαϊκών διαθέσεων αντίστασης και ανυπακοής και ένα ισχυρό μήνυμα ρήξης και όχι υποταγής για νέο μνημόνιο. Η λαϊκή θέληση μπήκε μαζικά και ανατρεπτικά στο προσκήνιο, με τη χαραμάδα που άνοιξε η προκήρυξη του δημοψηφίσματος…».

Τα όσα ακολούθησαν είναι γνωστά. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σε συνεργασία με τη Ν.Δ. και τα μνημονιακά κόμματα – καρικατούρες, ψήφισαν ένα βάρβαρο μνημόνιο που καταλύει κάθε έννοια λαϊκής κυριαρχίας, ξεπουλά τη χώρα και οδηγεί τον λαό σε βαθύτερη φτωχοποίηση. Ακριβώς γι’ αυτό τρέχουν να κάνουν εκλογές, θέλουν να σκεπάσουν το μεγάλο ρήγμα της 5ης του Ιούλη, το μεγάλο ταξικό και νεολαιίστικο ΟΧΙ.

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές και μέσα στη σιωπή και την αποστροφή της κοινωνικής πλειοψηφίας, τις τηλεμαχίες και τους παράλληλους μονολόγους στα ΜΜΕ, μια κοινή αίσθηση φαίνεται να διαμορφώνεται. Ότι στις εκλογές αυτές, όποιος και αν βγει από τα κόμματα του μνημονίου, και με όποιο πιθανό συνδυασμό διαμορφωθεί κυβέρνηση, το κυβερνητικό έργο έχει ήδη προαποφασιστεί. Και πράγματι. Αν δούμε τη βασική προεκλογική ρητορεία των βασικών διεκδικητών της κυβέρνησης, παρά τις διαφορές και τις διαρκείς διαψεύσεις για μετεκλογικές συνεργασίες (άλλη μια υπόσχεση που μάλλον θα αναιρεθεί), θα καταλάβουμε ότι στην πραγματικότητα έχουν το ίδιο κυβερνητικό πρόγραμμα. Ένα πρόγραμμα μνημονιακό, και απολύτως προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις των δανειστών, των τραπεζιτών, της διεθνούς και εγχώριας οικονομικής ελίτ.

Απέναντι σε αυτό το καταθλιπτικό σκηνικό της μνημονιακής συναίνεσης, διαμορφώνονται τάσεις απογοήτευσης, αποστροφής και αποχής. Είναι κατανοητό, καθώς ένα τεράστιο κομμάτι της κοινωνίας και ειδικά στη νέα γενιά, είχε πειστεί για τη δυνατότητα αλλαγής της καταστροφικής πολιτικής και σύνδεσε την ελπίδα του αυτή την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αισθάνεται πικραμένο, προδομένο και ίσως ανήμπορο. Η αποχή όμως ουσιαστικά επιβραβεύει και αφήνει ανοιχτό τον δρόμο σε αυτούς ακριβώς που προωθούν την κοινωνική καταστροφή.

Μπορούμε να τους νικήσουμε! Η ελπίδα για την ανατροπή του μνημονίου βρίσκεται στον οργανωμένο λαό. Στην αυτοοργάνωση των εργαζομένων, των νεολαίων και των ανέργων, των Ελλήνων και των προσφύγων. Στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές και στις σχολές, παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας, διεκδικούμε όλα όσα μας ανήκουν και μας κλέβουν. Μέσα από τις συνελεύσεις και τις άλλες δομές άμεσης δημοκρατίας να απαντήσουμε στον κρετινισμό των στημένων ειδήσεων, των στημένων δημοσκοπήσεων! Στην κοινωνική καταστροφή  που μας ετοιμάζουν!

Το Φυσάει Κόντρα σε αυτή τη μάχη στρατεύεται και παίρνει θέση. Όπως πήρε από την πρώτη στιγμή που γεννήθηκε. Ενάντια στα μνημόνια, στους κάθε λογής εκφραστές της βάρβαρης πολιτικής της  που επιβάλλουν η Ε.Ε., το ΔΝΤ και οι τράπεζες.  Βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της μεγάλης νίκης με το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα. Πιστεύουμε ότι το ρήγμα που άνοιξε η αποφασιστική επιλογή του ελληνικού λαού, να αψηφήσει θεούς και δαίμονες, αναζητώντας μια διαφορετική προοπτική, είναι ανοιχτό και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε στις εκλογές και μετά για να εκφραστεί και να μετασχηματιστεί σε ένα ισχυρό κοινωνικό και πολιτικό κίνημα ανατροπής.

Για αυτό τον λόγο στις εκλογές αυτές καλούμε κάθε συμπολίτη/σσά μας να πει και πάλι ΟΧΙ στα κόμματα του μνημονιακού μπλοκ, στηρίζουμε τις δυνάμεις που προωθούν τη λογική του ΟΧΙ μέχρι τέλους, του ΟΧΙ της ρήξης και της ανατροπής. Που εκφράζουν τον πόθο των εργαζομένων και της νεολαίας για έναν άλλο δρόμο, χωρίς χρέος και μνημόνια, χωρίς τη φυλακή της ευρωζώνης και της Ε.Ε., με κέντρο τον άνθρωπο και τον σεβασμό στη φύση. Τις δυνάμεις που εργάζονται στα κινήματα, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης. Για ένα μεγάλο κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο που θα ανατρέψει τη βαρβαρότητα των μνημονίων, θα φτάσει μέχρι το τέλος, μέχρι τη νίκη!