Με πολλά χαμόγελα τελέστηκε ο αγιασμός στο 2ο Λύκειο Αγίας Παρασκευής

agiasmos-2o-lykeio-2016-img_2710-copy

 

Με τον καθιερωμένο αγιασμό και τη διανομή μέρους των σχολικών βιβλίων ξεκίνησε σήμερα η νέα σχολική χρονιά για μαθητές και εκπαιδευτικούς στα σχολεία όλης της χώρας.

Στο Δήμο Αγίας Παρασκευής από νωρίς το πρωί σταδιακά οι αύλιοι χώροι ζωντάνεψαν ξανά. Στα δημοτικά με τιτιβίσματα και ψιλές φωνούλες, στα γυμνάσια και λύκεια με χαρούμενες κουβέντες και πειράγματα ανάμεσα σε μεγάλα παιδιά.

Στο 2ο Γενικό Λύκειο Αγίας Παρασκευής τα καινούργια παιδιά της 1ης τάξης ήταν σαφώς πιο μαζεμένα, τα δευτεράκια χαλαρά, και τα παιδιά της 3ης πιο σοβαρά, χαμογελαστά και κάποιου εκεί στο βάθος διέκρινες μια αγωνία.

agiasmos-2o-lykeio-2016-img_2708-copy

Με μια μικρή και αναμενόμενη καθυστέρηση ο ιερέας τέλεσε τον αγιασμό, ευλόγησε μαθητές, μαθήτριες, καθηγητές και καλεσμένους, τους έρανε με αγιασμό και ευχήθηκε για τη νέα χρονιά.

agiasmos-2o-lykeio-2016-img_2714-copy

Ο Διευθυντής του Λυκείου κ. Ανέστης Πιλισσάς, καλωσόρισε τους μαθητές με χαμόγελο.

agiasmos-2o-lykeio-2016-img_2729-copy

Στη συνέχεια απηύθηνε ευχές ο πρώην Δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς. Ο κ. Ζορμπάς αφού ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά, τόνισε στους μαθητές ότι θα χρειαστεί να διαβάσουν πολύ για να επιτύχουν τους στόχους τους στη δύσκολη εποχή που διανύουμε και ευχήθηκε ολόψυχα να μην αναγκαστούν ποτέ να γίνουν πρόσφυγες και να φύγουν από την πατρίδα τους.

agiasmos-2o-lykeio-2016-img_2737-copy

Κατά τη διάρκεια της τελετής του αγιασμού παρακολουθήσαμε κι ένα ευχάριστο περιστατικό, όπου ο ιερέας ζήτησε βοήθεια για να πλησιάσει τους μαθητές και να τους αγιάσει με το βασιλικό και ο κ. Ζορμπάς δεν δίστασε να σταθεί πλάι του, κρατώντας το σκεύος με τον αγιασμό, επιβεβαιώνοντας πως είναι πάντα κοντά στην Εκκλησία και αποτελεί πιστό μέλος του ποιμνίου της.

agiasmos-2o-lykeio-2016-img_2724-copy

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης η δημοτική σύμβουλος κ. Σοφία Αϊδινή εκ μέρους του Δημάρχου και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Λυκείου.

agiasmos-2o-lykeio-2016-img_2742-copy

Με το πέρας της τελετής ο κ. Πιλισσάς ενημέρωσε τους μαθητές ότι θα τους διανεμηθούν τα βιβλία και έτσι ξεκίνησε μια ακόμα λυκειακή χρονιά μελέτης, χαράς, παρεΐστικης διάθεσης, αγωνίας, περιέργειας και αγώνα για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Μια χρονιά γεμάτη συναισθήματα για παιδιά που βρίσκονται σε μεταβατικό στάδιο, από την ανεμελιά στην αυτογνωσία και στο ξεκαθάρισμα των “θέλω” τους. Μια χρονιά όπου οι εκπαιδευτικοί καλούνται να στηρίξουν και να οδηγήσουν τους μαθητές στοο δρόμο της επιλογής τους και που οι γονείς θα είναι δίπλα σε κάθε στιγμή της μεγάλης προσπάθειας.

agiasmos-2o-lykeio-2016-img_2723-copy

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter