Εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Τσακού με γεμάτη αίθουσα

IMG_4106 εκλογοαπολογιστική Τσακού 2015

Με προσέλευση μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά πραγματοποιήθηκαν σήμερα, 18/10/2015,  η εκλογοαπολογιστική συνέλευση και οι εκλογές του Συλλόγου Κατοίκων Τσακού. Ενός δραστήριου συλλόγου με σημαντικό έργο στην αντιμετώπιση των τοπικών προβλημάτων και με πρωτοβουλίες και δράσεις που κατά καιρούς μας ξάφνιασαν θετικά.

Έχοντας έως τώρα στο τιμόνι του τον ακούραστο Βασίλη Σαββίδη και στο πλάι του να στηρίζει τον Τάσο Μίχα, ο Σύλλογος κράτησε ενωμένα τα μέλη του.

Γέμισε η αίθουσα του 3ου Δημοτικού σχολείου από τους κατοίκους που ήρθαν για να ενημερωθούν και να παρουσιάσουν την άποψή τους, αλλά και να ψηφίσουν.

IMG_4108 εκλογοαπολογιστική Τσακού 2015
Τους στόχους που έιχε και τις δράσεις που πραγματοποίησε το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο, καθώς και το μελλοντικό δράσης παρουσίασε ο γραμματέας κ. Τάσος Μίχας.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, στόχοι του ΔΣ ήταν η καθημερινή επαφή με τον κόσμο, η επαφή με τα απλά καθημερινά προβλήματα, η ανάδειξη των μεγάλων, δυσεπίλυτων και χρόνιων προβλημάτων, η επικοινωνία με την κεντρική διοίκηση (Δήμος, Περιφέρεια, Υπουργεία) και η διατήρηση της φυσιογνωμίας του Συλλόγου Τσακού.
Οι Δράσεις που πραγματοποιήθηκαν αφορούσαν το λόφο Τσακού (καθάρισμα, δεντροφύτευση, συνδρομή στην πυροπροστασία, στην τοποθέτηση νέου πυροφυλάκιου και στο δύσκολο έργο της απομάκρυνσης του παλιού, συνάντηση με το Δήμαρχο Χολαργού ώστε να μην πετάγονται στο λόφο ξερά κλαδιά και σκουπίδια), την πολιτική προστασία, τη συμμετοχή σε συλλογικότητες (στο ανοιχτό συμβούλιο της γειτονιάς, στη δημοτική διαβούλευση, στο ανοιχτό δημοτικό συμβούλιο όπου προέβαλε, ανέδειξε και διεκδίκησε τα προβλήματα της περιοχής, συμμετέίχε στην επιτροπή κατά των ναρκωτικών, ανέλαβε πρωτοβουλίες για την τόνωση της εμπορικής κίνησης και είχε στενές σχέσεις συνεργασίας με όλους τους συλλόγους της πόλης, τοπικούς, Ένωση Γονέων κλπ), τον πολιτισμό (πραγματοποιήθηκαν 2 εκδρομές, συνεχίστηκε η γιορτή της γειτονιάς όπου παραβρέθηκαν πάνω από 600 άτομα, αυξήθηκαν τα μέλη του χορευτικού και έγινε ευραίως γνωστό), τη συνέχιση της δράσης της Ομάδας Αλληλεγγύης, το ΚΑΠΗ (ανακαινίστηκε, βάφτηκε, καθαρίστηκε πάνω από μία φορά0, την ασφάλεια (έγινε συνάντηση με το Διοικητή της Αστυνομίας και ζητήθηκε να επανέρθει ο αστυνομικός της γειτονιάς και μετά πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον αστυνομικό που έχει αναλάβει τον Τσακό και ενημέρωσή του για τα προβλήματα της περιοχής).

“Η προσπάθεια μας ενδυναμώνει και δεν σταματά εδώ” είπε ο κ. Μίχας και παρουσίασε το πλαίσιο δράσεων για το μέλλον. Περιλαμβάνει το Ο.Τ. 118, την κατασκευή ναού εντός του Κοιμητηρίου, προστασία του Λόφου Τσακού, το πάρκο Νεαπόλεως, το κολυμβητήριο, την ασφάλεια των κατοίκων, ελεύθερους χώρους, την συγκοινωνία και το παράνομο παρκάρισμα, την τόνωση της τοπικής αγοράς, το Μακρή να παραμείνει χώρος για σχολικό κτίριο, η αποπεράτωση του ΕΠΑΛ στο χώρο Μπαρμπίκα, η εξοικονόμηση πόρων για την ανακαίνιση των υπολοίπων σχολείων και τέλος τη χρηματοδότηση των συλλόγων με βάση τις δραστηριότητες, το νόμο και την δυνατότητα του Δήμου και όχι τις εκδηλώσεις.

Ο πρόεδρος κ. Βασίλης Σαββίδης υπήρξε ολιγόλογος, σαφής και διορατικός. Είπε χαρακτηριστικά:

“Υπάρχει ένας άνθρωπος που από μόνος του διατηρεί ένα πάρκο καθαρό για χρόνια, ο κ. Πασχάλης Κώστας. Αν θέλετε μια γειτονιά με αγάπη, αλληλεγγύη και να γίνουμε όλοι καλύτεροι, πρέπει να γίνουμε σαν αυτόν το συμπολίτη μας. Να μην είμαστε θεατές, να έχουμε έναν άνθρωπο να τρέχει και εμείς να παρακολουθούμε”. Στο τέλος πρότεινε να βραβευθεί ο κ. Πασχάλης.

IMG_4113 εκλογοαπολογιστική Τσακού 2015

Εκεί ήταν μεγάλος αριθμός δημοτικών παραγόντων που τιμά συνεχώς και παραστέκεται στο Σύλλογο Τσακού. Εμείς είδαμε τους πρώην Δημάρχους και επικεφαλής παρατάξεων Βασίλη Ζορμπά και Βασίλη Γιαννακόπουλο, τους επικεφαλής παρατάξεων Ανδρέα Γκιζιώτη και Αλέξανδρο Μουστόγιαννη, τους δημοτικούς συμβούλους Γιάννη Σιδέρη, Τερψιχόρη Γκιόκα, Γιάννη Λογοθέτη, Κώστα Τσιαμπά, Σωτήρη Ησαΐα, Κώστα Κρητικίδη, τον πρόεδρο του Συλλόγου Άγιος Ιωάννης Παναγιώτη Βαβουγυιό, τον πρόεδρο της ΕΝΕΒΑΠ Βασίλη Τσαγκάρη και την πρώην αντιδήμαρχο Ελευθερία Παπαδοπούλου.

 

—–

Το aparaskevi-images.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.