Ποιός θα σπάσει τον Κώδικα Da Vinci;

Da Vinci club

Γράφει η Λένα Μαρκή

Επιτέλους η Δημοτική Αρχή κατάφερε να συντονιστεί με τον δικηγόρο κ. Μπάκα και να φέρει προς συζήτηση στο  Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της αδειοδότησης του καταστήματος Da Vinci, που στεγάζεται στο κληροδότημα Σιστοβάρη.

Η άρση ή μη της άδειας λειτουργίας θα συζητηθεί την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017, παρόλο που η σχετική γνωμοδότηση του κ. Μπάκα βρίσκεται στα χέρια του Δημάρχου κ. Σταθόπουλου από τις 15 Δεκεμβρίου 2015! 

Η απόφαση που καλούνται να πάρουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης δεν είναι διόλου εύκολη. Καλούνται να αποφασίσουν αν θα “πετάξουν” τους υπαλλήλους της επιχείρησης και τις οικογένειές τους στο δρόμο της ανεργίας. Καλούνται όμως να τηρήσουν και τα όσα έλεγαν τα προηγούμενα χρόνια και να υπερασπίσουν το συμφέρον της πόλης. Πραγματικά αυτή η “πατάτα” είναι πάρα πολύ καυτή!

Η ιστορία του κτήματος Σιστοβάρη κρατάει χρόνια με δικαστικές διαμάχες και αψιμαχίες σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Κρίνουμε σκόπιμο όμως να επαναφέρουμε στη μνήμη μας τα όσα λέχθηκαν και υποστηρίχτηκαν στις συζητήσεις αυτές από τους δημοτικούς παράγοντες της πόλης. Υπάρχουν όλα στο αρχείο της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, δελτία τύπου, ανακοινώσεις, άρθρα και βίντεο. Η ιστορία γράφει και δεν ξεχνά. Τώρα οι ίδιοι άνθρωποι από διαφορετικές θέσεις καλούνται να θέσουν τον δάκτυλο «επί τον τύπον των ήλων».

Ας θυμηθούμε για παράδειγμα τη σημερινή Διοικούσα αρχή όπου:

Στις 15/10/2012 ως  «ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή»  με δελτίο τύπου ζητάει από τη Διοίκηση Ζορμπά την «ανάκληση της άδειας» του καταστήματος αναφερόμενη στα τεκταινόμενα της συνεδρίασης του Δ.Σ. στις 10-10-2012.

Και στις 11/2/2013 ούσα  αντιπολίτευση, στην ανακοίνωσή της μιλάει για δικαίωση στον αγώνα μετά την τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση κατά του επιχειρηματία και αναφέρεται σε «συμφέροντα που αντιστρατεύονται εκείνα της πόλης και του δημοσίου..».

 

Ο δε δημοτικός της σύμβουλος και πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ, κ. Σωτήρης Παπαμιχαήλ, σε δημοσίευσή του στην ιστοσελίδα aparaskevi-images.gr στις 13/3/2014 μιλάει για την «… παράνομη κατάσταση, η οποία  έχει προκύψει στο κτήμα Σιστοβάρη από το 2007», και αναφέρει επίσης ότι στη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 5/3/2013 η παράταξη «ΝΙΚΗ των Πολιτών» «τάχθηκε υπέρ της ανάκλησης της άδειας».

Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση ο τότε Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς σχετικά με την ανάκληση ή μη της άδειας λειτουργίας πρότεινε να ληφθεί γνωμοδότηση από έναν Καθηγητή Πανεπιστημίου. Την πρόταση αυτή υπερψήφισαν οι σύμβουλοι κ.κ. Βουτσινάς, Κωβαίος, Καψοκεφάλου, Κωστόπουλος, Λέκκας, Κωνσταντακόπουλος, Παναγόπουλος, Ησαΐας, Μπράμη, Πανουσοπούλου, Παπαδοπούλου, Παύλου, Τσιαμπάς, Γουργούλης, Αλεφαντής.

Υπέρ τάχθηκαν οι κ.κ. Γιαννακόπουλος και Κρητικίδης αλλά ήταν απόντες στην ψηφοφορία.

Λευκό ο κ. Γκιζιώτης.

Κατά οι κ.κ. της τότε αντιπολίτευσης Σταθόπουλος, Βλάχος, Σιδέρης, Φωτεινού, Δημητρίου, Αλεξόπουλος και Κουβόπουλος.

Να μην ξεχάσουμε τον αείμνηστο Κώστα Κουβόπουλο, τον 6χρονο αγώνα του για το κτήμα Σιστοβάρη, αλλά και  την τελευταία του δημοσίευση στην ιστοσελίδα aparaskevi-images.gr στις 26/9/2016 όπου ευχαριστεί τους κ.κ. Ιωάννη Σταθόπουλο (Δήμαρχο), Γεράσιμο Βλάχο (πρόεδρο του Δ.Σ.) και Σωτήριο Παπαμιχαήλ (πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ) γιατί όπως αναφέρει χωρίς τη βοήθειά τους δεν θα ήταν νικηφόρος ο αγώνας του.

Περιμένουμε τώρα να διαπιστώσουμε αν οι πολιτικοί μας ηγέτες δύνανται να κρατήσουν το λόγο τους ή θα αλλάξουν ρότα πράττοντας τα εύκολα και αρεστά.

Το ερώτημα όμως στην προκειμένη είναι ποιο είναι άραγε το συμφέρον της πόλης σύμφωνα με τα δεδομένα;

Κρίνοντας από τα μεγάλα «έργα»  της πόλης (κολυμβητήριο, κτήμα Ιόλα, Δημαρχείο) αν πάψει η λειτουργία του εν λόγω καταστήματος θα αποκτήσουμε άλλο ένα πρόβλημα, το οποίο ο Δήμος σίγουρα θα αδυνατεί να το διαχειριστεί και δεν θα έχει την οικονομική ικανότητα να το συντηρήσει, με αποτέλεσμα ένα ακόμα “Ιόλα” στο κέντρο της πόλης αυτή τη φορά! Να λάβουμε υπόψην ότι μια τέτοια απόφαση θα αποτελέσει την αρχή μια καινούργιας δικαστικής διαδρομής για το Δήμο, διότι κακά τα ψέματα ένας επιχειρηματίας που έχει επενδύσει μερικά εκατομμύρια ευρώ σε μια επιχείρηση δεν θα πέσει αμαχητί.

Δίλημμα για το Δήμαρχο κ. Γιάννη Σταθόπουλο, ο οποίος αν επιμείνει και κρατήσει τα όσα έλεγε ως αντιπολίτευση, δηλαδή ανάκληση της άδειας προστατεύοντας τα συμφέροντα του Δήμου, θα βρει απέναντί του τους καταστηματάρχες της πόλης και τους εργαζόμενους που θα χάσουν τη δουλειά τους.  Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΝΕΒΑΠ ετοιμάζεται να στηρίξει το κατάστημα. Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό!!!

Από την άλλη αν «αλλαξοπιστήσει», αν διστάσει και δεν θελήσει να έρθει σε αντιπαράθεση, θα φανεί αναξιόπιστος!

Φυσικά υπάρχουν και οι παρακάμψεις και τα παραθυράκια … Μπορεί να μην συζητηθεί καν το θέμα …. Μπορεί να υπάρξει τεχνικό οφσάιντ και η μια πλευρά να κερδίσει από τη χασούρα της άλλης (π.χ. απουσία μελών), κ.λ.π.

Αν τελικά την Πέμπτη παρθεί οριστική απόφαση, αξίζει να δούμε το αποτέλεσμα. Οι προβολείς λοιπόν στραμμένοι στο Δημαρχείο Αγίας Παρασκευής και δη στο γραφείο Δημάρχου, μιας και αυτός έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο …

******

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ Δ.Σ. -(Ανάκληση η μη της Απόφασης αδειας του DAVINCI)

******

Ακολουθούν τα βίντεο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 10ης Οκτωβρίου 2012 που έχει κατ’ αποκλειστικότητα το aparaskevi-images.gr, μιας και τότε δεν γινόταν καταγραφή σε βίντεο από συνεργαζόμενη εταιρεία, ούτε ζωντανή αναμετάδοση των συνεδριάσεων.



ο

ο

ο

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter