Εν Αγία Παρασκευή, όπου σοβαρές καταγγελίες περνάνε απαρατήρητες ή υποβαθμίζονται (ηχητικό)

 

Kasapidis - Zorbas

Στην 20η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 23 Σεπτεμβρίου 2015, -τα βίντεο της οποίας παρεμπιπτόντως είναι τα μόνα που δεν έχουν ανέβει στο ίντερνετ (!) – ο πρώην Δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς έκανε μια σημαντική καταγγελία προσπαθώντας μάλιστα να προστατέψει τη Διοίκηση.

Σύμφωνα με τον κ. Βασίλη Ζορμπά τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής εξαπατήθηκαν! Υπάλληλος του Δήμου, ΔΕ επόπτης καθαριότητας υπέγραψε τεχνικές εκθέσεις ανταλλακτικών και επισκευής-συντήρησης απορριμματοφόρου

  • χωρίς να έχει αρμοδιότητα
  • όπου στις συγκεκριμένες ημερομηνίες υπήρχε προϊσταμένη στο τμήμα μηχανολογικού εξοπλισμού που ήταν αρμόδια (και η οποία κατήγγειλε το γεγονός)
  • στην τεχνική έκθεση δεν υπήρχαν πουθενά τιμές (αναφορά σε ένα ποσό των 14.500€ για το οποίο δεν υπάρχει τεκμηρίωση της προσφερόμενης προσφοράς)
  • και τέλος το συγκεκριμένο απορριμματοφόρο, όλο το διάστημα που θεωρητικά παρουσίαζε βλάβη, εκτελούσε κανονικά τις εργασίες για τις οποίες προοριζόταν (!)

Στο ίδιο θέμα και ο κ. Κώστας Τσιαμπάς ζητώντας ενημέρωση από το Δήμαρχο για το τι έπραξε από τη στιγμή που γνώριζε το γεγονός είτε σε περίπτωση που η καταγγελία ήταν αβάσιμη, είτε σε περίπτωση που ήταν αληθής. Ενημέρωσε επίσης πως το ερώτημα μαζί με τα σχετικά έγγραφα τα κοινοποίησε στον Επίτροπο και τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρο Ρακιτζή.

Και ενώ όλοι περίμεναν τον Δήμαρχο να δώσει κάποια απάντηση σ’ αυτή τη σοβαρή καταγγελία, τις όποιες απαντήσεις έδωσε ο Γενικός Γραμματέας κ. Στέφανος Κασαπίδης.

Ο κ. Κασαπίδης απάντησε εν ολίγοις, ότι οι μελέτες είναι στη βάση αντιγραφή των προηγούμενων, πως η αρμόδια προϊσταμένη-καταγγέλλουσα «κακώς βγάζει αυτές τις ενστάσεις και υποκρύπτει δόλο και εμπάθεια» και πως η εμπειρία ενός εργάτη δεν πρέπει να υποτιμάται … Αναφέρθηκε σε πειθαρχικό παράπτωμα της εν λόγω προϊσταμένης και στα «λάθη τα οποία έχει κάνει και έχουν στοιχίσει τιμολόγια σε προμηθευτές 11.000€» και δήλωσε πως διερευνά τα καταγγελλόμενά της.

Επίσης ο κ. Γενικός Γραμματέας κατηγόρησε τον κ. Ζορμπά ότι κάνει bullying στους υπαλλήλους του Δήμου και ότι εμποδίζει την ομαλή διαδικασία του Δήμου.

Ειπώθηκαν πολλά και σημαντικά και όπως έχουμε ξαναπεί οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά.

Γι’ αυτό είναι προτιμότερο να ακούσετε το ηχητικό της συνεδρίασης (1:06-1:10,  1:23 – 1:25 και από 1:44 ->) και να βγάλετε μόνοι σας συμπεράσματα.


Εμείς να σημειώσουμε μόνο τα εξής:

  • Από πότε το δικαίωμα της αντιπολίτευσης να ενημερώνεται για θέματα του Δήμου έγινε «bullying»; Από πότε οι Διοικητικές Υπηρεσίες του Δήμου αποτελούν άβατο και «μυστική πόλη»;
  • Ο κ. Κασαπίδης όταν μιλά για bullying, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί!
  • Παρόλο που αναφέρθηκε δημόσια «πειθαρχικό παράπτωμα» για την υπάλληλο μέχρι τη στιγμή αυτής της δημοσίευσης δεν υπάρχει καμία εξέλιξη. Και όπως θα δείτε στα video (που θα δημοσιευθούν άμεσα σε αυτή την ανάρτηση) στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. οι κ.κ. Ζορμπάς και Τσιαμπάς έθεσαν πάλι ερωτήματα για το θέμα χωρίς να λάβουν καμία απάντηση. Αυτό να το εκλάβουμε ότι όλα βαίνουν καλώς;
  • Τελικά το απορριμματοφόρο είχε βλάβη ή όχι; Επισκευάστηκε ή όχι; Τα 14.500€ καταβλήθηκαν από το Δήμο ή όχι;
  • Τι σημαίνει ότι οι μελέτες είναι αντίγραφο των προηγούμενων; Ότι γίνεται προχειροδουλειά και αλλάζονται μόνο τα νούμερα και οι ημερομηνίες και άρα μπορεί να υπογράψει οποιοσδήποτε από το τμήμα; Μήπως να το προσέξουμε λίγο αυτό το copy-paste του Δήμου;
  • Και κάτι τελευταίο που αφορά όλους μας: α) να προσέχουμε που βάζουμε την υπογραφή μας (Ο νοών … νοείτω) και β) το bullying αποτελεί σοβαρότατη μορφή βίας που συναντάται δυστυχώς στα σχολεία. Αν ενσωματώσουμε τη λέξη αυτή στις καθημερινές κουβέντες μας, έχουμε χάσει το παιχνίδι για την αντιμετώπισή του. Θα έχουμε αρχίσει «να μοιάζουμε στο τέρας» …

 Ερωτήσεις του Κ. Βασίλη Ζορμπά  στο  ΔΣ τις 15/10/2015 για το  ιδιο θέμα    Από το  3,35  και μετά

 

.

—–

Το aparaskevi-images.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.