Πεζογέφυρα «Μιχάλης Μιχαηλίδης» εις ένδειξιν αναγνώρισης του έργου και της προσφοράς του αείμνηστου προέδρου

«Όταν η περιοχή είναι όμορφη είναι και το σπίτι μου, ακόμα και καλύβα να έχω πάλι όμορφη θα είναι» λόγια του αξέχαστου προέδρου Μιχάλη Μιχαηλίδη.

pezogefura-m-mixailidis

Λόγια στα οποία μας έκανε κοινωνούς σήμερα η κόρη του Γιώτα. Ο αείμνηστος Μιχάλης Μιχαηλίδης υπήρξε πρόεδρος υπεράνω κομμάτων και παρατάξεων, υπήρξε ο άνθρωπος που νοιάζονταν για την περιοχή του, για την πόλη. Ήταν ο άνθρωπος που άνοιγαν οι πόρτες όλων των σπιτιών της Αγίας Παρασκευής για να τον καλοδεχτούν, όπως είπε ο γιός του Κώστας. Ήταν ο ήρεμος, σταθερός, επίμονος πρόεδρος του Συλλόγου Πευκακίων που αγωνίστηκε για την κατασκευή της πεζογέφυρας Γελαδάκη, για να μην χαθούν άλλες ζωές. Και τα κατάφερε! Με αγώνα στην πόλη πιέζοντας τους δημοτικούς παράγοντες και με τρέξιμο στα υπουργεία, το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Ήταν ο άνθρωπος που ακόμα κι αν ήσουν σε ένταση, λίγες κουβέντες μαζί του σε γαλήνευαν.

Και εν τέλει αποτέλεσε την αφορμή για μία από τις σπάνιες φορές που συμφώνησαν σε κάτι όλες οι δημοτικές παρατάξεις της πόλης.

pezogefura-m-mixailidis-img_3078-copy

Σε ένδειξη τιμής και αναγνώρισης της προσφοράς και της αξίας του, σήμερα, 20 Νοεμβρίου 2016, σε μια σεμνή και συγκινητική τελετή δόθηκε το όνομα του Μιχάλη Μιχαηλίδη στην πεζογέφυρα στο Σταυρό Αγίας Παρασκευής. Η οικογένεια, οι φίλοι, οι γνωστοί, όλοι συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του Ιερού Ναού της Αγίας Θέκλας στο Σταυρό για να τον τιμήσουν. Μια μικρή τελετή με ψαλμούς από τους ιερείς Σταύρο Τρικαλιώτη προϊστάμενο του Ι.Ν. Αγ. Αναργύρων Πευκακίων και Κων/νο Πυθακάκη, εφημέριου πρωτοπρεσβύτερου του Ι.Ν. Αγ. Θέκλας Σταυρού, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι μιας ηλιόλουστης μέρας.

pezogefura-m-mixailidis-img_3112-copy

 

Στη συνέχεια μίλησαν γι’ αυτόν με ζεστά λόγια και αναφέροντας τις εμπειρίες του ο καθένας, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, ο πρόεδρος του Συλλόγου Πευκακίων κ. Στέφανος Μπακογιάννης

pezogefura-m-mixailidis-img_3143-copy

τα παιδιά του, Κώστας και Γιώτα Μιχαηλίδη, ο πρ. αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κώστας Τσιαμπάς που επί θητείας του επετεύχθη η διεκδίκηση και έγινε η κατασκευή της γέφυρας, εκπροσωπώντας την παράταξη του κ. Βασίλη Ζορμπά, ο πρώην Δήμαρχος κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος που τόνισε  ότι ο Μιχάλης Μιχαηλίδης κατάφερε να ενώσει έστω για λίγο όλους όσους παραβρέθηκαν, ο βουλευτής και πρώην υπουργός της ΝΔ κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος και η κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου πρώην βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ.

pezogefura-m-mixailidis-img_3094-copy

Αναφορά έγινε στο ιστορικό της πεζογέφυρας και στους διατελέσαντες προέδρους του Συλλόγου Πευκακίων που ακολούθησαν και ενίσχυσαν το έργο του κ. Μιχαηλίδη.

Επίσης παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και συνδημότης μας κ. Γεώργιος Καββαθάς και ο συνδημότης μας κ. Αλέξανδρος Κωστόπουλος ιδρυτής και πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Οικονομικών Διευθυντών, μέλη συλλογικοτήτων της πόλης και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και των Νομικών Προσώπων του Δήμου.

pezogefura-m-mixailidis-img_3234-copyΓ. Μυλωνάκης, Γ. Μιχαηλίδη, Β. Γιαννακόπουλος, Κ. Τσιαμπάς, Α. Κωστόπουλος, Ε. Πετσατώδη, Γ. Γιακουμάτος

Μετά το πέρας της τελετής όλοι οι παρευρισκόμενοι οδηγηθήκαμε στην πεζογέφυρα, όπου ήδη είχαν τοποθετηθεί οι πινακίδες με το όνομα του αείμνηστου προέδρου και ανεβήκαμε να την περπατήσουμε.

pezogefura-m-mixailidis-img_3301-copyΕ. Πετσατώδη, Α. Γεωργακοπούλου, Β. Γιαννακόπουλος, Κ. Τσιαμπάς, Γ. Γουργούλης, Γ. Καββαθάς

pezogefura-m-mixailidis-img_3287-copyΤο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Πευκακίων “Η Αναγέννηση”

pezogefura-m-mixailidis-img_3317-copy

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter