Τα σοβαρά προβλήματα και μια μεγάλη απουσία στην κοπή της πίτας των Πευκακίων

pANEL

Για άλλη μια φορά τα σοβαρά προβλήματα των Πευκακίων ήρθαν στο προσκήνιο ζητώντας λύσεις.

Η ετήσια κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου Πευκακίων «Η Αναγέννηση» συνοδευόμενη από τη Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε σήμερα (31/1/16) στο 9ο Δημοτικό σχολείο.

SAM_0884 copy

Μόνο που φέτος υπήρχε ένας μεγάλος απών! Ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου, ο Μιχάλης Μιχαηλίδης, δεν ήταν κοντά μας, έχει ήδη φύγει για καλύτερους κόσμους. Ιδιαίτερη μνεία έγινε από όλους τους παρεβρισκόμενους και ιδίως από τον πρόεδρο κ. Στέφανο Μπακογιάννη που αναφέρθηκε στην μεγάλη προσφορά του κ. Μιχαηλίδη. Παρούσα η οικογένειά του που παρέλαβε από τον πρόεδρο του Συλλόγου τιμητική πλακέτα Τιμής Ένεκεν για την συνεισφορά του στην ανάπτυξη της γειτονιάς των Πευκακίων. Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και δόθηκε ο λόγος στο γιό του Κώστα.

SAM_0918 copy

Ο κ. Κώστας Μιχαηλίδης μιλώντας για τον πατέρα του είπε πως θεωρούσε το σύλλογο και τα Πευκάκια οικογένειά του, αγωνίζονταν γι’ αυτά πέρα από κόμματα και παρατάξεις. Επιθυμία του αείμνηστου προέδρου ήταν ο γιός του να βοηθήσει όπως μπορεί την συνοικία και εκείνος υποσχέθηκε πως θα το κάνει όποιος κι αν είναι Δήμαρχος. Επίσης σε επαφή με τη Δημοτική Αρχή πρότεινε να δοθεί το όνομα «Μιχάλης Μιχαηλίδης», εφόσον γίνει αποδεκτό, στο δρόμο που διαμένει η οικογένεια, στην παιδική χαρά στους Αγ. Αναργύρους, στη γέφυρα Γελαδάκη και ίσως στο μελλοντικό Αθλητικό Κέντρο.

Αναγνωρίστηκε από όλους ότι ο αείμνηστος Μιχάλης Μιχαηλίδης υπήρξε η ψυχή της συνοικίας των Πευκακίων και έγινε αναφορά από όλους τους ομιλητές.

SAM_0864 copy

Την κοπή της πίτας ευλόγησε ο π. Σταύρος Τρικαλιώτης του Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων ο οποίος έκανε και ένα δώρο στον πρόεδρο κ. Μπακογιάννη, ένα λευκό πετσετάκι όπου αναγράφεται η γνωστή μας καρκινική επιγραφή (η οποία διαβάζεται και από το τέλος) «Νίψον ανομήματα μη μόναν όψιν».

SAM_0936 copy

Την εκδήλωση έντυσαν μουσικά ο δάσκαλος του 9ου δημοτικού σχολείου κ. Γιάννης Μπουκουβάλας με τρεις μαθήτριες, που ομολογουμένως απέσπασαν δυνατό χειροκρότημα για το αρμονικό παίξιμο και τις γλυκές φωνές τους.

SAM_0892 copyΟ πρόεδρος κ. Στέφανος Μπακογιάννης στην ομιλία του αναφέρθηκε για μία ακόμη χρονιά στα σοβαρά προβλήματα που μαστίζουν την περιοχή, αλλά και στα έργα που υλοποιήθηκαν το 2015.

Προχώρησε στις διεκδικήσεις του Συλλόγου για το 2016, οι οποίες είναι:

-κατασκευή του Αθλητικού Κέντρου με σχεδιασμό εγκαταστάσεων ήπιας μορφής πλήρως ενταγμένων στο σχέδιο πόλης και ανέφερε την ύπαρξη των μπάζων από τον εργολάβο της βιοκλιματικής του Κοντοπεύκου. Βελτίωση του γηπέδου μπάσκετ του χώρου.

-εφαρμογή κυκλοφοριακής μελέτης σε όλα τα Πευκάκια

-κατασκευή νηπιαγωγείου και βρεφονηπιακού σταθμού στο ΟΤ 328 (υπάρχει έτοιμη μελέτη και ένταξη στο ΕΣΠΑ)

-κατασκευή της πλατείας Ηλιάκη μπροστά στον Ι.Ν. Αγ. Αναργύρων και παιδικής χαράς στην Ησιόδου

-ασφαλτόστρωση δρόμων στα νότια Πευκάκια και ανακατασκευή των σπασμένων και κατασκευή νέων πεζοδρομίων

-κατασκευή του 6ου Γυμνασίου από τον ΟΣΚ (ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ)

SAM_0911 copyΟ ταμίας κ. Σοφοκλής Κωνσταντινίδης μιλώντας επί των οικονομικών του Συλλόγου, παραδέχτηκε ότι χωρίς την επιχορήγηση από το Δήμο θα δυσκολεύονταν να ανταπεξέλθουν, πως δύσκολα συγκεντρώνονται οι συνδρομές, όμως κατάφεραν το ταμείο να είναι πλεονασματικό κατά 1.700€ περίπου.

Σειρά είχε ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής. Από την ομιλία του αποκομίσαμε την εντύπωση ότι μέχρι το τέλος της θητείας του θα γίνουν όλα τα έργα και τα Πευκάκια θα είναι αγνώριστα. Μίλησε για κατασκευή αγωγών ομβρίων πολλών χιλιάδων ευρώ, για κατασκευή παιδικών χαρών και επισκευή όλων των υπαρχουσών, για κατασκευή σχολείων, για επικαιροποιήσεις υπαρχουσών μελετών (π.χ. κυκλοφοριακής), για καθαρισμού του χώρου που προορίζεται για το Αθλητικό Κέντρο και μάλιστα τα μισά μπάζα θα πάρει ο εργολάβος ενώ το χώμα θα το επιστρώσει γιατί είναι καλό (!), για το μπασκετάκι στους Αγ. Αναργύρους δεσμεύτηκε ότι ο ΠΑΟΔΑΠ θα το επιστρώσει και θα αλλάξει τους κάδους, για μεταφορά του γκαράζ του Δήμου ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα για την αλλαγή των καμένων λαμπτήρων γιατί προσέλαβε ο Δήμος οδηγό του γερανοφόρου (;), δήλωσε ότι δεν θα χαριστεί στο βενζινάδικο στην οδό Παναγούλη γιατί δεν μπορεί να βάζει τις πινακίδες του όπου αυτό θέλει (και μάλιστα είπε άργησαν να επέμβουν), δεν θα επιτραπεί σε κανέναν να καταπατάει γη που ανήκει στο Δήμο (!!!) (Καταπάτηση Δημοτικού οικοπέδου   Ν .1  ,Καταπάτηση Δημοτικού οικοπέδου  Ν.2  ) και άλλα πολλά που ΘΑ γίνουν είτε με ιδίους πόρους, είτε με (ευελπιστούμε είπε) χρήματα τη Περιφέρειας, είτε από την Γ.Γ. Αθλητισμού.

ΖορμπαςΓια να πάρει τη σαφή απάντηση από τον πρώην Δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά, ότι το 1/10 αν καταφέρει να κάνει από αυτά θα είναι τυχερός. Όποιος άκουσε την ομιλία του Δημάρχου, είπε ο κ. Ζορμπάς, νομίζει ότι άκουσε την προεκλογική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

Όπως ξεκάθαρα τόνισε ο κ. Ζορμπάς δεν υπάρχουν τα χρήματα για όλα αυτά τα έργα ούτε στο Δήμο, ούτε η Περιφέρεια μπορεί να διαθέσει τόσα πολλά, ούτε η Γ.Γ. Αθλητισμού η οποία διαθέτει μεν 10εκ. €, αλλά αφορούν όλη την Ελλάδα. Όσον αφορά τα όμβρια, τόνισε, ότι αρκεί να κατασκευαστούν ορισμένοι δρόμοι που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα και όχι όλα αυτά που υπόσχεται ο Δήμαρχος. Το σοβαρό πρόβλημα ομβρίων η Περιφέρεια το αντιμετωπίζει στα δυτικά προάστια όπου πνίγεται κόσμος και όχι στα Πευκάκια. Απευθυνόμενος στο Δήμαρχο του είπε ότι η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών τον κοροϊδεύει αν του λέει ότι είναι εφικτά αυτά τα έργα και πως μπορούν να υλοποιηθούν.

IMG_9864 copyΓια να συμφωνήσει και ο πρώην Δήμαρχος κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος στο θέμα των ομβρίων, ότι δηλαδή δεν είναι εφικτό να βρεθούν όλα αυτά τα χρήματα που αναφέρει ο Δήμαρχος και αρκεί να φτιαχτούν αγωγοί σε συγκεκριμένους δρόμους. Θα πρέπει η Δημοτική Αρχή να απαγκιστρωθεί από την κεντρική εξουσία και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης πρότεινε στο Δήμαρχο να εμπιστευτεί αξιόλογους ανθρώπους που έχει και όχι αυτούς που κοιτούν το προσωπικό τους συμφέρον. Χρήματα επίσης δεν υπάρχουν και για την κατασκευή του αθλητικού κέντρου, γι’ αυτό και ο ίδιος είχε προτείνει να δοθεί σε ιδιώτη η κατασκευή και μετά να ενοικιάζονται οι χώροι και ένα τμήμα να το χρησιμοποιεί ο Δήμος. Για το γκαράζ υπάρχει το οικόπεδο στην γέφυρα του Σταυρού που με μια πράξη εφαρμογής, μπορεί να μπει και το υπόλοιπο κομμάτι στο σχέδιο πόλης και να μεταφερθεί εκεί. Για τη γέφυρα Γελαδάκη, αν δεν μπορεί να την ηλεκτροδοτήσει η Περιφέρεια ας το κάνει ο Δήμος τέλος πάντων και να δοθεί προς χρήση.

Το σημαντικό, είπε, είναι ότι στο πρόγραμμα της Δημοτικής Αρχής δεν υπάρχει ούτε ένα μεγάλο έργο, ενώ εκείνος είχε ετοιμάσει μελέτες που τις υλοποίησε στη συνέχεια ο κ. Ζορμπάς.

IMG_9886 copyΟ δε κ. Αλέξανδρος Μουστόγιαννης επισήμανε ότι ο Δήμαρχος δεν αναφέρθηκε καθόλου στο προπονητήριο που από το Σεπτέμβριο είχε δηλώσει ότι σε 3 μήνες θα είναι έτοιμο και πρότεινε να μην λέγονται πράγματα που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν. Πρότεινε τέλος να μην ξεχνά τους νέους της πόλης και να συνεργαστεί μαζί τους.

Το λόγο ζήτησε και έλαβε κάτοικος της περιοχής για να υποβάλει κάποιες ερωτήσεις προς το Δήμαρχο και ενώ όλα κυλούσαν έως τότε ήρεμα, επήλθε η ανατροπή. Ο κάτοικος ρώτησε γιατί ανέλαβε εργολάβος τον καθαρισμό του χώρου του αθλητικού κέντρου ενώ υπήρχαν μέσα τα μπάζα, για να πληρώνει ο Δήμος και κατά συνέπεια οι κάτοικοι; Ο Δήμαρχος απάντησε ότι καθαρίστηκαν τα χόρτα στο ένα κομμάτι του οικοπέδου και εκνευρισμένος κατηγόρησε τον κάτοικο ότι προσπαθεί να μηδενίσει το έργο της Δημοτικής Αρχής. Σε επισήμανση του κατοίκου ότι τις άλλες περιοχές τις καθάρισαν οι εθελοντές γιατί στο οικόπεδο αυτό να μπει εργολάβος και έχει καταληφθεί από σκυλιά ο χώρος, ο Δήμαρχος φάνηκε να μην μπορεί να κρατήσει την ψυχραιμία του, να μιλά εκνευρισμένα προς τον κάτοικο λέγοντας «τα σκυλιά σε πείραξαν τώρα;» και να σηκώνεται να βγαίνει εκτός του κτιρίου, απαξιώνοντας τον κάτοικο που μιλούσε ακόμα και έλεγε (ο κάτοικος) πως όταν έκανε τις καταγγελίες στον Ζορμπά (επί Δημαρχίας του) εκείνος (ο νυν Δήμαρχος)  συμφωνούσε και τώρα δεν κάθεται να ακούσει.

Pita

Εν ολίγοις, το βασικό μειονέκτημα του Δημάρχου είναι ότι δεν έχει μάθει να ακούει και να συζητά. Όταν δε κινδυνεύει να τσαλακωθεί το προφίλ του δεν το αντέχει και εκνευρίζεται. Θα έπρεπε να γνωρίζει πως η καρέκλα που επέλεξε να καθίσει είναι ηλεκτροφόρα και πρώτα θα υποστεί τις κρίσεις και τις επικρίσεις και κατόπιν το χειροκρότημα. Θα πρέπει να μάθει να δέχεται την αντίθετη άποψη των κατοίκων και να συζητά το πρόβλημα αντί να συγχύζεται να το βάζει στα πόδια. Δυστυχώς αυτή η τακτική δεν είναι η κατάλληλη για το image που θέλει να προβάλει.

Μίλησε για αυστηρότητα στους καταπατητές της δημοτικής γης! Απ’ όσο γνωρίζουμε ο λαχανόκηπος της οδού Καβάφη καλά κρατεί. Μήπως από τα λόγια και τις εντυπώσεις να περάσει στις πράξεις; Επανειλημμένα έχουμε επισημάνει το πρόβλημα αυτό.

Έχει ξαναειπωθεί. Τα έργα καθημερινότητας δεν αποτελούν κατόρθωμα. Η ικανότητα και η αξία αναγνωρίζεται στα μεγάλα και δύσκολα έργα, τα οποία προς το παρόν δεν είδαμε ούτε καν στο σχεδιασμό της Διοίκησης του Δήμου.

Ευχαριστούμε τον κ. Μπακογιάννη που ανέφερε την παρουσία του AgiaParaskevi-images, ως τη μόνη σελίδα που παραβρέθηκε, γιατί αυτή ήταν η πραγματικότητα. Ως σελίδα τιμάμε τους συλλόγους, σεβόμαστε τα προβλήματά τους και είμαστε πάντα δίπλα τους, όσες τρικλοποδιές κι αν χρειαστεί να υπερπηδήσουμε.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν αρκετά μέλη της Δημοτικής Αρχής, οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Δ. Λέκκας και  Σ. Ησαΐας, ο πρόεδρος της ΕΝΕΒΑΠ Β. Τσαγκάρης, από το Σύλλογο του Αγίου Ιωάννη ο πρόεδρος Π. Βαβουγυιός, από τον Σύλλογου Τσακού ο πρόεδρος Β. Σαββίδης και ο Τ. Μίχας, από το Σύλλογο Κοντοπεύκου η πρόεδρος Β. Κουτσογιάννη και η ταμίας Ε. Βλάσση, από το Σύλλογο Ανεγέρσεως Αγ. Αναργύρων ο πρόεδρος Γ. Αρβανιτάκης και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Φ. Αλεξόπουλος.

 

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter