Γ. Καραμέρος: «Η αποτέφρωση των νεκρών είναι ζήτημα ελεύθερης επιλογής»

ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΗ Καραμέρος - ΑλακιώτηςΜε τον Προέδρο της Επιτροπής για το δικαίωμα της αποτέφρωσης νεκρών στην Ελλάδα, Αντώνη Αλακιώτη, συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο αντιπεριφερειάρχης βορείου τομέα Αττικής, Γιώργος Καραμέρος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Αλακιώτης έθεσε στον Αντιπεριφερειάρχη την ανάγκη δημιουργίας χώρου καύσης νεκρών, μια πρακτική που τυγχάνει μεγάλης προτίμησης σε παγκόσμια κλίμακα.

Από την πλευρά του ο κ. Καραμέρος άκουσε με προσοχή όλο το χρονικό των προσπαθειών της Επιτροπής, συναινώντας στην ανάγκη δημιουργίας των προϋποθέσεων εκείνων που προστατεύουν το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής όλων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί από τους Δήμους του Βόρειου Τομέα έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για τη δημιουργία σχετικής εγκατάστασης, δεδομένου μάλιστα ότι αφενός το νομικό πλαίσιο έχει ξεκαθαριστεί πλήρως και αφετέρου η Ιερά Σύνοδος της ελληνικής εκκλησίας έχει αποσαφηνίσει τις διαδικασίες με σχετική εγκύκλιό της.

 

 

 

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter