Πρόγραμμα Ανακύκλωσης χαρτιού σε σχολεία και δημοτικά κτίρια από τον ΕΔΣΝΑ

ανακύκλωση χαρτιού

 

Σε συνέχεια του προγράμματος συλλογής του έντυπου χαρτιού σε Δήμους της Περιφέρειας Αττικής, που εντάσσεται στη δράση που αναπτύσσει στον τομέα της ανακύκλωσης χαρτιού με το σύστημα Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ), η αρμόδια Διεύθυνση Ανακύκλωσης με την καθοριστική συμβολή του μέλους της ΕΕ κας Κορωναίου Σοφίας, επεκτείνει τις δραστηριότητες του ΕΔΣΝΑ προχωρώντας στο σχεδιασμό Προγράμματος Ανακύκλωσης χαρτιού σε σχολεία και δημοτικά κτίρια.

Ειδικότερα, με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενεργό συμμετοχή μαθητών και πολιτών, το Πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις ενημέρωσης για την ανακύκλωση καθώς και την τοποθέτηση ειδικών κάδων από χαρτόνι, σε σχολικά κτίρια και σε δημαρχεία. Ακολούθως, θα τοποθετηθούν μεταλλικοί κάδοι 1100 lt (πράσινου χρώματος με κίτρινο καπάκι), στον εξωτερικό χώρο των σχολείων και των δημαρχείων, που θα συλλέγονται με τα ειδικού τύπου απορριμματοφόρα του ΕΔΣΝΑ και θα μεταφέρουν το υλικό προς ανακύκλωση. Το Πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τους Δήμους και το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Εξάλλου, επισημαίνεται ότι είναι η πρώτη χρονιά που ο ΕΔΣΝΑ παρέλαβε έντυπο υλικό (τετράδια, διαγωνίσματα κλπ) από την εκκαθάριση των αρχείων των βαθμολογικών κέντρων της Αττικής. Συγκεκριμένα, την Τρίτη 12 Ιουλίου 2016, υπάλληλοι του Τμήματος Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ), της Διεύθυνσης Ανακύκλωσης του ΕΔΣΝΑ παρέλαβαν τετράδια πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ 2015, ποσότητας περίπου πέντε τόνων από το Βαθμολογικό Κέντρο Ηλιούπολης.

 

 

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter