Καυτός, πολύ καυτός Αύγουστος!!!

καρέκλα - εξουσία - καυσωνας

Γράφει η Λένα Μαρκή

Και ενώ ετοιμαζόμασταν για τις καλοκαιρινές διακοπές, για ραντεβού σε κάποιες παραλίες, ξαφνικά το θερμόμετρο ανέβηκε και ανέβηκε πολύ! Πολιτικός καύσωνας γαρ.

Πρώτη βόμβα η ακύρωση της σύμβασης για την αποκατάσταση των γηπέδων των δημοτικών σχολείων 7ου και 9ου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

Δεύτερη βόμβα η ένσταση του πρώην δημάρχου κ. Βασίλη Ζορμπά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, με κοινοποίηση στους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης και στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών για την Ορθή επανάληψη και όλα τα σχετικά της απόφασης του Δ.Σ. για την αγορά της βίλας Ιόλα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Θέματα που έδωσαν αρκετή «τροφή» στα τοπικά ΜΜΕ εντός ενός μηνός που είθισται να θεωρείται «νεκρός» ειδήσεων λόγω διακοπών.

Ο πραγματικός όμως πολιτικός καύσωνας έλαβε χώρα σε επίπεδο Facebook. Σοβαρά θέματα της πόλης μας έγιναν μπαλάκι συζητήσεων, ανακοινώσεων και χαρακτηρισμών σε ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης που μπαίνουν εκατομμύρια άνθρωποι κάθε ηλικίας για διασκέδαση, χαβαλέ και φιλική επικοινωνία.

Και κάποια στιγμή … χάσαμε τη μπάλα …

Οικονομικά στοιχεία, τεχνικά στοιχεία, πολιτικές απόψεις, προσωπικοί χαρακτηρισμοί και ζητήματα εκατομμυρίων άρχισαν να σουλατσάρουν από ομάδα σε ομάδα. Και όλα αυτά μεταξύ ολίγων ατόμων γιατί οι υπόλοιποι … διακοπάρουν και δεν έχουν πάρει είδηση τι γίνεται.

Λέω εγώ τώρα, μήπως όλα αυτά τα σοβαρά ζητήματα να τα μαζέψουμε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και να δούμε τα γεγονότα κατά πρόσωπο; Να δούμε επιτέλους την ψυχρή αλήθεια των πραγμάτων πέρα από πολιτικά κόστη και προσωπικές επιθυμίες; Έτσι κι αλλιώς οι χειροκροτητές μπορούν να παραστούν κι εκεί άνετα.

Θα μπορούσε τουλάχιστον ο Δήμαρχος να συμμαζέψει το «χορό», αφού ως γνήσιος facebookόφιλος σίγουρα γνωρίζει τα τεκταινόμενα, εκτός κι αν διακοπάρει κι αυτός.

Α! και ας αφήσουν στην άκρη ορισμένοι τους επιστήμονες και τις ρήσεις τους αφού δεν το ’χουν, γιατί μας βλέπω ξεμαλλιασμένους στο τέλος.

Υ.Γ. 1. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση πως η «καρέκλα» ενισχύει την ευγλωττία ορισμένων. Θυμούνται ακόμα και περασμένα μεγαλεία που ειλικρινά, διηγώντας τα είναι να κλαις!

Υ.Γ. 2. Ο Δήμαρχος έχει μια συνήθεια. Πολλές φορές ξεκινάει την πρόταση με τη φράση «να μην πω τώρα» και τελικά τη συνεχίζει εξιστορώντας αυτό που ΔΕΝ θα έλεγε. Ανακάλυψα λοιπόν, ότι αυτό είναι κολλητικό. Θα μου πείτε βέβαια, ότι με όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις.

—–
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter