Εγκρίθηκε από το Δ.Σ. μελέτη για τη διάνοιξη και κατασκευή οδών στα Πευκάκια

20141214_ΑΣΠΑΣΙΑΣ-copy

Πριν ένα χρόνο, στις 10 Ιανουαρίου 2015, μετά από παραινέσεις των κατοίκων δημοσιεύσαμε ένα άρθρο για 5 χωματόδρομους στην περιοχή Πευκακίων που ζητούσαν την προσοχή μας. Τότε είχαμε μιλήσει με τον γραμματέα του συλλόγου Πευκακίων κ. Κώστα Παπουτσή και μας ανέλυσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι.

Ο σκοπός εκείνου του άρθρου ήταν να κινητοποιήσει τη Δημοτική Αρχή και να θέσει το έργο σε προτεραιότητα.

Ένα χρόνο μετά παρουσιάζεται κάποια πρόοδος.

 

*****

Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016 η μελέτη του έργου διάνοιξης και πλήρους κατασκευής οδών ή τμημάτων οδών στα Πευκάκια, οι οποίες αποτελούν μέρος του βασικού οδικού δικτύου του Δήμου.

Το έργο έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα εκτελεστέων έργων 2016 της Περιφέρειας Αττικής,  με την οποία ο Δήμος, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, θα υπογράψει Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση του σύμφωνα με την εγκριθείσα μελέτη.

Σήμερα, και όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου,εξαιτίας της ημιτελούς υλοποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου στα Πευκάκια οι περισσότερες οδοί που αφορά η μελέτη είναι τελείως αδιάνοικτες, ενώ κάποιες άλλες είναι μερικώς διανοιγμένες χωρίς χώρο διάβασης πεζών, με ανεπαρκές πλάτος και με υψόμετρα διαφορετικά από αυτά της υψομετρικής μελέτης, ενώ σε ορισμένες από αυτές έχει γίνει πρόχειρη διάστρωση υλικών (άσφαλτος ή θραυστό υλικό λατομείου).

Στο έργο, το οποίο, όπως αναφέρει ο Δήμος, θα επιλύσει χρόνια και σοβαρά προβλήματα και θα αναβαθμίσει ουσιαστικά την κινητικότητα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων των Πευκακίων εντάσσονται οι οδοί: Πην. Δέλτα, Καλομοίρη, Καρκαβίτσα, Νηρηίδων, Βικέλα, Πορφύρα, Λ. Ακρίτα, Αγ. Αναργύρων, Πυθαγόρα, Πολύμνιας, Εθν. Μακαρίου, Μήλου, Βερενίκης, Στρ. Μυριβήλη, Τρικούπη, Φιλιατρών, Υμηττού, Περσεφόνης, Ασπασίας, Θεσσαλονίκης και Φειδιππίδου.

Στις θέσεις που προβλέπονται από τη μελέτη πεζοδρόμια, θα κατασκευαστούν επί τόπου ρείθρα και κράσπεδα από σκυρόδεμα και η επιφάνειά τους θα διαμορφωθεί με κυβόλιθους.

Επί των πεζοδρομίων, στη μία πλευρά της οδού θα τοποθετηθούν πλάκες όδευσης τυφλών, ενώ σε κάθε διάβαση θα κατασκευαστεί ράμπα ΑμεΑ.

Στα σημεία όπου οι παρακείμενες ιδιοκτησίες παρουσιάζουν αποκλίσεις οριζοντιογραφικά από το ρυμοτομικό σχέδιο θα γίνουν καθαιρέσεις και ανακατασκευές των περιφράξεων, ενώ όπου υφίστανται μικρές υψομετρικές διαφορές θα γίνει εγκιβωτισμός της οδού.

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter