Ο Σύλλογος Τσακού, με επιτυχημένη δράση, κοντά στους πρόσφυγες

Δράση πρόσφυγες,φωτό 1

Τα μέλη του συλλόγου κατοίκων Τσακού, οι κάτοικοι του Τσακού,  οι πολίτες αυτής της πόλης γενικότερα,για μια ακόμη φορά,στάθηκαν μπροστά από ένα πρόβλημα που αφορά χιλιάδες ξεριζωμένων ανθρώπων από τις εστίες τους, δίχως την θέληση τους, τους πρόσφυγες.

Έμπρακτα έδειξαν την αλληλεγγύη τους, στην πρόσκληση του συλλόγου για να συνεισφέρουν, παρότι οι περισσότεροι πλέον περνούν δύσκολα οικονομικά, σε είδη πρώτης ανάγκης, είδη προσωπικής υγιεινής και ότι άλλο αυτή την στιγμή κρίθηκε αναγκαίο, από τους υπεύθυνους του καταυλισμού του Λαυρίου,όπου φιλοξενούνται 300 άνθρωποι και κυρίως παιδιά.

Με απόφαση του Δ.Σ. τα είδη που συγκεντρώθηκαν από τις προσφορές των συμπολιτών και μετά και από την δράση του Δ.Σ., το Σάββατο 2 Απριλίου, έξω από Super Market της περιοχής, τα παρέδωσαν ο Πρόεδρος Β.Σαββίδης και μέλη του Δ.Σ., στον καταυλισμό του Λαυρίου.

Πέρα όμως από την κάλυψη των έκτακτων αναγκών των προσφύγων, όπως αυτές έχουν προκύψει ,το Δ.Σ.,του συλλόγου, αποφάσισε να υποστηρίξει με τρόφιμα οικογένειες της περιοχής του Τσακού, που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει. Ακόμη ,όπως πολλές φορές μέχρι σήμερα,προσφέρθηκαν γάλατα και άλλα είδη διατροφής στην Στέγη γερόντων,πράγμα που το θεωρούμε αναγκαίο και πολύ σημαντικό,να υποστηρίζουμε ανθρώπους της τρίτης ηλικίας,ως κίνηση σεβασμού και αλληλεγγύης.

Στην δράση αυτή , πρέπει να σημειώσουμε, ότι συμμετείχε και προσέφερε ο εξωραΪστικός σύλλογος «Ο Άγιος Ιωάννης».

Ευχαριστούμε πολύ για την συμμετοχή τους, τον πρόεδρο,κ.Βαβουγιό και ολόκληρο το Διοικητικό Συμβούλιο.

Τέλος,για μια ακόμη φορά,ευχαριστούμε,όλους τους συμπολίτες μας,που μας εμπιστεύθηκαν και ενίσχυσαν την δράση μας με την προσφορά τους.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Bασίλης Σαββίδης                                              Ιωάννα Κουτσουρά

ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ1