ΠΡΟΚΛΗΣΗ από το Δήμο Αγίας Παρασκευής: Δίνει 71.000€ για διαφήμιση!!!

σπατάλες-Δήμος

Γράφει η Λένα Μαρκή

Το πανηγυράκι της σπατάλης στο Δήμο Αγίας Παρασκευής απ’ ότι φαίνεται θα συνεχιστεί και το 2016.

Αποτελεί πραγματική πρόκληση η δαπάνη από τη Δημοτική Αρχή του ποσού των 71.000€ για χάρη διαφημιστικής προβολής και μάλιστα εγκεκριμένης από τη Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.
Αντιλαμβανόμαστε πόσο κυβέρνηση και αυτοδιοίκηση συνειδητοποιούν την πραγματικότητα και την δεινή οικονομική κατάσταση της πλειονότητας των Ελλήνων. Εκτός αν κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια, οπότε σφάλουν σφόδρα.
 Και αναρωτιόμαστε: η Δημοτική Αρχή του κ. Σταθόπουλου έλυσε το οικονομικό πρόβλημα του Δήμου, κάλυψε τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου και των υπολοίπων κοινωνικών δομών, κάλυψε τις επισκευαστικές ανάγκες που υπάρχουν στα δημοτικά κτίρια και ξοδεύει ασύστολα για αυτοπροβολή;
Επί τη ευκαιρία να διευκρινίσουμε το εξής: σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε πρόσφατα ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Παπαγεωργίου, τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου ανέρχονται περί τα 7,3 εκ. € και οι υποχρεώσεις προς τρίτους ανέρχονται περί το 1 εκ.€.
Γνωρίζετε πόσα από αυτά είναι πραγματικά διαθέσιμα;
Ας υπολογίσουμε λοιπόν.
7,3 εκ μείων 1εκ για υποχρεώσεις προς τρίτους, μείων 4,4εκ περίπου τα οποία όλοι οι (προηγούμενοι τουλάχιστον) Δήμαρχοι δεσμεύουν για πληρωμές 2 μηνών των δημοτικών υπαλλήλων, απομένουν 1,9εκ.€. Αν λάβουμε υπόψην και τις φήμες που κυκλοφορούν έντονα εκ των έσω ότι εστάλησαν 900+ χιλιάρικα στην Κυβέρνηση παρά τις αντίθετες δηλώσεις του κ. Σταθόπουλου, απομένει μόλις 1 εκ. € για τη διάθεση περίπου 600.000€ για αγορά και επισκευή πολιτιστικού χώρου και 71.000€ για διαφήμιση!!! Υπόλοιπον: κάπου 329.000€ ελεύθερα προς χρήση και δημιουργία μιας καλύτερης πόλης!!!
Αυτή λοιπόν είναι η χρηστή διαχείριση της Διοίκησης που δεν σηκώνει κουβέντα. Άλλωστε πως να κάνει συζήτηση αφού δεν θα είναι σε θέση να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
Ορίστε και η απόφαση του Νίκου Παππά, Υπουργού Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ:
Το «πράσινο» φως για την υλοποίηση οκτώ διαφημιστικών προγραμμάτων ισάριθμων δημοσίων φορέων, ενέκρινε ο υπουργός Επικρατείας Νικόλαος Παππάς.

Αναλυτικότερα, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ενέκρινε το διαφημιστικό πρόγραμμα διαφημιστικής προβολής του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κρήτης ύψους 1.182.821 ευρώ, της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης  ΠΕΠ Θεσσαλίας ύψους 224.500 ευρώ, της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου 150.000 ευρώ, του Δήμου Κιλκίς 122.223 ευρώ, του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας 100.000 ευρώ, του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού 33.000 ευρώ, του Δήμου Μεσσήνης 61.026 ευρώ και του Δήμου Αγίας Παρασκευής ύψους 71.000 ευρώ.

Μετά την δημοσίευση της σχετικής Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου  η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας θα ασκεί εποπτεία στα Υπουργεία και τα νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ως προς την εφαρμογή των επικοινωνιακών τους προγραμμάτων και δράσεων.

Σύμφωνα με εγκύκλιο που εκδόθηκε  όλα τα νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου του ευρύτερου δημόσιου τομέα πριν από την υλοποίηση επικοινωνιακού προγράμματος άνω των 30.000,00 € θα πρέπει να υποβάλλουν στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας :
Φάκελο με τα ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία του προγράμματος (περιεχόμενο, χρονοδιάγραμμα, πόροι, επικοινωνιακές μέθοδοι, πιθανές συνεργασίες με φορείς του ιδιωτικού τομέα και της κοινωνίας των πολιτών, προσδοκώμενα αποτελέσματα).

Είμαι πολύ περίεργη να δω αν θα βγουν να το συμμαζέψουν ή θα ποιήσουν την νήσσαν για μία ακόμη φορά. Θα μπορούσαν επίσης να δώσουν στη δημοσιότητα στοιχεία από το φάκελο που κατατέθηκε στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ώστε ενημερωθούμε οι άμοιροι δημότες που κυκλοφορούμε σε σκοτεινούς δρόμους (γιατί δεν έχουμε λάμπες να αλλάξουμε), σε σπασμένα πεζοδρόμια, σε βρώμικους δρόμους και άθλιες πλατείες, που στην ευχή πάνε τα χρήματα που καταβάλλουμε ως δημοτικά τέλη. Ποιανού ή ποιών το προφίλ στολίζουμε …

* Τα σχετικά με το Νομοθετικό Πλαίσιο μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ.

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter