Μ Κωνσταντακόπουλος : Οι μελέτες είναι στην Περιφέρεια από το 2014 για χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ το 14ο Νηπιαγωγείο

Εικόνα1

 

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το 2013 συστάθηκε επιτροπή με πρόεδρο τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην οποία ήμουν μέλος ως εκπρόσωπος του Δήμου μας. Η επιτροπή αυτή με απόφαση της στις 5/3/2013 « Πρακτικό καταλληλότητας και επιλογής  χώρου και ανέγερσης διδακτηρίου» ενέκρινε ως κατάλληλο και αναγκαίο, ένα τμήμα του Τ.Ο. 328 ιδιοκτησία του Δήμου στα Πευκάκια ( Αγ. Βασιλείου, Φαιστού, Κάδμου και Σοφοκλή) για την ανέγερση του 14ου διθέσιου Νηπιαγωγείου Αγ. Παρασκευής.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας με την 196/19-6-13 απόφαση του ενέκρινε την παραχώρηση στην εταιρεία «ΟΣΚ Α.Ε.» του ανωτέρω τμήματος για ανέγερση του κτίσματος για 3 έτη.

Σημείωση ο «ΟΣΚ Α.Ε.» περί το 2014 συγχωνεύεται με άλλες εταιρείες του Δημοσίου σε «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.». «ΟΣΚ Α.Ε.» και «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» σε αυτό το διάστημα της τριετίας δεν έκαναν απολύτως τίποτα, δηλαδή δεν εισήγαγαν την απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου μας στα Διοικητικά Συμβούλιά τους ώστε να μπορούν να εντάξουν τοπ έργο στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020. Έρχονται τώρα οι «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» και ζητούν από το Δ.Σ. του Δήμου την παράταση της παραχώρησης του ως άνω τμήματος του οικοπέδου επ΄αόριστον. Την παράταση αυτή την ζητούν για να εισάγουν το θέμα στο Δ.Σ . τους διότι είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020 για χρηματοδότηση.

Επίσης για το υπόλοιπο τμήμα του Τ.Ο. 328 έχει προβλεφθεί να κατασκευασθεί ο 2ος βρεφονηπιακός σταθμός στα Πευκάκια (ο 1ος λειτουργεί ήδη 2 χρόνια). Οι μελέτες από το 2014 είναι στην Περιφέρεια και περιμένουμε να το εντάξει στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020 για χρηματοδότηση.

Κωνσταντακόπουλος Μανώλης

Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ε. Αγίας Παρασκευής Ν.Δ.

πρ. Αντιδήμαρχος Παιδείας

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter