Έφη Καψοκεφάλου για ΠΑΟΔΑΠ: “… βιώσαμε πρωτόγνωρες αρνητικές καταστάσεις”

Η κ. Έφη Καψοκεφάλου έχει μια μακρά ιστορία στα δημοτικά δρώμενα διατελούσα πρόεδρος των ΚΑΠΗ, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, πρόεδρος του ΔΣ των Παιδικών Σταθμών και πλέον δημοτική σύμβουλος και μέλος του ΔΣ του ΠΑΟΔΑΠ. Έχοντας πείρα στη διοίκηση Νομικού Προσώπου, θεωρήσαμε πως ήταν η καταλληλότερη να κάνει μια αποτίμηση της Διοίκησης του ΠΑΟΔΑΠ μετά την συμπλήρωση ενός έτους.

Γνωρίζοντας ότι το Νομικό Πρόσωπο έχει τραβήξει αρκετές φορές τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του μέσα σε 1 χρόνο, της απευθύναμε συγκεκριμένες και καίριες ερωτήσεις.

Η κ. Καψοκεφάλου υπήρξε αφοπλιστική και ξεκάθαρη.

*********

 Καψοκεφάλου-ΠΑΟΔΑΠ

  1. Συμπληρώθηκε ένας χρόνος με τη νέα διοίκηση στο ΔΣ του ΠΑΟΔΑΠ, ένας ταραγμένος χρόνος, με πολλές καταγγελίες. Υπήρξαν αποχωρήσεις με αιχμές κατά του προέδρου και σύσσωμη αποχώρηση της αντιπολίτευσης, πρωτοφανές στα χρονικά. Ποια είναι η δική σας εικόνα;

Ε. Καψοκεφάλου: Η περιγραφή που κάνετε είναι πολύ εύστοχη και πετυχημένη και πράγματι στις περισσότερες των συνεδριάσεων μέχρι τώρα βιώσαμε πρωτόγνωρες αρνητικές καταστάσεις. Η διαχείριση του χρόνου του προέδρου, απ’ τον πρόεδρο και των συμβούλων της Αντιπολίτευσης γινόταν εμφανώς άνισα και με απόλυτα αντιδημοκρατικό και αντιδεοντολογικό τρόπο! Πολλές φορές νοιώσαμε ότι η συμπεριφορά του Προέδρου έκρυβε υπεροψία και αυταρχισμό!

  1. Υπήρξαν τόσα πολλά κατεπείγοντα θέματα μέσα σε αυτόν το χρόνο; Μετρήσαμε τουλάχιστον 15 κλήσεις.

Ε. Καψοκεφάλου: Η οργάνωση των θεμάτων προς συζήτηση και λήψη αποφάσεων και η επίλυση των προβλημάτων του Νομικού Προσώπου γινόταν κάποιες φορές με αποσπασματικό και κακομελετημένο τρόπο … καθώς επίσης και οι μισές σχεδόν των συνεδριάσεων χαρακτηρίστηκαν «ΚΑΤ’ ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ» κάνοντας ο πρόεδρος κατάχρηση της έννοιας και της σκοπιμότητας του όρου αυτού.

  1. Τουλάχιστον η διαδικασία λειτουργίας του ΔΣ ήταν η δέουσα; Δηλαδή ενημερωνόσασταν έγκαιρα; Μιλούσατε ελεύθερα;

Ε. Καψοκεφάλου: … συμπληρωματικά στην κακή οργάνωση των συμβουλίων ήταν και η μη έγκαιρη κοινοποίηση των εισηγήσεων των προς συζήτηση θεμάτων προς τα μέλη του Δ.Σ., όπως άλλωστε το προβλέπει και ο Δημοτικός Κώδικας.

  1. Παρατηρήσαμε επίσης μέσα στο χρόνο ότι δίνονται σημαντικά ποσά για την προβολή του Οργανισμού, για παράδειγμα μόλις πρόσφατα 5.000€ για φωτογράφο και πιο πριν συνολικά 10.000 € για προβολή των προγραμμάτων του ΠΑΟΔΑΠ. Πιστεύεται ότι είναι απαραίτητη αυτή η δαπάνη; Έχει ανάγκη ο Οργανισμός αυτής της προβολής;

Ε. Καψοκεφάλου: Στην εποχή της μεγάλης οικονομικής κρίσης της κοινωνίας μας θεωρώ την τόσο δαπανηρή φωτογράφιση και προβολή των προγραμμάτων του Νομικού Προσώπου περιττή. Τα προγράμματα αυτά είναι και γνωστά και πετυχημένα και ο Δήμος έχει μαζί με τα Νομικά του Πρόσωπα τόσες ευκαιρίες Δωρεάν να τα προβάλλει στους πολίτες του.

  1. Το καλοκαίρι που μας πέρασε ο Δημοτικός Κινηματογράφος μεταφέρθηκε κάπως εσπευσμένα και ίσως πρόχειρα στο πολιτιστικό πάρκο «ΣΤ. Κώτσης». Σας βρήκε σύμφωνη αυτή η κίνηση; Η φουσκωτή οθόνη, η καντίνα, οι χημικές τουαλέτες, το συρματόπλεγμα, έγιναν όλα όπως έπρεπε;

Ε. Καψοκεφάλου: Ο Δημοτικός Κινηματογράφος «έσβησε τα φώτα του» και στην θέση του εμφανίστηκε «μια ταινιοθήκη» σ’ ένα χώρο ακατάλληλο και περιβαλλοντικά υποβαθμισμένο ή και απροετοίμαστο για μια τέτοια πολιτιστική δραστηριότητα.

  1. Κα Καψοκεφάλου υπήρξατε πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Αγίας Παρασκευής, άρα έχετε γνώση πως διοικείται ένα Νομικό Πρόσωπο. Μπορείτε να μας κάνετε μια συνολική αποτίμηση της χρονιάς που πέρασε ως μέλος του Νομικού Προσώπου του ΠΑΟΔΑΠ;

Ε. Καψοκεφάλου: Οι καιροί είναι δύσκολοι για όλους μας. Η Διοίκηση του Δήμου μας και των Νομικών του Προσώπων είναι απαραίτητο να χαρακτηρίζεται από συνεννόηση, τόλμη και αποφασιστικότητα για να γίνει χρήσιμη και αποτελεσματική για τους πολίτες της. Λιγότερα λόγια και περισσότερη δουλειά, μεγαλύτερη αφοσίωση και διαφάνεια είναι προαπαιτούμενα για μια ειρηνική και πετυχημένη πορεία των πραγμάτων και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.!

******

Καυστική η κ. Καψοκεφάλου, μίλησε για αφοσίωση και περισσότερη δουλειά. Όντας η ίδια χαμηλών τόνων κατά τη διάρκεια της προεδρίας της στους ΠΑΙΣΔΑΠ, φαίνεται να γνωρίζει καλά ότι η επιτυχία έρχεται  όταν ενεργεί κανείς με σεμνότητα και τόλμη.

Ευχαριστούμε την κ. Έφη Καψοκεφάλου για το χρόνο που μας διέθεσε.

—–

Το aparaskevi-images.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.