Ο Βασίλης Γιαννακόπουλος στο συνέδριο της ΚΕΔΕ εκπροσωπώντας την Ένωση Δημάρχων Αττικής(video)

%ce%b2-%ce%b3%ce%b9%ce%b1%ce%bd%ce%bd%ce%b1%ce%ba%cf%8c%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%82-%cf%80%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%b7%cf%82-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bb%cf%8c%cf%80

Μαζί με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη, τον γείτονα Δήμαρχο Ηλία Αποστολόπουλο του Παπάγου-Χολαργού (αριστερά) και το Δήμαρχο Νίκο Μπάμπαλο του Ηρακλείου Αττικής (δεξιά)

 –

Έκτακτο διήμερο θεματικό συνέδριο πραγματοποίησε η Κ.Ε.Δ.Ε. στο Βόλο στις 17 & 18 Οκτωβρίου 2016 με θέμα τον νέο Καλλικράτη και συγκεκριμένα «Αλλαγή του Καλλικράτη – Νέο Μοντέλο Οργάνωσης και Διοίκησης του Κράτους».

Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με τα συμπεράσματα, τις προτάσεις και τους στόχους για την μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Εκεί παραβρέθηκε και παρουσίασε τις θέσεις και τις προτάσεις του ΔΣ της Ένωσης Δημάρχων Αττικής για τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου της Τ.Α., ο πρώην Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος. Ο κ. Γιαννακόπουλος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη, το Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού κ. Ηλία Αποστολόπουλο και πολλούς ακόμα Καλλικρατικούς Δημάρχους.

Κατά την παραμονή του εκεί ο κ. Γιαννακόπουλος μίλησε στο τοπικό ASTRA TV, απ’ όπου και το βίντεο που ακολουθεί, για το σκοπό της παρουσίας του και για τις θέσεις της Ένωσης ενεργών και διατελεσάντων Δημάρχων. Απαντώντας σε ερώτηση, μίλησε για αλλαγές που πρέπει να γίνουν σε θέματα που βασανίζουν τους Δήμους, τους αιρετούς και τους Δημάρχους. Αλλαγές όπως η μεγάλη γραφειοκρατία και η αγκύλωση του να βγάλει κάποιος ένα έργο προς όφελος των δημοτών, να μην υπάρχουν τόσοι πολλοί ελεγκτικοί μηχανισμοί και να αναμορφωθεί το ελεγκτικό σύστημα, να γίνει κωδικοποίηση της νομοθεσίας και να γίνουν πιο λειτουργικοί απομακρυσμένοι ή μεγάλοι Δήμοι και  πιο προσιτοί στον πολίτη.

 –

%ce%b2-%ce%b3%ce%b9%ce%b1%ce%bd%ce%bd%ce%b1%ce%ba%cf%8c%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%82-%ce%ba%ce%b5%ce%b4%ce%b5-img_3079

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter