Πάνω από 1.100 δωρεάν εισιτήρια παιδικών θεατρικών παραστάσεων διαθέτει η Π.Ε Βορείου Τομέα

teatro-1

Δωρεάν εισιτήρια για θεατρικές παραστάσεις διαθέτει η Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα σε παιδιά και συνοδούς τους, στο πλαίσιο των συνοδευτικών δράσεων, ως τελικός δικαιούχος του επιχειρησιακού προγράμματος βασικής υλικής και επισιτιστικής συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD).

Στο πλαίσιο της σύμπραξης, πέρα από την άμεση παροχή τροφίμων, όπως σημειώνει ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος, «έχουν προβλεφθεί και άλλες δραστηριότητες για άτομα που διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας, όπως η ψυχολογική υποστήριξη, το κοινωνικό φροντιστήριο και πολιτιστικές πρωτοβουλίες».

Μετά τη διανομή φρέσκων προϊόντων σε 3.500 ωφελούμενους του βόρειου τομέα, που ξεκίνησε το 2015 και θα συνεχιστεί την τρέχουσα χρονιά, σειρά έχει για τις αρχές του 2016 η διάθεση θεατρικών εισιτηρίων για ωφελούμενους τεσσάρων ηλικιακών κατηγοριών.

Αυτή την Πέμπτη, 165 παιδιά της ηλικιακής κατηγορίας 13-16 ετών θα παρακολουθήσουν το μιούζικαλ «Billy Elliot» και θα ακολουθήσουν παραστάσεις για παιδιά ανά ηλικία.