Πολλοί δρώντες τα αίσχιστα, λόγους τους αρίστους ασκέουσι (Δημόκριτος) του Σπύρου Παπασπύρου

Papaspiros Sp.2Κάθε μέρα, η Δημοτική Αρχή διολισθαίνει όλο και περισσότερο σε επικίνδυνα «μονοπάτια». Σε συμπεριφορές που έρχονται σε ευθεία αντίθεση με αυτά που επαγγελόταν τα 18 χρόνια που ήταν αντιπολίτευση. Και που, φυσικά, καμμία σχέση δεν έχουν με αυτά που προσπαθεί να «περάσει» προς τα έξω. Το «πρόσωπο» που επιχειρείται ( πολλές φορές με επιτυχία) να προβληθεί, είναι αυτό της δημοκρατικής, ήπιας, διαλλακτικής, συναινετικής Διοκήσεως. Είναι όμως έτσι στην πραγματικότητα; Τα γεγονότα αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο. Θα σας παραθέσω μερικά μόνο γεγονότα (από την πληθώρα που υπάρχει), που είναι πρωτόγνωρα και πρωτοφανή στα δημοτικά μας πράγματα. Και που δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο της Δημοτικής μας Αρχής.
-Ο κ. Δήμαρχος και ο Πρόεδρος Νομικού Προσώπου απέστειλαν εξώδικο απειλώντας με μήνυση (και προσωποκράτηση), σε τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα, επειδή τους άσκησε κριτική. Μάλιστα, με πίεση των δύο αυτών, η Αστυνομία τηλεφώνησε στις 2.30 τα ξημερώματα (κάτι που απαγορεύεται) σε σπίτια ανθρώπων που σχετίζονταν με την ιστοσελίδα, για να τους τρομοκρατήσουν και να «κατεβάσουν» κείμενο που απλά δεν τους άρεσε.
-Ο κ. Δήμαρχος, τιμώρησε Υπάλληλο του Δήμου για υποτιθέμενο παράπτωμα, που καμμία σχέση δεν έχει με την εκτέλεση των καθηκόντων του.

Συγκεκριμένα, γιατί αν και είχε αναρρωτική άδεια, «κάποιος» τον είδε εκτός οικίας του. Το γεγονός ότι ο θεράπων ιατρός, του είχε συστήσει να βαδίζει αρκετή ώρα καθημερινά, απλά δεν ελήφθη υπ΄όψιν. Το ότι ο Υπάλληλος αυτός έχει ερασιτεχνική σχέση με ιστοσελίδα που μερικές φορές ασκεί κριτική στη Δημοτική Αρχή, μάλλον πρέπει να είναι τυχαίο γεγονός…
-Για τον ίδιο Υπάλληλο ο κ. Δήμαρχος είχε προαναγγείλει δημόσια, στο Δημοτικό Συμβούλιο, τη δίωξή του, αφού πρώτα εξευτέλισε κάθε έννοια ιατρικού απορρήτου (αν και ιατρός ο ίδιος).
-Η Δημοτική Αρχή, επιχείρησε να τρομοκρατήσει άλλην Υπάλληλο, απειλώντας την δημόσια με πειθαρχική δίωξη, γιατί αυτή αρνήθηκε να συναινέσει σε παράνομη πράξη που διεπίστωσε.
-Στο Δημοτικό Συμβούλιο, επικρατεί μια «δημοκρατική» διαδικασία, που καμμία σχέση δεν έχει με αυτή που γνωρίζαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, συχνά πυκνά, υπερβαίνει τα όρια των καθηκόντων του και όχι μόνον. Αν και Πρόεδρος, υποτίθεται, όλου του Συμβουλίου, λειτουργεί περισσότερο σαν δεύτερος Δήμαρχος, για να μην πω σαν υπερΔήμαρχος. Διακόπτει μονίμως ή αφαιρεί το λόγο από τους Επικεφαλής των Παρατάξεων και τους Δημοτικούς Συμβούλους της Αντιπολιτεύσεως, όταν δεν του αρέσουν αυτά που λένε.

Πολλές φορές τους διακόπτει με την φράση: «Δεν είναι ερώτηση αυτή κ. Τάδε». Αλλά όταν κάποιος από αυτούς παραπονείται ότι δεν έλαβε απάντηση από τον Δήμαρχο, η μόνιμη επωδός του είναι: «Αυτή είναι η απάντηση κι αν σας αρέσει». Απευθύνεται απαξιωτικά στα μέλη της Αντιπολιτεύσεως και ιδίως στους Επικεφαλής τους οποίους ειρωνεύεται συνέχεια. Στην τελευταία μάλιστα συνεδρίαση, προς έναν από αυτούς, είπε: «Δεν σου απαντώ για να μην σου δώσω αξία»! Δεν είναι απορίας άξιο ότι, λόγω της αυταρχικής (και όχι μόνο) συμπεριφοράς του, κατατέθηκε εναντίον του πρόταση μομφής. Κάτι που μάλλον δεν είναι γνωστό.
-Η Δημοτική Αρχή ούτε διαβουλεύεται ούτε ενημερώνει την Αντιπολίτευση, και τους Δημότες όπου χρειάζεται, στα σοβαρά ζητήματα του Δήμου για τα οποία απαιτείται ευρύτατη συναίνεση. Λαμβάνει μόνη της αποφάσεις, τις οποίες απλά ανακοινώνει στην Αντιπολίτευση ή στους δημότες . Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρώην Δήμαρχος κ. Γιαννακόπουλος χαρακτήρισε τον κ. Σταθόπουλο «αυτοκράτορα».
Έχει περάσει μόνο ένας χρόνος από τότε που ανέλαβε η Δημοτική Αρχή του κ. Γιάννη Σταθόπουλου. Η παραγωγή έργου της, μέχρι σήμερα, είναι απογοητευτική. Αυτό, μπορεί ν΄αλλάξει. Η συμπεριφορά της όμως είναι απαράδεκτη και δεν ξέρω αν μπορεί ν΄αλλάξει ούτε και ποιές αντιδράσεις της Αντιπολιτεύσεως να προκαλέσει αν δεν αλλάξει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τέτοιες συμπεριφορές τραυματίζουν το πολιτικό Ήθος αλλά απομακρύνουν και τη συναίνεση, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή έργου.
Σπύρος Παπασπύρος
Σxης ε.α.
πρ. Δημοτικός Σύμβουλος “Αγία Παρασκευή η πόλη μας”
Μέλος Δ.Σ. ΠΑΟΔΑΠ

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter